Engamorgen mandag 18. april: Glede!

Rasmus Lindkvist fastsetter sluttresultatet til 4-0. Foto: Grydis.no
Rasmus Lindkvist fastsetter sluttresultatet til 4-0. Foto: Grydis.no

Finnes det noe bedre enn å slå kraftig tilbake etter en lang periode med motgang? Finnes det noe deiligere enn å se selvtilliten vokse seg større og større hos Vålerengas spillere i løpet av en kamp? De som tok turen til Ullevaal i går kveld fikk oppleve årets foreløpige Vålerenga-høydepunkt, og fikk være med da det endelig snudde.

Inngangen til kampen i går var, naturlig nok, prega av den dårlige sesongstarten. Vålerenga har måttet tåle mye oppmerksomhet og en del kritikk etter fire resultatmessig svake kamper, og fire dager med stengte treninger. Det er lett å se for seg at ting hadde sett annerledes ut hvis Tromsø hadde satt den store sjansen de hadde midtveis i første omgang, men som heldigvis gikk i stanga og ut.

Isteden var det Vålerenga som fikk det første målet, og hvor fortjent var det ikke at det var nettopp Deshorn Brown som lekent kunne plassere ballen ned i hjørnet? Mannen som jobba knallhardt mot Stabæk, og også før målet mot Tromsø. Og hvor kult var det ikke at det var Niklas Castro som fikk en målgivende med et av sine mange knallharde og presise innlegg?

Med målet rett før pause så man hvordan tryggheten og selvtilliten bredte seg i laget, og med den tryggheten kom også finspillet til Ghayas Zahid.

Etter en litt famlende start på kampen var han involvert i alle tre målene etter pause. Det er bare å ta av seg hatten og håpe på at finspillet fortsetter gjennom sesongen for Mortensrud-gutten.

Men det som kanskje er det aller fineste med kampen i går er at resultatet ikke kommer som følge av paniske grep etter noen svake kamper. Vålerenga spiller stort sett som de har spilt de siste kampene, men denne gangen hadde vi marginene på vår side. Som Skog var inne på i kampreferatet i går kveld: Snuoperasjonen var allerede i gang i kampen mot Stabæk.

For øvrig er det bemerkelsesverdig hvor mye hyggeligere det er å lese nettaviser etter en seier. Her er det bare å ta runden:

 

Dagsavisen.no: Derfor lyktes plutselig Vålerenga.

VG.no: Rekdal fikk “en helvetes kjeft” av kona …og da løsnet det endelig for Vålerenga:

Dagbladet.no: Etter fire strake serietap løsnet alt for Vålerenga

Nrk.no: Vålerenga vant 4-0 over Tromsø

Tv2.no: Vålerenga knuste Tromsø og tok årets første trepoenger

Nettavisen.no: Vålerenga knuste Tromsø og tok årets første seier

Aftenposten.no: Vålerenga knuste Tromsø – da blir man så glad

Itromso.no: Tromsø ble rundspilt av Vålerenga: -Lekestue


 

Intervju med Castro

I forkant av gårsdagens kamp publiserte Nettavisen et intervju med vårens foreløpig største overraskelse: Niklas Castro.

I intervjuet forteller gutten fra Manglerud om hvordan han alltid har holdt med Vålerenga, og at han har vært i klubben siden han var seks år.

– Det er Vålerenga jeg alltid har hatt lyst til å spille for. Jeg drømmer om å være med å gjøre VIF til et topplag igjen, forteller han.

Med sånne sitater og det spillet han har vist de siste ukene er det umulig å ikke digge Niklas. Aperopet spår at han har en stor Vålerenga-framtid foran seg.


 

Bortekamp for rekruttene

I kveld klokka 19.00 spiller Vålerengas andrelag lokaloppgjør mot Frigg. Med seier vil Vålerenga 2 trone ensom på toppen tabellen.

Klanens Webradio streamer kampen, med sendestart 18.45, og du kan se kampen her på Aperopet.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *