Engamorgen onsdag 20. april: Stille etter stormen

Kjetil Rekdal var i medias søkelys forrige uke. Denne uka, not so much Foto: Grydis.no.
Kjetil Rekdal var i medias søkelys forrige uke. Denne uka, not so much Foto: Grydis.no.

I forrige uke var mediene tapetsert med Vålerenga. Fire strake tap og medienekt gjorde at nettavisene gravde opp det de kunne av folk med mer eller mindre sterk forbindelse til klubben, for at de skulle komme med sine analyser. Denne uka er situasjonen diametralt motsatt.

En seier i Oslo, en cup-exit på vestlandet, og litt roping og skriking på Color Line Stadion var det som skulle til for at pressen skulle miste interessen for Vålerenga for denne gang.

Det er interessant hvordan gjennomgangstemaet da det storma som verst var at dette måtte Vålerenga tåle. Klubben fikk nemlig alltid så mye oppmerksomhet, ifølge mediene, så da måtte man bare ta imot når oppmerksomheten for en gangs skyld var negativ.

Vel, denne uka beviser vel ganske greit at den argumentasjonen ikke henger på greip. Nettavisene går til angrep når de kjenner lukta av blod, enten det er en klubb som har fått en dårlig sesongstart, en storklubb som ryker i en tidlig cuprunde, eller en gammel storspiller som svikter i returen til norsk fotball.

Nå skal det understrekes at jeg synes det er helt greit at media ikke dekker Vålerenga like tett om dagen. Jeg tror det er bra at klubben får forberede seg i ro og mak til de to oppgjørene som skal spilles nå i løpet av de neste fire dagene. Men neste gang avisene teppebomber oss med negative saker om Vålerenga fordi man er inne i en dårlig periode skal jeg huske på hvordan desken på Dagbladet.no ikke la en eneste sak om kampen mot Tromsø på forsida på søndag kveld. “Vålerenga får alltid mye oppmerksomhet” my ass.


 

Statistikk før Molde-kampen

I morgen reiser Vålerenga til Molde for å møte Solskjærs utvalgte i sesongens tredje bortekamp. Klubben har lagt ut en statistikksamling på sine hjemmesider, og tallene viser tydelig at Molde har et overtak over Enga på Røkkeløkka.

Det ryktes at klubben ikke vil rekke siste fly hjem etter kampen, og kommer til å reise tilbake til Oslo på fredag.

Med tanke på at vi møter Start allerede søndag kveld er det neppe en helt ideell oppladning. Men så lenge vi følger nøye med når Starts keeper har ballen på midtbanen, så burde vi være godt rusta uansett.


 

Damelaget tar imot LSK Kvinner i kveld

Vålerengas damelag har hatt en resultatmessig svak sesongåpning, med tre tap på tre kamper (ikke helt ulikt sesongstarten til et visst tippeligalag som mange av Aperopets lesere kjenner godt).

I kveld er det lokaloppgjør mot LSK Kvinner, og lite hadde vel smakt bedre enn å snu trenden i nettopp denne kampen.

Kampen streames av KWR og kan ses her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *