Engamorgen torsdag 21. april: Fotballtorsdag!

Foto: Inga Brandsnes/Klanen
Sander Berge – tilbake i troppen. Foto: Inga Brandsnes/Klanen

Vålerenga møter Molde på bortebane. Vi har Sander Berge, de har ikke Harmeet Singh. Damelaget tapte for LSK, John Arne Riise skal følge med på alle, og vi er sjokkerte over at folk drikker alkohol i forbindelse med langrennsarrangementer.

Jepp, det er en herlig dag for fotball, dere. Vålerenga møter Molde på Aker Stadion, i det som altså er en midtukerunde. Det er spådd regnvær og ca seks varmegrader i Molde, lokal kjent som “tropesommer”. Fire kamper denne runden ble spilt onsdag, og alle fire endte med borteseier. Regner med Vålerenga fortsetter den trenden.

Gutta reiser til Molde i dag, og blir over til i morgen grunnet manglende fly hjem torsdag kveld. Troppen inneholder 18 mann, og gledelig nok er Sander Berge tilbake fra sykdom. Robert Lundström er også i troppen. Jesper Arvidsson er ikke med, men ventes å bli klar ganske snart. Sandberg, Moa og Tollås har en lengre vei å gå.

Apropos Molde, så har Solskjær et lite luksusproblem. Den kjøpeglade klubben har hele 11 utenlandske, skadefrie spillere i troppen, men har ikke lov til å registrere mer enn ni av de samtidig. Dermed er Thompson Ekpo (Nigeria) og Dulee Johnson (Liberia) uregistrert. Ekpo er bare 20 år, så det er kanskje greit, men Dulee Johnson er faktisk 31 år og kom til Molde fra Moss i januar. En voksen spiller med kamper i Allsvenskan, Nederland og Israel som sa at han kom til Molde for å vinne. Nå skal han altså rule gata for Molde 2 frem til sommeren, og antagelig tjene greit med penger.

Molde har i tillegg ytterligere to utlendinger i Joshua Gatt (USA) og Ben Spencer (USA) ute med langtidsskade, som også skal registreres på et tidspunkt.

Skal vi tro Moldes nettsider har klubben nå 29 spillere i A-troppen, så da burde det ikke mangle valgmuligheter for Solskjær.

Men: Vi slipper vi å se Harmeet Singh i morgen, han soner karantene etter å ha blitt utvist i Bodø forrige runde. Eirik Hestad soner også karantene, og dermed er to viktige brikker på midtbanen ute for hjemmelaget. Kanskje de skulle registrert Johnson allikevel?

Vår alles kjære Arild Rønsen har intervjua Rekdal, og han sier Enga reiser til Molde for å ta tre poeng. Se video på klubbsidene.


 

Tap for Setskog/Høland

Damelaget spilte mot Setskog/Høland, Team Strømmen, LSK Kvinner i Vallhall i går, og tapte 0-4. Det sies å ha vært ganske mye misnøye med dommeren for Vålerengas del i den kampen, men resultatet er uansett rimelig klart.

Damelaget har nå tapt fire strake, men de har også spilt tøffe kamper mot lag som Avaldsnes, Stabæk og LSKs franchise. Neste motstander for Vålerenga i Toppserien er førstkommende lørdag kl 14 i Vallhall – motstander: Trondheims/Ørn.


 

Mediaklovnen

Hittil har vi unnlatt å nevne realitystjerne, blogg-kollega og nedtrappende fotballspiller John Arne Riises siste klovnestreker her, men nå klarer jeg ikke la vær. Etter at John Arne tilta fullstendig, hylte FITTEDOMMÆR inn i en mikrofon, prøvde å knuse en glassdør, også truet en eldre frivillig på vei i garderoben, har han blitt belønnet med to kampers karantene. Helt fortjent.

Det rare for meg er at alle fokuserer på banneordene, men hva med det at han faktisk oppfører seg truende mot en frivillig? Hva faen er det?

Uansett, han fikk raskt støtte fra blogg-hustru Louise Angelica, og nå også sin kjære bror: Bjørn Helge påstår at terskelen for å straffe Riise er lavere for enn andre, og kommer samtidig med følgende alvorsord:

John Arne kommer til å følge med på lignende eksempler med ARGUSØYNE for å se om NFF praktiserer likebehandling.

Wow, Shit just got REAL, ass! Tenk at neste gang en fotballspiller oppfører seg som en rasende åtteåring, prøver å knuse en glassdør OG truer en frivillig, så vil John Arne nøye notere seg etterspillet. ..og gjøre hva, egentlig? Saksøke noen? Tror familien Riise slik oppførsel forekommer relativt hyppig?

Uansett, neste stadium i denne affæren blir nok et dybdeintervju hvor John Arne prater ut om hvor tungt det er å være kjendis, og at han egentlig ikke liker å være så mye i media. Men han bare må blåse ut mot alle “haters” der ute, som er skikkelig slemme.

Råtips: John Arne legger opp etter sesongen, og dukker opp i påfølgende sesong av Skal vi danse.


 

Flatfyll i skisporet

Som vi alle vet er det rett på glattcelle hvis man som fotballsupporter våger seg i nærheten av stadion med en øl i hånda. Den eneste måten å kose seg med en øl på fotballkamp i Norge er å være VIP. I skisporten er det selvsagt annerledes. Ingenting er mer sjarmerende en å drikke seg kanakkas på sprit i tåka i Holmenkollen mens Norges fremste kondisutøvere durer forbi.

Men den fylla er det flere som er lei. Odd-Bjørn Hjelmeset er en av de som har reagert på forholdene i Kollen, men nå viser det seg at også utøverne er ganske tørste. Fra NM-banketten rapporteres det om utøvere som blir så dritings under middagen at de spyr utover hele bordet, og om utøvere som blir funnet livløse i snøen utenfor.

Selv om jeg personlig er tilhenger av ølservering på stadion, skal jeg ikke forsvare urnorsk grøftefyll. Det er harry, pinlig og bondsk. Samtidig blir det kanskje slik i et land hvor selv svært moderat konsum av alkohol forbindes med skam og skal fordømmes med moralsk indignasjon.

La folk få kose seg med en øl eller tre både på stadion og ved skisporet, og la heller snuten ta seg av de som plager andre – uansett om de har drukket eller ikke. En drittsekk er en drittsekk uansett promille.

Klart, er du toppidrettsutøver bør du kanskje bremse før du spyr.

Les mer:

VG: Mener langrennssporten legger opp til fyllefest

Aftenposten: Stempler NM-avslutning som fyllefest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *