Dårligst i begge ender

referat og børs molde

På midtbanen er vi nesten like gode som Molde. Innenfor begge straffefelt er de klart bedre enn oss. Og spesielt på dødball. Selv om Eidur Gudjohnsen sier at det er et flatterende resultat var det aldri tvil om hvilken vei kampen i Molde skulle gå.

Jeg er glad jeg ikke er på spillermøte i Molde torsdag kveld der Kjetil Rekdal skal fortelle spillerne hvor skapet skal stå, hvor forsvarsspillerne skal være på defensiv dødball, og hvor mye man skal legge inn av innsats når motspillerne har ballen. For det er faktisk så enkelt som at kampen ble tapt på dødball.

Vålerenga startet faktisk best, hadde et par muligheter de første 7-8 minuttene, og kunne ledet med litt tur. Molde tok over, og presset oss bakover gjennom størstedelen av omgangen. 1-0 etter 15 minutter på flott spill fra Eidur Gudjohnsen som ga Sander Svendsen muligheten til å score.

Sakor fikk et teit kort, Wæhler fikk et feil kort, og Jääger var sist på ballen når Bakenga sørget for at det sto 2-0, før vi tok over igjen litt mot slutten av omgangen.

Og Rekdal var sint i pausa.

Andre omgang var mer av det samme. Bare at nå hadde vi ballen mer, litt bedre kontroll, litt bedre spill. Men det var Petter Strand som skjøt via hodet til Simon Larsen og det sto 3-0. Og Molde fortsatte å vente mens Vålerenga spilte og spilte og spilte uten vesentlig framdrift. Litt som i kampen mot Viking. Og rett før kampen var ferdig sto det 4-0 ved Ruben Gabrielsen.

Vi tipper altså at Rekdal var enda sintere etter kamp.

Litt for slapt av Vålerenga, veldig effektivt av Molde, og topp mot bunn viste seg som det på Aker Stadion.

Spillerbørs:
Aslak Falch: 5 – Gjør seg ikke bort, får lite hjelp av forsvaret sitt, og kan vel strengt tatt ingenting for noen av målene.

Simon Larsen: 4 – Fungerer tidvis brukbart offensivt, men ikke så godt som i forrige kamp, og det hjelper ikke at han er uheldig som lurer en ball forbi Falch.

Kjetil Wæhler: 4 – Er uheldig og får et kort mot seg, slipper muligens mannen sin på 0-1, og gjør ikke sin beste kamp. Uten ham kunne det imidlertid vært langt verre.

Enar Jääger: 4 – Sistemann på 0-2, men gjør en helt OK kamp for øvrig.

Rasmus Lindkvist: 4 – Får få muligheter til å gjøre ting godt offensivt, usynlig defensivt

Sander Berge: 5 BB – Har en vesentlig mer offensiv rolle enn sist. Viser kreative tendenser, vinner mye, er offensiv og god kampen gjennom.

Christian Grindheim: 4 – Kan ikke helt huske sist han var så usynlig. Noen få sjanser.

Niklas Castro: 3 – Skal han bli årets hit i Tippeligaen må han få flere løp foran seg og flere baller å jobbe med på kanten, og gjøre ting bedre når han får den.

Ghayas Zahid: 4 – Brukbar i perioder i første omgang, men blir helt borte etter hvert.

Vajebah Sakor: 3 – God i noen få minutter, men blir helt borte.

Deshorn Brown: 3 – Fortsetter med å jobber og slite, men oppnår ingenting i dag. De andre skal ha like mye skyld for det.

Innbyttere:

Herman Stengel: 3 – En helt usynlig omgang.

Daniel Fredheim-Holm: 4 – Gjør noen gode ting, men det meste utenfor boksene.

Robert Lundström: 3 – Usynlige 25 minutter.

Èn kommentar på “Dårligst i begge ender

• 21. april 2016 i 23:28
    Permalink

Man kan si mye om kampen idag. Det er på ingen måte helt krise. Men det er synd å se at det mangler grunnleggende aggressivitet, vilje til å vinne, vilje til å presse, vilje til å holde markeringer, vilje til å prøve framover – ikke tilbakespill, vilje til å gå på løp og spille på rettvendte spillere.

Hva slags juniorfeil begås av Sakhor og Deshorn når Bakenga står mutters aleine? Det er ikke det at de har blitt blokkert, løpt fra, tryna etc – de spiller plutselig soneforsvar på dødball imot! Hvem faen nedprioriterer markering på corner imot? Kom igjen a

3-0 målet, det er jo ikke et skudd. Det er et helt ordinært innlegg som vår mann setter hodet på selv om hans jobb er å markere ut Forren noe han gjør glimrende.. Noen vil kalle de uflaks, men det føyer seg i rekken av flere andre urutinerte involveringer. Ball rett mot mål skal blokkeres 100% eller la gå til keeper. Larsens jobb er å markere ut sin mann – han må stole på at Falch tar den ballen, ellers kan vi spille uten keeper.

Og hvorfor skulle Rekdal endre på vinneroppskriften fra forrige kamp? Sander inn kunne vært eneste endring, kanskje burde han fått benken han og? Trygghet og relasjoner spillerne imellom er altfor undervurdert av rekdal og co. Skal vel ta OL-gull i coaching.