Seier i bunnoppgjøret

Brown

Etter at vi var det første laget på bortimot en mannsalder som klarte å tape for Stabæk for noen uker sida, var det en bekymring hos undertegnede for at vi nok en gang skulle framstå som de hjelpesløses hjelper, og gi Start sin første seier på en evighet.

Det at vi var tvunget til å stille med en ung midtbanespiller som stopper, og at et tap for Start virkelig ville ha gjort ordet krise relevant, gjorde ikke bekymringene mindre.

Så det føltes som om det var mye som stod på spill på Ullevaal i kveld.

Det gikk imidlertid ikke lang tid før skuldrene kunne senkes et par hakk. 1-0 etter seks minutter smakte deilig, og det var herlig å se at man klarte å utnytte spisskompetansen til Brown på perfekt vis: Brown starta bakromsløpet sitt perfekt, og stikkeren fra Zahid var utmerket. Vålerenga fortsatte å styre det som skjedde på Ullevaal-matta første halvdel av første omgang, og Start så ut til ikke å være påskrudd i det hele tatt.

Men etter drøye tjue minutters tid meldte sørlendingene seg på i kampen.

En god Aslak Falch skal ha honnør for å være med på notene da han plutselig fikk noe å gjøre, og særlig reaksjonsredningen hans etter 30 minutter, på et hodestøt fra kloss hold, var en matchvinner verdig.

Avslutningsvis i første omgang fikk vi se nok en innøvd frisparkvariant gå i mål. Dessverre var Brown offside, og målet ble annullert. Men hvis vi skal gjøre en vane ut av å dra fram kreative dødballer hver gang vi spiller på Ullevaal, så kan det bli noen flotte mål gjennom sesongen!

I andre omgang var det igjen Vålerenga som tok grep om kampen, men selv om Start ikke produserte all verdens så husker alle som var på tilsvarende oppgjør i fjor at det ikke er mer enn et frispark på midtbanen som skal til før hjemmelaget er to poeng fattigere.

Derfor var det ufattelig deilig da Brown kunne sette sitt andre for dagen etter at Sakor og Zahid hadde kombinert pent på venstrekanten.

2-0 til Vålerenga, 3 poeng til hjemmelaget, og klatringa på tabellen er i gang.

Aslak Falch – 6 Klasseredning etter en halvtime. Har ikke all verdens å gjøre, men når Start har sin periode i andre halvdel av første omgang er han bunnsolid.

Simon Larsen – 4 Trygg og god defensivt, og viser at han har tatt et par steg offensivt.

Sander Berge – 5 Midtbanespilleren som ble omskolert til stopper for dagen. Vinner dueller, og framstår meget kald og rolig med ballen. Hodesterk. Klarer ikke å la være å avansere med ballen, slik han gjør når han spiller på midtbanen. Men han utstråler en overraskende stor trygghet i den nye rollen.

Enar Jääger – 5 Vinner dueller og rydder opp når uerfarne Berge trenger dekning. Har imidlertid en stygg involvering som fører til stor Start-sjanse, og kan takke Falch for at han ikke er skyld i et baklengsmål.

Rasmus Lindkvist – 4 Ikke veldig synlig i første. Flyttes fra venstre back til høyre kant i andre. Kommer mer til rette der, men innleggene er ikke helt der de skal være i dag.

Herman Stengel – 4 Har et par balltap for mye på midtbanen, og brenner en enorm sjanse etter en drøy time. Men han viser at han har en presis dødballfot.

Christian Grindheim – 6 Er klar over at vi har en mann i uvant posisjon som stopper, og er ofte nede i forsvarsleddet. Særlig når Berge følger instinktet og avanserer med ballen. Solid som alltid på midtbanen.

Niklas Castro – 3 Jobber godt, men kommer ikke til så mange innlegg. Pådrar seg et (feilaktig) gult kort, og er nære på å få sitt andre kort tid etterpå. Tas av etter 45 minutter.

Daniel Fredheim Holm – 5 Frisk tidlig i kampen. Hælflikker, fine kombinasjoner med resten av de offensive spillerne, og til og med strøkne 30-40-meterspasninger. Dessverre må han ut med en skade etter 25 minutter.

Ghayas Zahid – 5 Perfekt stikker før målet til Brown, og avanserer godt med ballen i beina ved flere anledninger i andre. Men er også usynlig i store deler av kampen.

Deshorn Brown – 7 BB Jobber hardt, som alltid. Ligger ofte og lurer på offsidegrensa, og er flink til å starte bakromsløp. Det betaler seg ved 1-0, og skaper flere muligheter i første omgang. Viser også en etterlengta ro i avslutningsøyeblikket når han setter 2-0-målet

Innbyttere

Vajebah Sakor – 7 Sterk ballvinner, og stor ro med ballen i beina. Jobber helhjerta hjemover når det er nødvendig. Kommer inn etter 25 minutter, og spiller seg bare bedre og bedre i løpet av kampen. Assist på 2-0.

Jesper Arvidsson – 4 Ikke plagsomt mye å gjøre defensivt, og bidrar ikke all verdens offensivt. En kamp helt på det jevne etter skadefraværet.