Engamorgen lørdag 30. april: Derbydag!

DFH scoret en perle av et mål på Åråsen i fjor. Får vi se ham spille i dag? Foto: Grydis.no
DFH scoret en perle av et mål på Åråsen i fjor. Får vi se ham spille i dag, etter skaden mot Start? Foto: Grydis.no

Et av årets store høydepunkter kommer tidlig i år, for i dag tar Vålerenga turen nordover for å møte Lillestrøm på Åråsen. Vi har begynt å få litt resultater i det siste, etter en rufsete start på sesongen, og med seier i dag vil nok den magre poengfangsten være glemt av de fleste.

Lillestrøm ligger i dag fire poeng foran oss på en sjuendeplass, men de har i likhet med oss kun to seire. Dessuten er alltid disse oppgjørene tette og jevne, og lever helt sitt eget liv, uavhengig av tabellposisjon og form.

Vålerenga har vært skadeplaga i det siste, men Kjetil Rekdal forteller til VIF TV at både Fredheim Holm, Grindheim og Wæhler trente i går (han sier egentlig ”Christian, Wæhler og Grindheim”, men vi ser Daniel på videoen, og regner med at Christian Grindheim ikke har fått en spaltet personlighet). Hvorvidt de er klare for kampen er imidlertid ikke avklart, og troppen er heller ikke offentliggjort på klubbens sider i skrivende stund.

Ingen ting er deiligere enn å slå LSK på deres egen hjemmebane, og at av mine aller kuleste Vålerenga-minner er fra nettopp Åråsen: Straffekonken i cupen i 2003. Nå tviler jeg sterkt på at det blir straffekonk i ettermiddag, men også i seriekamper har det vært noen hyggelige øyeblikk mot LSK. Som da Bengt Sæternes avgjorde på overtid på Ullevaal i 2010, eller da vi vant 4-1 på Åråsen samme år.

Her er det altså bare å glede seg! Har du ikke fått ut fingern og skaffa billett enda så har du muligheten fra klokka 13.30 i Sjappebilen utafor Åråsen.


 

Kåffa i cupen

NFF offentliggjorde oppsettet til tredje runde i cupen i går, og ikke overraskende er Vålerenga satt opp borte mot KFUM. Kampen går av stabelen allerede førstkommende onsdag på KFUM Arena på Ekebergsletta.

Det blir hyggelig med et skikkelig lokalt lokalderby, men samtidig er det kjedelig å få en så kort bortetur, med tanke på den totale reisebelastninga. I cupen er det nemlig sånn at det kun er i semifinalene man trekker hvem som spiller borte eller hjemme. Fram til da settes det opp basert på den totale reisebelastninga. Dermed er det en stor fordel å reise langt de første rundene.


 

Damene mot Kolbotn

Vålerengas damelag spiller bortekamp mot Kolbotn klokka 15.00 i dag. All mulig respekt til VIF-damene, men jeg tror man skal være spesielt interessert i damefotball hvis man prioriterer å se den kampen i ettermiddag. Her kunne kanskje forbundet brukt nepa litt bedre når de satte opp kamptidspunktene for de to Vålerenga-lagene som skal i aksjon i dag.

Hvis du faktisk er spesielt interessert i damefotball så kan du streame kampen her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *