Tapte for effektiviteten på Åråsen

2016-04-30

Kampen sett under ett var det ganske jevnspilt, men etter at Lillestrøm gikk opp til 1-0, føltes det som om det skulle bli hjemmeseier i dag. Vår effektivitet var for dårlig. Lillestrøms helt på det jevne. Derfor tapte vi ganske klart.

Våre muligheter var det stort sett Daniel Fredheim Holm som sto bak, enten han skapte dem for seg selv, i samarbeid med Ghayaz Zahid eller med å spille fram Brown.

Kampene mellom Vålerenga og Lillestrøm pleier å være beinharde bataljer som lever sine egne liv. Banen var glatt, sleip og ekkel, og det åpnet jo egentlig for at dette skulle bli mer av det samme. Likevel ble denne kampen mer sjanserik enn hva som er vanlig, og også en kamp med veldig mye mer spill enn hva vi er vant til på Åråsen.

Når Lillestrøm da setter to av sine, og virker som å være litt mer på hugget enn vi gjør, og Vålerenga møter en god keeper og er veike i boksene, så blir poengene igjen på Romerike.

Første omgang var en jevnspilt omgang hvor Vålerenga hadde den første sjansen, Lillestrøm de største. Vi hadde store muligheter for Deshorn Brown, Daniel Fredheim Holm, Vajebah Sakor og Kjetil Wæhler. Ineffektiviteten vår gjorde at det sto 2-0 til LSK til pause. 1-0 fordi de ville mer etter en corner med en situasjon som aldri ville ta slutt innenfor vår 16-meter. 2-0 etter at vi var for tafatte i returløpet. Resultatet føltes ikke slik omgangen var.

I andre omgang var det vi som styrte kampen. Og selv om vi også i denne omgangen hadde noen store sjanser føltes det som Lillestrøm hadde ganske god kontroll. Vi blir stangende mot et hjemmelag som ligger bak og kontrer i kjent, kjip bøffelstil. Hadde vi hatt litt marginer ville vi satt 2-1 for eksempel på Fredheim Holms heading etter 6-7 minutter. Da kunne det blitt mer spennende enn det faktisk ble. Samtidig er marginer noe du tilriver deg ved å ta intiativet og være skikkelig påskrudd. Der mangla det en del i dag.

“Disse kampene er bingo uansett”, sa Rekdal i forkant. “Fotballkamper blir avgjort av mål og vi scorte ingen”, sa han etter kampen.

Dessverre.

Nå må sesongen starte! Søndag 8. mai er det Sarpsborg på Ullevaal! Men først: En kjapp tur til Ekeberg.

Spillerbørs
Aslak Falch – 6 – Virker litt usikker på småspill, god i feltet, sjanseløs på målene, flere gode redninger.

Simon Larsen – 4 – Gjør en grei jobb i begge retninger, litt puslete ved første mål.

Kjetil Wæhler – 6 – Vår viktigste spiller, avklarer mange viktige situasjoner. Er imidlertid tidvis litt rusten, unødvendig kort for å slå bort ballen.

Enar Jääger – 5 – Han og Larsen går i hverandre ved 1-0. Spiller ellers en OK kamp.

Jesper Arvidsson – 6 – Jobbet godt både defensivt og offensivt, OK jobb til han ble tatt ut etter 65.

Christian Grindheim – 6 – Usynlig i første omgang, jobber bedre i andre.

Sander Berge – 4 – Litt for uerfaren, slik at det gode han gjør i andre mer enn balanseres av underlige valg og en dårlig førsteomgang.

Vajebah Sakor – 6 – Jobber godt i begge ender, men blir tidvis litt upresis

Daniel Fredheim Holm – 7 BB  Har mange gode involveringer, gode sjanser og godt samspill. Vesentlig bedre enn sesongen så langt.

Ghayas Zahid – 5 – Ekstremt heldig som bare får gult, gjør for øvrig en god kamp spesielt offensivt i kombinasjon med Daniel.

Deshorn Brown – 5 – kom til flere store sjanser, men hadde ikke marginene med seg. Ble tidvis litt keitete. Byttet ut etter 68.

Innbyttere
Rasmus Lindkvist – 6 – friskt pust med gode løp og innlegg de 25 minuttene han spilte.
Elías Már Ómarsson – 4 – ble for usynlig de drøyt 20 minuttene han fikk.