Rundspilte Sarpsborg 08 og vant!

2016-05-08

Et lekent Vålerenga spilte ball-i-hatt med Sarpsborg 08 i en kamp der det fort kunne vært flere scoringer, og der de offensive samhandlingsmønstrene til Vålerenga fungerte. Brown, Jääger og Ómarsson scorte hvert sitt i noe som ble en komfortabel 3-0-seier.

Endelig fikk vi se hvordan Vålerenga har tenkt å spille fotball. De offensive spillerne vekslet på posisjoner, skiftet mønstre og tok med seg backene langt opp mot Sarpsborg 08s sekstenmeter. Det var lek med ball, der Daniel Fredheim Holm var en dominerende kreativ kraft. Det var ekstremt moro å se på, og Vålerenga skapte en rekke målsjanser.

Resultatet betyr at den gode statistikken mot Sarpsborg 08 på Ullevaal opprettholdes. Det er nå fire Vålerenga-seire og en uavgjort i kampene på Ullevaal mot dette laget. I dette skal vi også huske at de har blitt et vesentlig bedre lag enn de en gang var, noe fire Sarpsborg-seire på rad (cup og serie) før denne kampen vitner om.

Samtidig som Vålerenga er lekne, er det en voldsom innsats i alle faser av spillet. Det er massiv gjenvinningsinnsats. Den risikoen vi tar offensivt skaper muligheter. Defensivt byttes dette ut med sikkerhet, og det blir derfor pinlig å høre publikum og supportere pipe mot Sander Berge når han velger det sikre og spiller tilbake til Aslak Falch i slutten av første omgang. For som siste mann skal du spille på det sikre.

Sarpsborg virket tafatte, og det var kun i et par korte perioder i første omgang og fra 30 til 40 minutter i andre at de i det hele tatt fikk til noe. Da ble det noen målsjanser der Simon Larsen og Kjetil Wæhler ryddet unna. Muligens kom mulighetene fordi Vålerenga presset lavere, da toppintensiteten vår gjennom en hel kamp kan bli i tyngste laget.

Kampen startet med noen mindre muligheter for Vålerenga. Sarpsborg 08 begynte ekstremt defensivt, og skulle tydelig ri av en startstorm. Men akkurat når det så ut som om de klarte det, fikk vi corner. Christian Grindheim la den presist på Kjetil Wæhler på bakerste stolpe, han headet videre til Enar Jääger som sikkert satte pannebrasken til, og 1-0. Resten av omgangen fortsatte vi presset uten å komme til gigantsjanser, og Sarpsborg 08 måtte gjøre to byttter før pause.

Andreomgangen er noe av det beste vi har sett av Vålerenga på lang tid. Det startet mer intenst enn i første, og etter 6-7 minutter spilte Fredheim Holm gjennom Deshorn Brown på et godt bakromsløp. Han satte ballen trygt under keeper, og 2-0! Så kom et sterkt parti der Brown selv har mange store sjanser, og Zahid og Larsen også. Det kunne fort stått 4 og 5-0, men det ble i stedet noe litt tammere over Vålerenga, og VIF gjør byttene sine.

Etter 88 minutter betalte jobbingen seg. Rasmus Lindkvist ble spilt fri på venstrevingen, fant Elías Már Ómarsson på sekstenmeteren, han snudde opp og satte ballen i krysset. 3-0, og hektisk analtog på Vestbredden.

Alt i alt en velfortjent seier som gjerne kunne vært enda større.

Spillerbørs

Aslak Falch – 4 – Har lite å gjøre, gir bort en corner i første, og virker utrygg både med ballen i beina og dels i feltet.

Simon Larsen – 7 – Gjør veldig mye bra offensivt, og leverer gode innlegg. Redder også på streken.

Kjetil Wæhler – 7 – Var tilstede uansett hva som skjedde defensivt. Offensiv kraft på dødballer, målgivende.

Enar Jääger – 6 – Veldig solid i midtforsvaret, også målscorer.

Rasmus Lindkvist – 7 – Mulig å glemme at han faktisk spilte back, for han er mest av alt ekstremt offensiv. Jobber også hjemover.

Christian Grindheim – 7 – Solid kamp fra kapteinen. Presise pasninger og innlegg, fantastisk gjenvinner.

Sander Berge – 6 – Begynte med noen småfeil, men vokser gjennom kampen. Legger seg mellom midtstopperne og lar backene delta som de gjør offensivt.

Vajebah Sakor – 6 – En kreativ terrier som forstyrrer deres forsøk på å starte bakfra, samtidig som han truer mål og samspiller med Brown og Zahid. Ut etter 75.

Ghayas Zahid – 6 – Fantastisk når han er rettvendt. Går seg litt lett bort når han er feilvendt, men gjør en god kamp. Ut etter 82.

Daniel Fredheim Holm – 8 BB – Leken, solid og god. Virker som han får til alt han prøver på offensivt i dag. Gjør også en fantastisk jobb som ballvinner.

Deshorn Brown – 7 – Fantastisk sterk. Jobber hardt, også defensivt, og kommer til mange sjanser. Scorer ett. Kunne scoret tre. Ut etter 82.

Innbyttere

Anders Nedrebø – 4 – Går rett i en knallhard duell, men blir litt usynlig etter dette.

Elías Már Ómarsson – 6 – Spiller bare ti minutter, men jobber godt, vinner baller og scorer et flott mål.

Herman Stengel – 5 – I en offensiv rolle fortsetter han det kreative Ghayas hadde gjort.

3 kommentars på “Rundspilte Sarpsborg 08 og vant!

  • 8. mai 2016 i 22:14
    Permalink

    Vajebah Sakor – 6 Seriøst?? Han var virkelig svak i dag og kan knapt ha gjort seg fortjent til mer enn enn 3’er.

    Svar
  • 9. mai 2016 i 08:39
    Permalink

    Enig i at det var uheldig med episoden (entall?) med piping mot Sander Berge. På tribuna skal man bidra til at laget gjør det bedre, og piping er mildt sagt lite konstruktivt. Det gjelder særlig når det er en ung spiller. Men det skal jo sies at det har vært mindre av sånt i år. Det er færre som avbryter sangen for ytre misnøye. Det er mulig at formaningene fra Rekdal m.fl. har hatt effekt, og kanskje handler det om hvem som har blitt borte og hvem som er igjen på tribuna. Selv om det har blitt bedre, er det fint at dere trekker fram sånt. God supporterkultur krever kontinuerlig arbeid, og mediene våre er viktige i forme en god kultur.

    For øvrig tror jeg alle supportere har vært veldig, veldig fornøyd med det Sander Berge har levert det siste året.

    Svar
  • 9. mai 2016 i 10:31
    Permalink

    Ikke bare laget var gode i går. Klanen skal ha kred for skikkelig innsats de også!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *