Engamorgen 20. mai: Rekdal ga en spiller fri

Gir Stengel tillit mof Godset. Foto: Anders Grydeland, Grydis.no.
Gir Stengel tillit mof Godset. Foto: Anders Grydeland, Grydis.no.

Har halve medianorge klikka i vinkel eller er en personalsak den viktigste sportsnyheten de siste dagene? Burde Siem sende takkeblomster til Valle og vil de blomstene finne veien? Foruten disse tingene, hvem har kapra den norske kubjella?

Vi starter på Valle med elefanten i rommet. Etter en hittil nokså kjip sesong har Kjetil Rekdal tatt en prat med kaptein Christian Grindheim. Den praten førte til at Grindheim, motvillig, fikk fri til mandag og er dermed ikke med i troppen som drar til Drammen på søndag. Istedet satser man på Herman Stengel i Grindheims vante spillerolle denne kampen.

Hvis man var redd for at Vålerenga hadde blitt en uinteressant ubetydelighet så motbeviser denne saken dette til gangs. Medienorge beit seg fast i synet av en forbanna Grindheim og nå lukter de blod. Det spekuleres i at kapteinen vår har fått sparken. Fremtiden hans i klubben skal være usikker, fordi Grindheim skal ha sagt til Kjetil at han har mista garderoben. Man erfarer og erfarer og synser.

Kjetil selv svarer egentlig godt for seg, spesielt i Nettavisen, og poengterer med 100 % sikkerhet at Grindheim IKKE har fått sparken, men at de skal samles til ny samtale på mandag.

Med sesongstarten vi har hatt denne sesongen er det helt naturlig at det stilles spørsmål om Kjetil Rekdal er rett mann for klubben. I mange øyne har vi underprestert så kraftig at noen må jo stilles ansvarlig og noe er nødt til å gjøres. 

Sånn hvis noen ikke har fått det med seg ennå, så driver Vålerenga Fotball Elite med tidenes opprydning og gjenoppbyggings prosjekt. Vi har ikke råd til spillere på øverste hylle, men er altså nødt til å satse på utvikling av egne talenter i tillegg til rimelige spillere med spisskompetanser. Disse supleres med et lite utvalg ringrever som skal dra det tyngste lasset.

La meg poengtere at kommende synspunkter er denne aperoperns personlige meninger og synsing. Kaptein Grindheim er en av ringrevene og med tidligere sesongers sterke prestasjoner i tankene, har han vært den klart mest skuffende spillern vi har hatt på banen i år. Han har ikke tatt ansvaret som forventes av en kaptein og har på ingen måte vist den tryggheten resten av gutta trenger når det butter imot. Dette vet han også utrolig godt selv. Så selv om det virker drastisk er dette en tøff og sannsynligvis riktig sjefsavgjørelse av Rekdal.

La oss nå inderlig håpe at Grindheim er griseforbanna over å blir vraka og at han vil kjempe seg tilbake. La oss inderlig håpe at de andre gutta ser at ALLE må prestere. La oss inderlig håpe at det igjen blir helt tydelig at I er sjef.


 

Er I sjef? 

Verdens ledende kilde til middagsbilder og oppmerksomhetsjuke, Facebook, har engasjert folk i om Kjetil Rekdal er rett mann for Enga, eller om det finnes bedre alternativer der ute? Gode kandidater nevnes. Kanskje ikke så stor fan av Tom Nordlie og Jose Mourinho, men ville nok sterkt vurdert å gi min støtte til Alex Ferguson, Fantorangen eller Walker Texas Ranger.

La oss bare håpe.


 

Avledningsmanøver

Når I sjefer litt, slutter gribbene å sirkle over de mer tvilsomme sakene som nok burde dekkes grundigere. Kjetil Siem slapp jo strategisk nok nyheten om sin nye jobb i FIFA på nasjonaldagen. Siden hans gamle arbeidsgiver nå stikker av med fokuset fra medienes kritiske røster, er det nok på sin plass at han sender blomster (eller kanskje en ubrukt blank reisesjekk) til Valle.

Hvis han finner veien da? Vålerenga Stadion-bygginga har nå sperret av Innspurten, så ny alternativ vei er opprettet bak Vallhall. Jaja, FIFA fikser sikkert nye tvilsomme veier til Valle for deg, hvis dette skulle by på problemer.

Apropo tvilsom. Kjetil Siem er klar for FIFA, Jørn Andersen er klar for Nord-Korea. Hvem er neste eks-VIF som blir en del av et tvilsomt regime? Har man hørt noe fra Pål Engebretsen siden mandag?


 

Det store kvegtyveriet 

Håndballens Venner er en flokk kubjelleentusiaster med forkjærlighet for sponsede supporterarrangementer og hjelmer med horn, som drar rundt for å følge de norske landslagene i håndball. Harmløst nok, selv om jeg ikke ser sammenhengen mellom horn, kubjeller og håndball.

Så viser det seg at der noen så en medlemsflokk, ser andre en kundeflokk. Før sommerens OL i Rio sendte man ut en anbudsforespørsel til diverse reiseselskap, på leting etter beste pakkeløsning.

Det var da reiseselskapet Let’s Travel mobiliserte sine ansatte. Kubjelleflokkens generalforsamling ble kuppet og nå har Let’s Travel vunnet anbudet. VG har mer.

Selv om noen er utstyrt med horn og kubjeller er det ingen grunn til å oppføre seg som en cowboy. Ingenting tyder på at hverken Kjetil Siem eller Schlafenreisen er involvert, men vi utelukker det ikke. 

 

 

 

Èn kommentar på “Engamorgen 20. mai: Rekdal ga en spiller fri

  • 20. mai 2016 i 17:37
    Permalink

    Pål Engebretsen er arbeidsleder i en bedrift på Økern som blant annet vasker kamputstyr til A-laget, i følge min informasjon

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *