Engamorgen søndag 22. mai: Ung tropp mot Godset

Blir det en jubelkveld for Stengel i kveld? Foto: Grydis.no
Blir det en jubelkveld for Stengel i kveld? Foto: Grydis.no

De siste dagene har mye vært sagt og skrevet om alle som, av veldig ulike grunner, ikke er tilgjengelige til kveldens kamp mot Strømsgodset. Dagbladet har for eksempel valgt å kjøre en transkribering av Rekdals allerede veldokumenterte dialog med pressen på fredag, på fronten av Dagbladet.no i dag, altså to dager senere.

Men Dagbladet får bare holde på. I dag er det kampdag, og tiden er inne for blind optimisme og ubetinga støtte, i det minste fram til matchen er over.

Det er mange unge gutter som skal sloss for Vålerengas ære sa Kjetil Rekdal til VIF TV i går, og fulgte opp med å si seg 100% sikker på at den unge troppen har kvaliteter nok til å overraske stort i Drammen. Vi har sett før at unge spillere kan vokse voldsomt når de plutselig får større oppgaver og nye utfordringer, og vi i Aperopet tror det er gode muligheter for at det samme skjer i dag.

 

 

Kanskje vi får se høyreback Madhusan Sandrakumar gjøre sin tippeligadebut i kveld? Sandrakumar har vært meget god på et ubeseiret rekruttlag denne sesongen, og skader og karantener i forsvaret åpner muligens døra for ham på Marienlyst. Samspillet hans med høyrekant Niklas Castro har også vært positivt på rekruttlaget, og er garantert en mulighet trenerteamet har vurdert å bygge på mot Godset. Også midtstopper Sander Pettersen er i troppen, og kan gjøre sin debut på øverste nivå.

 

Spissen Henrik Udahl har også gjort sine saker bra for rekruttlaget i år, og starta sesongen med et brak da han scoret to mål i 4-1 seieren over Vard Haugesund i den første serierunden. Men med både Deshorn Brown og Elias Mar Omarsson skadefrie og klare spørs det om dette er kvelden han får sin debut.

 

Dessuten har det vært mye snakk om Herman Stengel i det siste, siden han er utpekt som mannen som en gang skal ta over rollen til Christian Grindheim på Vålerengas midtbane. I kveld har han alles øyne retta mot seg, og han har alle tiders mulighet til å vise hva han er laga av. Hvis han får ut potensialet sitt i kveld er plutselig de sportslige sidene av dramatikken rundt Grindheim mye mindre dramatiske.

 

Vi skreiv etter kampen mot Haugesund at det er lov å feile, det er lov å tape, men det er faen ikke lov å ikke prøve. Det håper jeg førstereisene i troppen tar til seg i dag.

Ikke vær redde for å miste en ball fordi dere prøver å dra av en mann for mye. Ikke vær redde for å skyte fordi dere kanskje bommer. Kort fortalt: ikke vær redde for å slippe dere løs!

I kveld handler det bare om å vise glød, engasjement og innsatsvilje.

Hvis dere gjør det kommer vi til å backe dere uansett, og hvis dere gjør det tror jeg faenmeg vi kommer til å vinne også.


 

Gunnarsson er skotsk cupmester

 

I går var det cupfinale i Skottland mellom Rangers og Hibernian, og den utleide Vålerenga-spilleren Niklas Gunnarsson kom inn for Hibs i det 83. minutt. Etter 90 minutter sto det 2-2, men Hibs avgjorde kampen på overtid, etter et hodestøt på en corner. Dermed vant Hibernian cupen for første gang siden 1902, og forståelig nok blei supporterne overlykkelige.

 

Mange av dem løp ut på banen i pur ekstase, ikke helt ulikt en episode i Skien for snart 11 år sida. Dette er herlige bilder, selv om kommentatorene mener at det er en stor skam.

 


I anledning mediefolk som mener noe om folk som løper inn på fotballbaner, burde du forresten lese vårt svar til Esten O Sæther, Er det mulig for Norge å bli glad i ishockey?

Sæther skal ha for at han er med å ta diskusjonen i kommentarfeltet.

Når det gjelder den nybakte cupmesteren Gunnarsson forteller han til The Scotsman (en skotsk avis, ikke galehuset på Karl Johan) at han regner med å returnere til Vålerenga nå som låneoppholdet hos Hibs er over. Aperopet gratulerer Niklas med cupen, og ønsker lykke til videre, enten det blir hos Vålerenga eller i en annen klubb.

Gunnarson
Foto: Privat/Facebook.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *