En god omgang var ikke nok

2016-05-22

Vålerenga og Strømsgodset eide hver sin omgang i Drammen søndag ettermiddag. Det var godt nok for hjemmelaget. Men samtidig fikk Kjetil Rekdal mange av svarene han ønsket seg fra en startellever med minimal eliteserieerfaring.

Det var først og fremst en ting vi lurte på før kampen i Drammen med den siste ukas støy og det svært tydelige grepet med å gi kapteinen fri mot hans vilje: Hvordan ville spillerne respondere? Ville vi se elleve spillere som skulle gi alt i Drammen? Etter forrige oppgjør oppsummerte vi i Aperopet vårt krav til hele ganske enkelt: “Det er lov å tape. Det er lov å mislykkes, det er lov å feile. MEN DET ER FAEN IKKE LOV Å IKKE PRØVE”.

Svaret vi fikk i dag er like enkelt som vi ønsket. Vi fikk et lag som tok fighten, forsøkte alt de kunne og slåss Strømsgodset i stykker så lenge de orket. I dag var det i 55 minutter. Etter første omgang kunne det gjerne stått 4-0 eller 5-0 til oss. Etter andre omgang er det nok bortimot rettferdig at alle poengene blir igjen i Drammen.

Godset i Drammen er et vanskelig lag å møte. Men Vålerenga under Rekdal er blant lagene som har klart det best. Før dagens kamp hadde vi poeng i fire kamper på rad mot Strømsgodset.

I første omgang var det Godset som hadde ballen, men som ikke klarte å bruke den til noe. Mens Vålerenga hadde målsjansene og to flotte mål. Deshorn Brown løp fra forsvaret og satte den iskaldt bak Godsets keeper, og 0-1.

På 0-2-målet var det Simen Juklerød som sloss utrolig godt, vant tilbake ballen, og Herman Stengel var heldig som fikk den i mål via en godsetspiller. Men vi kunne scoret flere ved Robert Lundstrøm, Elías Már Ómarsson eller Brown igjen.

Omgangen ble imidlertid vunnet av den defensive organiseringen med Jonatan Tollås Nation som en bauta i midtforsvaret, og det var umulig å se at det var en helt ny forsvarsfirer fra forrige gang. Videre tok Stengel, Vajebah Sakor, Juklerød og Ómarsson fullstendig ut deres offensive backer og midtbanespillere.

I andre omgang ble vi fort slitne, og det virket fort som om vi ikke orket å spille fotball. Etter et kollektivt kaos slipper vi dem inn i kampen igjen med 1-2. Litt senere mister Simon Larsen og Rasmus Lindkvist et innlegg, og Vilsvik setter 2-2.

Så begynner Vålerenga å finne sammen i noe som minner om fotball igjen siste kvarteret, og er uheldige når Petter Vaagan Moen dribler seg gjennom alene. Det er surt og vi får noen spredte muligheter mot slutten, men men det holdt dessverre ikke.

Rekdal forteller TV 2 at han kan hente mye positivt fra kampen og at mange store framtidige Tippeliga-spillere ble født i dag.

Da er det bare å fortsette som vi begynte i dag, og gruse Vidar i midtuka. Det frister vel med cupfinale mot Glimt til høsten?

Spillerbørs

Aslak Falch – 6 – var veldig god på strek, og tar de fleste fighter i feltet selv når dommeren forteller at det er lov for Marcus Pedersen å hockeytakle keeper.

Robert Lundström – 5 – målgivende på førstemålet, blir i litt for stor grad snurret rundt med av Godsets beste i første omgang.

Jonatan Tollås Nation – 7 BB – satte forsvaret og dominerte i midtforsvaret, umulig å se at dette var første A-kamp på veldig lenge.

Simon Larsen – 5 – har vært bedre på backen enn i midtforsvaret så langt i år, og var litt tam i dag.

Rasmus Lindkvist – 5 – en god fighter med noen gode involveringer.

Herman Stengel – 6 – kaptein, på alvor. Jobbet ekstremt defensivt i første og fikk et heldig mål. Ut etter 77 minutter.

Sander Berge – 6 – vår beste i første, drepte alt Godset forsøkte på. Tapte seg i andre når vi mistet midtbanen.

Vajebah Sakor – 6 – god førsteforsvarer i cirka seksti minutter. Ble sliten etter hvert. Litt svake offensive valg.

Elías Már Ómarsson – 5 – nesten helt usynlig offensivt, men gjør en god defensiv jobb til han blir utslitt. Ut etter 59 minutter.

Deshorn Brown – 6 – kommer til mange sjanser i første omgang, inkludert et flott mål. Blir veldig alene i andre.

Simen Juklerød – 6 – veldig god defensiv jobbing i første omgang der han (og dels Ómarsson) tar ut Godsets backer. Ut etter 80 minutter.