Engamorgen mandag 23. mai: Fotballens brutalitet

Tollås Nation gjorde en god kamp mot Godset. Dessverre holdt det ikke helt inn. Foto: Thomas Brekke Sæteren, Vålerenga Fotball.
Tollås Nation gjorde en god kamp mot Godset. Dessverre holdt det ikke helt inn. Foto: Thomas Brekke Sæteren, Vålerenga Fotball.

Nok en gang denne sesongen er det en ræva mandag å våkne til. Vålerenga har tapt og Oslo viser fra sin aller gråeste og kjipeste side. Men selv om det er lenge til helg er det heldigvis ikke lenge til Vålerenga får muligheten til å reise kjerringa.

Som vi var inne på i kampreferatet etter matchen i går, fikk vi svarene vi ønsket av spillerne under kampen. I hvert fall i første omgang.

For de første 45 fikk vi se et lag som jobba knallhardt defensivt, og var effektive på overgangene. Som Dagsavisens Reidar Sollie er inne på i sin som alltid grundige og gode analyse: Det vi fikk se var ikke et Vålerenga-lag i oppløsning på grunn av intern strid! Da hadde man ikke sett kantspillerene ta så stort defensivt ansvar, eller den purunge midtbanen jobbe så hardt og disiplinert.

Nei, da målene begynte å renne inn i andre omgang handlet det om at seriens sterkeste hjemmelag møtte seriens svakeste bortelag, og at det svake bortelaget bestod av uerfarne unge spillere, mens det sterke hjemmelaget kunne sette inn spillere med årevis av tippeligaerfaring.

Vålerenga-laget maktet rett og slett ikke å stå imot lenger etter at Godset fikk sitt første mål.

Så brutal kan fotballen være.

Heldigvis møter vi Vidar i cupens fjerde runde allerede på onsdag, og forhåpentligvis er det da andredivisjonslaget som skal få kjenne på brutaliteten i fotballen.

En annen del av fotballens brutalitet er den evige jakten etter syndebukker, og når Vålerenga nå ligger på kvalikplass etter at en drøy tredjedel av sesongen er spilt er det ingen overraskelse at det begynner å murre rundt Rekdal. Det er helt naturlig, og helt forståelig, selv om jeg personlig ikke tror at det å bytte ut Rekdal med Tandberg nå er den rette veien å gå.

Men det må kunne gå an å kreve et minimum av saklighet fra de som uttaler seg kritisk.

I Dagbladet forteller Mini Jakobsen, Steffen Iversen og Freddy dos Santos at de tror tida er moden for et trenerbytte i Vålerenga.

Iversen mener at Grindheim er en av de beste spillerne i Vålerenga, og at Rekdals valg om å ta ham ut av laget før gårsdagens kamp var rart. Da kan man jo spørre seg hvilke Vålerenga-kamper Iversen har sett i det siste. Det er ingen tvil om at Grindheim er en fantastisk spiller på sitt beste, men det han har varta opp med på vålerengamidtbanen de siste kampene har ikke akkurat vært noe å slenge ræva i taket for.

Mini Jakobsen har også en litt alternativ oppfatning av virkeligheten når han slår fast at Vålerenga bare må slutte å skylde på økonomien. Vi har jo, ifølge Mini, de beste forutsetningene siden vi kommer fra Oslo.

Jo, vi har kanskje gode forutsetninger, men det hjelper lite når salgsapparatet i klubben ikke har klart å utnytte seg av mulighetene som ligger i at vi er en osloklubb. Selv om Mini sier at vi må slutte å skylde på en dårlig økonomi, så gjør ikke det økonomien bedre. Vålerenga HAR faktisk en helt eksepsjonelt elendig økonomi, og det får faktisk konsekvenser for den sportslige satsninga. Samma hvilken adresse man har.


 

Starelleveren offentliggjort

Men noen grep går det an å ta selv om man ikke har så mye penger. “Det er gratis å trene” er et velbrukt begrep, men at det også er gratis å holde korta tett til brystet er det også verdt å ta med seg.

Nrk.no melder nemlig i dag at Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen reagerte med et skuldertrekk da han så de elleve utvalgte vålerengagutta før gårsdagens kamp. Han hadde nemlig allerede sett den samme ellevern kjøre en formasjonsøkt på Vålerengas hjemmesider.

Det er overraskende at kortspillern Rekdal lar en såpass avslørende video legges ut i full offentlighet, så vi blir ikke overraska om det strammes inn på hva som skal kringkastes fra treningene framover.


 

Sandnes får andre oppgaver

Vif-fotball.no melder i dag at Stig-Ove Sandnes over sommern kommer til å slippe oppgavene som sportslig administrativ leder, og heller gå over til en 100% stilling som daglig leder for Vålerenga Kultur- og idrettspark AS (klubbens nye stadion).


 

Gunnarsson på landslaget

Vålerengas utleide back Niklas Gunnarsson har hatt noen fine dager i det siste! Først ble han skotsk cupmester med Hibernian FC, og i dag kom meldingen om at han er etteruttatt i landslagstroppen til kampen mot Portugal 29. mai. Dette melder Vålerenga på sine hjemmesider.

Aperopet gratulerer!


 

Rekruttlaget møter Lørenskog

Hvis du ikke fikk nok fotball for en stund i går kan du ta turen til Lørenskog klokka 19.00 i kveld for å se rekruttlaget spille kamp mot nettopp Lørenskog.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *