Engamorgen torsdag 26. mai: Samlet på vei mot Haralds pokal

 

FB_IMG_1464211786078

Vidar kom og Vidar dro, ihvertfall for denne gang. Ikke alle hilste på Vidar da alle skulle være samla, men holdt de samla takt? Vålerenga Hockey får endelig snakke om ny samlingsplass, imens Vålerenga Basket er kasta ut av sitt samlingsted og krangler internt. Til slutt, hva skal man finne på etter kampen mot Aalesund?

Cupfinale i november og europacup på ny stadion? Håpet lever. Uten å gå for langt inn i kampanalysen, igår så vi et Vålerenga som skjønte at det først og fremst handlet om å matche innsatsen til cupaskeladden. Lite finspill og mye tråkling, men god innsats i duellene. Akkurat denne innstillingen er det viktig at gutta har inne fremover. Når innsatsen er på topp, vinner det beste laget på kvalitetsforskjellen.

Bare for å nevne det. Samarbeidet mellom Niklas Castro og Deshorn Brown begynner virkelig å lukte kvalitet. 

Kvartfinalen trekkes idag kl.13, på NFF-TV. Alle hjemmelagene vant igår, noe som igjen betyr at Sandefjord og xxx fortsatt er med. Kamp mot disse vil gi hjemmekamp, imens Bodø/Glimt, Tromsø og Strømsgodset gir bortekamp.

Hvem møter vi og får vi hjemmekamp?

 

Gode takter på tribunen? 

Til tross for lunkent oppmøte, var det en entusiastisk gjeng på 228 igår. Klanen og Ikaros stilte sine beste til kamp og sangene runget i 90 minutter pluss.

Det negative: 228 er et stykke unna banen. Det største trøkket i sangene forsvinner dessverre på vei nedover tribunen. Det positive: Dette var en slags trening før vi står samla på vår tribune på Vålerenga Stadion og der er det ikke avstand mellom tribunen og banen.

Trommeforkjemperne hadde ikke de beste forutseningene med bare drøyt 1 500 tilskuere inne på Ullevaal. Utifra min egen opplevelse og tilbakemeldinger fra tilskuere på langsida, druknet “indianertromminga” sangen. Derimot viser takttromming potensiale. For noen år siden ble det kjørt en antiklappe-kampanje, fordi noen låter gikk i et altfor heftig tempo. Altfor mange har misforstått dette og klapper ikke engang på rop der klapping er en intrikat del. Takttromming kan fikse dette.

Rom for forbedring der altså, men i all hovedsak ser fremtiden lys ut. For i bunn og grunn brydde ingen seg om de sto ved siden av ultras, juletrær eller instrumentfanatikere, da Vidar tok håkkigrep, tok ut keeper og Juklerød kontra inn 3-1.


 

Nye Jordal Amfi

Håkkigrep gjøres også i byrådet. En måned før endelig plan om nye Jordal skal legges frem, inviterer de Vålerenga Hockey med på råd.

Planene ser unektelig spennende ut, men Aperopet har meldt før at ikke alt er så flott som vi av og til kan få inntrykk av.

La oss håpe at Vålerenga Hockey og vi på tribunen får det akkurat som vi ønsker. Oslo trenger en ordentlig storstue på Jordal. Ikke bare en erstatningshall.

Endelig plan legges altså frem 22. juni. En drøy uke før Vålerenga Hockey kommer med sesongkortinfo.


 

Interne stridigheter i Vålerenga Basket

Styret i Vålerenga krangler så busta fyker og nå er treningsanlegget deres, F21, stengt. Treningsanlegget er riktignok stengt fordi hallen brukes til eksamner på Fyrstikkalleen skole og åpner igjen om et par uker, men likevel erfarer Aperopet at det er sterke interne stridigheter og ser at når de seriøse mediehusene ikke er på ballen, må vi plukke den opp.

Striden ligger i all hovedsak i at klubbpresident, Paulo Lising, håper Golden State Warriors tar NBA-trofeet for andre år på rad. Siden nestleder, Anne Strømsæther, ikke har villet uttale seg, erfarer vi at hun støtter sannsynlig motstander Cleveland Cavaliers. Varamedlem og kasserer, Andreas Thorsteinsen, støtter dette, imotsetning til styremedlem, Gian Paolo Dumlao, som også støtter Golden State. På toppen av det hele håper avtroppende styremedlem, Geir Bergerud, på New York Knicks. Et lag som ikke engang nådde sluttspillet.

Det er det komplette kaos på F21 og det er meget ugunstig nå, kort tid før årets generalforsamling kalles inn. Ringvirkningene av striden merkes nedover i klubbens rekker, der mange stiller seg på presidentens side, men mange støtter også Warriors motstander på vei mot finalen, Oklahoma City Thunder. En tidligere spillerprofil har uttalt seg kritisk til alle disse valgene og støtter Toronto Raptors, som er motstanderen Cavaliers må slå først.

Kunne klubben unngått denne striden før jeg spurte det uskyldige spørsmålet om hvem styremedlemmene håpet på i NBA?

 

Norges Basketballforbund avholdt sitt forbundsting forrige helg der de fikk valgt nytt styre og, ikke minst, bestemte det nye serieformatet på toppnivå. I korte trekk vil det nå bli opp- og nedrykk til toppdivisjonen, etter mange år med lukket og søknadsbasert BLNO. Hvordan dette skal foregå fremover er litt vanskelig å komme til bunns i. Hverken norsk presse, eller norsk basket, er veldig flinke til å dekke nyheter om norsk basket. Sånn med unntak av muligheten for opprykk, virker det ikke som det blir noen forskjeller på dagens 1. divisjon.

Vålerenga jobber iherdig med å stable sammen et slagkraftig 1. divisjonslag, så lenge ikke den interne kranglinga har tatt helt overhånd. Når muligheten for spill i norsk toppdivisjon ligger på bordet er klubben plutselig nødt til å forholde seg til dette. Det blir absolutt en spennende tid fremover og forhåpentligvis kan man få inn nye fjes i styret som ønsker og kan jobbe mot dette.

Hvem er de rette kandidatene til å ta det neste steget med Vålerenga Basket?


 

Hva skal du ta deg til i EM-pausa?

Nå er det kun bortekampen mot Aalesund igjen før Tippeligaen tar pause. Flere uker med relativt uengasjerende fotball gjør at vi nå spør oss hva vi skal finne på i juni for å kunne oppleve gode Vålerengaminner. Kanskje du burde melde ditt kandidatur til styret i basketen? Damene og rekruttgutta spiller fotballkamper i juni og gjensyn med Vidar kan du oppleve allerede 8. juni. Logikken tilsier at Trolls spiller kamper, men det er fortsatt vanskelig å finne informasjon om dette.

Klanen sparker igang ny Børst & Ball, 25. juni, for å døyve de største supporterabstinensene. Billetter er allerede til salgs og kan kjøpes i Sjappa, Bohemen, Vertshuset og på Ticketmaster.

Mer om arrangementet her.

 

Fortsatt en liten stund til. Klikk her for turinfo til Ålesund på søndag.

 

 

Èn kommentar på “Engamorgen torsdag 26. mai: Samlet på vei mot Haralds pokal

  • 26. mai 2016 i 11:35
    Permalink

    Vål’enga Basket Basket!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *