Rekaften – Et slags referat

Foto: Skog/Aperopet
Foto: Skog/Aperopet

I går var det Rekaften på Bohemen. Selvsagt et utmerket tiltak fra klubben, og noe som kanskje har blitt en slags tradisjon. Men følger det tradisjonen?

De første møtene av denne sorten var annerledes. Klanen var langt mindre og mer homogen, og Bohemen var full av kjente fjes. En lapp ble satt opp på døra om at det var privat møte, og rullgardinene gikk ned over vinduene. Det var mørkt, og møtet var preget av en ganske alvorlig stemning. Er du ikke medlem av Klanen har du ingen adgang. Og spesielt ikke journalister. Jeg husker en journalist ble regelrett kastet ut til ville protester. Han hadde sneket seg inn, men så nå Pulitzer-prisen forsvinne i det fjerne. Grunnen til dettte opplegget var at da fikk vi vite mye inside-info som ingen andre skulle vite. Klubben letta virkelig på sløret. Vi fikk høre om økonomiske skjeletter i skapet. Om hvilke spillere som presterte og hvem som ikke presterte, hvem som kunne være på vei ut, kanskje hvem som var på vei inn. Potensielle overganger som feila, og røping av diverse avtaler. Ståa i forhandlinger. De sa selvsagt ikke absolutt alt, men det eksisterte en gjensidig tillit om at er du her, så er du In The Know – og det betyr at du holder kjeft til utenforstående.

Nå kommer ikke journalistene lenger, og i mailen fra Stig-Ove står det til og med at du kan ta med en venn. Hæ? Ta med en VENN? Til en topphemmelig indre sirkel-konferanse i de indre gemakker langt nede i de proverbiale katakombene hvor bare de som er Paladin LVL 10 og over får innpass?

Enga har glemt reglene! 1: You do not talk about Fight Club. 2: You DO NOT talk about Fight Club.

Eller er det Fight Club som har endret seg? Døra på Bohemen var åpen, det var lyst og fint, og stemninga var… hyggelig. God, til og med.

Vålerenga møtte opp mannsterke med Rekdal, Morten “T-Cap” Tandberg og Stig-Ove, i tillegg til Grindheim, Wæhler, Tollås Nation, og Markus Nakkim.

Aperopets utskremte deltok aller ærbødigst i bevitnelse av randomiseringa av medlemmstallene i Vålerenga Fotball (Grattis Mikkel, du fikk nr 6!)

  • Vi fikk vite at Wæhler uttales Veler, men at det egentlig er Wæhler siden det er en gård på Dokka, hvor Nydal er fra.
  • Vi fikk vite at dama til Grindheim skal årne seg jobb til sommer’n, og at de har like mange venner på begge sider av fjellet.
  • Vi fikk vite at Tollås Nation har engelsk uttale på etternavnet, uten at vi fikk vite hvorfor.
  • Rekdal skrøt fælt av Tandberg, som skrøt fælt av Rekdal.
  • Begge skrøt fælt av Wæhler, som ikke liker selvskryt, men skryter gjerne fælt av andre.
  • Rekdal og Tandberg skrøt fælt av Nakkim, som ikke skrøt av noen.
  • Alle skrøt av Stig-Ove, som ble pinlig berørt.
  • Nydal, som var ordstyrer, er også i klubbstyret.

Bortsett fra dette fikk vi en generell beskrivelse av spissen det jobbes med. Scorer med alle kroppsdeler, kjappere enn Usain Bolt, tøffere enn toget og smartere enn Steven Hawking. Huawei lager bra telefoner, og Vålerenga planlegger 1-2 år fremover i spillerlogistikken. Og vi venter på kommunen i stadionsaken.

Vi fikk i det minste svar på kveldens kanskje mest kontroversielle spørsmål, seff stilt av Aperopet: Hvorfor gidder dere dra tilbake til La Manga år etter år når banene er dårlige, været er dårlig, og det er kaldt og kjedelig? Rekdal svarte av de var mer eller mindre bundet av en avtale forbundet har gjort, som går ut i 2017. Da kan det bli andre boller. Nyttig å vite, men neppe sprengstoff som får folk til å frykte for jobbene sine.

Misforstå meg rett. Arrangementet er topp. Det er gøy å se gutta up close, det er god stemning, det er koselig, og selvsagt morsomt med en stand up-komiker fra Dokka som ordstyrer. Jeg skjønner at tida man kunne stå på Bohemen og fortelle hemmeligheter – og forvente at de forble hemmelige – er forbi. I dag er alle journalister, alle er på Twitter, Facebook, Snapchat, Whatsapp, Tinder og Grindr. Og alle som dukker opp er ikke nødvendigvis like obs på hva som kan fortelles videre og ikke.

Så hvorfor ikke åpne opp for pressen? Legg det ut på livestream? Liveblogg? Det ble ikke sagt noe som helst på Bohemen i går som ikke tåler dagens lys i pressa eller noe annet sted. Det er ikke dermed sagt at det er verdiløst, tvert i mot. Det var et veldig hyggelig arrangement som definitivt bør fortsette.

Men hvis du virkelig vil vite hva som foregår på Valle kan du like gjerne bli hjemme og lese Aperopet.

 

You don't talk about Fight Club.
You don’t talk about Fight Club.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *