Engamorgen fredag 27/5-16: Retur til Drammen

Foto: grydis.no

Cupen er trukket, og vi må til Drammen igjen. Vi har litt mer info om Nye Jordal Amfi og mye annet småsnacks:

Godset igjen

Cuppen er trukket, og vi møter Strømsgodset på Marienlyst. Det hadde definitivt vært enklere trekninger, men vi bør vel slå ut et Tippeliga-lag før vi tar oss til cupfinalen uansett. Kampen spilles 21/22 september, en snau uke etter vi har møtt dem hjemme i serien. Rimelig lang ventetid, men det er sånn det blir når man gjør unna fire cuprunder før mai er ferdig. Samtidig er det kanskje greit at vi venter litt. Gi gutta EM-pause nå, så starter vi høstjakta med skadefri tropp og trekløveret Deshorn/Moa/Omarsson på topp.

Rekdal var ikke helt fornøyd med trekninga, men er håpefull.


 

Ja, de penga

Cuptriumfen var digg. Nå kan vi se frem til kvartfinale. Men, dessverre blir det litt gnål om penger. Vålerenga bekrefter at seieren kostet , og ikke bare krefter. Ifølge Morten Nydal røyk Vålerenga på ca 100.000kr i minus på å spille kampen på Ullevaal. Slik er leieavtalen med NFF, og de pengene kommer nok godt med når FIFA og UEFA-banketter skal besøkes nedover i Europa.


 

Blast from the past

Dersom du mener at alt var bedre før kan du klikke på denne linken og nyte Sportsrevyens tilbakeblikk til Vålerenga i 1978. Et sterkt lag med mange profiler som ikke helt fikk det til, og med verdens minst karismatiske trener som mener det er et samfunnsproblem at vi har det bra. Når det er sagt ser gutta ut til å nyte livet litt vel mye, men de klarer uansett å spolere LSKs gullsjanser på Åråsen med en finfin seier – foran mange tilreisende Vålerenga-fans.


 

Nye Jordal Amfi

Som meldt i går er Vålerenga invitert på råd hos Oslo Kommune for utformingen av nye Jordal Amfi. Vi skal være ydmyke i forhold til at Vålerenga og Oslo får denne gaven, men samtidig er det veldig, veldig viktig at Enga får være med og bestemme. Det skal nok en del forhandlinger til.

Samtidig sitter Oilers-folket i Stavanger og undres over pengebruken. De bygde nemlig hallen sin, slik eier Tore Christiansen påpeker, til 12.500 pr kvadratmeter, Jordal Amfi ligger an til å koste 48.000. Han lurer på om det er forskjellen på privat og kommunal bygging.

Man kan lure på hva Christiansens motiver er for å tåkelegge dette, for han er ikke dum. Han skjønner at dette er som å sammenligne epler og appelsiner.

DNB Arena ble bygget på en tom tomt på flat mark med gode grunnforhold. Energisentral hadde de på stedet fra før, og når sant skal sies har hallen null særpreg. Den har fint eksteriør, men er en stor firkanta bygning med en hockeyrink innvendig. Innsiden av veggene i hallen er rett og slett bare bølgeblekk eller noe lignende.

Nye Jordal Amfi skal bygges i et veldig tett boligområde midt i Oslo. Den store gamle hallen må rives først, og der kan man finne hva som helst, inklusive liket til Jimmy Hoffa. Hovinbekken går på undersiden av den gamle hallen, så grunnarbeidet blir nok krevende. Ny energisentral må på plass. I tillegg skal det bygges og drives midlertidig bredderink, og så vidt jeg forstår er det også satt av penger i prosjektet for å utbedre hallen Vålerenga skal gjeste i halvannen sesong – etter all sannsynlighet Furuset eller Manglerud. Og da sannsynligvis Manglerud, siden Furuset er privat og Manglerud kommunal.

Det er rett og slett umulig å sammenligne disse prosjektene. Og Jordal Amfi blir uansett mye, mye fetere. Vi snakker verdig nasjonalanlegg for ishockey.

Her er et bilde av hvordan det kan se ut innvendig:

Foto: Hille Melbye Arkitekter
Foto: Hille Melbye Arkitekter

I tillegg til bildet over finnes det en video i Dropbox vi ikke vet hvem eier. Men sjekk den ut.

Forøvrig fortsetter Vålerenga å fornye kontrakter. Fredrik Csisar, Jørgen Moflag, Vegard Aspehaug og Colin Spaberg Olsen har alle resignert med Vålerenga. Spesielt gledelig med Spaberg Olsen: 19-åringen har allerede 66 kamper for Oslos Stolthet.

 

Èn kommentar på “Engamorgen fredag 27/5-16: Retur til Drammen

  • 27. mai 2016 i 10:20
    Permalink

    Fantastisk klipp fra Sportsrevyen :)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *