Engamorgen søndag 29. mai: Kampdag, men uten Castro

Aalesund vant nesten alle duellene på Ullevaal i går. Foto: grydis.no
Ghayas Zahid så forskrekket ut da vi møtte Aalesund på Ullevaal i fjor. I dagens kamp på Color Line Stadion må vi slå tilbake. Foto: grydis.no

Vålerenga stiller med et mannskap som skal kunne slå AaFK i Ålesund i kveld. Kampen avslutter vårens siste serierunde i eliteserien. Niklas Gunnarson snakker om livet i Skottland. Og Høyre krever et STØRRE Jordal Amfi. Dette er noe av nyhetene i dagens Engamorgen.

Etter i kveld er det offisielt sommer. Vårsesongen er ferdig, og Vålerenga skal ta sommerpause et sted langt ned på tabellen. Oppgjøret mot Aalesund FK på Color Line Stadion klokka 20.00 – sendes på TV2 Zebra – avgjør hvor langt nede.

I siste trening på Østlandet før kampen, fikk Niklas Castro seg en trøkk i nesa. Ifølge Vif-fotball.no ble han undersøkt på legevakten og fikk konstatert nesebrudd. Han er derfor ikke med til Ålesund.

Men når både Moa og Daniel Fredheim Holm også er ute med skader er det likevel få overraskelser. Marcus Sandberg er i troppen, antakelig som reservekeeper, og Jesper Arvidsson er tilbake i troppen.

Her er troppen:

Aslak Falch, Marcus Sandberg, Robert Lundstrøm, Jonatan Tollås Nation, Kjetil Wæhler, Simon Larsen, Jesper Arvidsson, Sander Berge, Herman Stengel, Christian Grindheim, Vajebah Sakor, Ghayas Zahid, Elías Már Ómarsson, Deshorn Brown, Simen Juklerød, Anders Nedrebø, Rino Falk Larsen.

 


 

Tom Nordlie

Tom_nordlie
Tom Nordlie. Foto Thomas Andersen, Wikimedia Commons.

Dagsavisen har en underlig sak ute. I lengde er den mellom en artikkel og en notis. I innhold handler teksten om oslofotballen generelt, men med et slags vålerengafokus, mens videoen er nåværende Skeid-trener Tom Nordlies tilbakeblikk på VIF i gamle dager. Et samlende overblikk er spørsmålet “Hvem ga Nordlie sparken i VIF for en mengde år siden?”

Tom Nordlie forteller litt om forholdene i Vålerenga da han fikk sparken i begynnelsen av 2001. Kaoset var totalt, skal man tro Nordlie: “Krystad og Petter Nome var vel RV, mens Spetalen, Fredriksen og Mæhle var FrP”, sier han, og snakker om at det ikke var helt bra klima i klubben den gang. Det fyller på i kunnskapshaugen om Vålerenga.

I tekst-saken uttaler også Kjetil Rekdal seg, og han ønsker de små Oslo-klubbene alt vel: – Vi ønsker så sterke Oslo-lag rundt oss som mulig. Derfor håper jeg på sportslig løft både for Skeid, KFUM, Lyn og Frigg.

Så kan vi jo tenke oss hvordan slik stakkarsliggjøring tas imot fra de sårede sjelene i både Skeid og Lyns “supporterskarer”.


 

Landslagets Niklas Gunnarsson

Niklas Gunnarsson scorer 3-1-målet mot Strømsgodset i 2016. Foto: grydis.no
Niklas Gunnarsson scorer 3-1-målet mot Strømsgodset i 2015. Foto: grydis.no

Vålerengas Niklas Gunnarsson kan bli landslagsspiller i kveldens (klokka 21.45 på Max, altså idet Aafk-VIF er ferdig). 25-åringen har vært utlånt til Hibernian siste halvår, og kom innpå i kampen der de vant den skotske FA-cupen sist helg. Dagbladet har snakket med forsvarsspilleren.

Ryktene sier at Gunnarsson har syntes det har vært litt voldsomt å spille foran Klanen, og banestorming etter Hibs første cupmesterskap på mer enn hundre år virker å ha skremt litt det også.

– Det er mye glede og voksne menn som gråter, men det blir litt voldsomt da folk kommer løpende på deg og river av deg både drakt og sko. Én mann ville rive av meg trusa. Da blir det litt mye, men det var en spesiell opplevelse. Men da Rangers-fansen plutselig kom bak oss, da dukket politiet opp med en gang. Vi ble fraktet i garderoben og politiet passet på oss. Det var litt uhyggelig akkurat da, men sett under ett var det fantastisk, sier han til Dagbladet som spør om han var nervøs.

– Nja. Jeg var kanskje ikke nervøs, men hadde ikke lyst til å være lenger på banen enn jeg måtte. Det er unødvendig at sånt skjer i fotball, men det er mer hooligans og pøbler i Skottland enn i Skandinavia.

– Mange, mange tusen sang på tribunen og dagen etter ble vi hyllet av over hundre tusen i gatene. Det var en opplevelse jeg aldri glemmer, sier han videre til Dagbladet.

Gunnarsson er usikker på hva som skjer videre etter 15 kamper og 2 mål på skotsk nivå 2.

– Jeg har snakket med klubben (Hibernian) og det er litt usikkert hva jeg ønsker. Nå må jeg ta en ting av gangen. Først tenker jeg på landslaget, så får jeg se… Etter planen skal jeg møte på Vålerenga-trening 1. juli, sier han.


 

Blir Nye Jordal Amfi utsatt – for å bli større?

Foto: Hille Melbye Arkitekter
For lite, sier Høyre og Venstre. Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter

Opposisjonen i Oslo, først og fremst Høyre og Venstre, er ikke fornøyd med planene som foreligger for Nye Jordal Amfi, og krever en større arena. Det er VG som melder dette.

Etter at Hille Melbye Arkitekter og Byrådet la fram de endelige planene for nytt Jordal Amfi med kostnadsramme på 553 millioner denne uka, har responsen vært moderat positiv. Sportslig del av Vålerenga Hockey har pekt på trange garderober og noen andre problemstillinger, da anlegget ikke er av samme størrelse som det som lå i det opprinnelige OL-utkastet før Oslo-OL 2022 ble forkastet av blant annet Høyres stortingsgruppe.

Litt overraskende er det derfor at opposisjonen i Oslos bystyre nå fremmer et forslag om omkamp for Nye Jordal Amfi. Og de gjør det fordi de ønsker seg et mer omfattende anlegg enn Byrådet ønsker.

– Vi kan ikke sette oss i den situasjonen at vi åpner et nytt anlegg til over en halv milliard som ikke er stort nok. Meningen var at det skulle være et sted for topp og bredde i mange tiår fremover. Nå risikerer vi at det snart, forståelig nok, kommer et krav om at det må bygges enda et nytt anlegg, sier Høyres gruppeleder i Oslo bystyre, Eirik Lae Solberg.

Til VG bekrefter Hallstein Bjercke at Venstre er enige med Høyre om å foreslå at Byrådet må komme opp med en ny plan for Nye Jordal Amfi i revidert budsjett.

– Dette blir ikke den storstuen som var planlagt, og det skuffer meg. Det er ekstra skuffende at det er Arbeiderpartiet som står bak avgjørelsen. Byrådet må realisere «den nye storstua på Oslo øst» som et samlet bystyre lovet å bygge i forrige periode, sier Bjercke til VG.

OL-utgaven av Nye Jordal Amfi var på 17.000 kvadratmeter. I ukas forslag er størrelsen redusert til 11.500 kvadratmeter, eller omlag med en tredel.

Det nye forslaget kan medføre en utsettelse på et halvt år, slik at innvielse kanskje utsettes til årsskiftet 2018/19.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *