Poengdeling i Ålesund

2016-05-29

Det var to bunnlag som møttes på Color Line Stadion søndag kveld, og Vålerenga så muligheten til å ta sine første poeng her siden 2008.

De første ti minuttene av kampen handla det meste om Vålerenga. Bare en Petter Orry Larsen på riktig sted til riktig tid, og en svak avslutning fra Ghayas Zahid forhindret en tidlig ledelse til bortelaget. Men det var Vålerenga som styrte spillet, og Aalesund hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Helt til Kjetil Wæhler forårsaket et unødvendig frispark. Ballen endte opp hos Edwin Gyasi som alt for enkelt dro av Zahid, og satte ballen i mål fra hjørnet av sekstenmeteren, via luggen til Wæhler.

Etter dette begynte Vålerenga å knake i sammenføyningene. Panisk og rotete forsvar, og store vansker med å bryte gjennom det kompakte og dyptliggende AAFK-laget. De gangene Vålerenga hadde sjansen til å komme på overganger gikk det for sakte, og mulighetene forsvant. Man skulle tro at Vålerenga hadde en viss erfaring i å spille mot dyptliggende lag, men det var ingen ting som tydet på dette i den første omgangen.

I andre omgang var vi tilbake til balltrilling på banehalvdelen til hjemmelaget, foran to kompakte ledd. Vålerenga skapte det som var av sjanser, og for hvert minutt uten uttelling ble frustrasjonen større og større. Heldigvis løsnet det etter drøye 70 minutter med et tap-in-mål av Ómarsson.

Etter dette så det ut til at Vålerenga skulle snu kampen, først da Brown dundret ballen i tverrliggeren slik at den spratt ned på mållinja og ut, og litt senere da Zahid var aleine med keeper men sklei i avslutningsøyeblikket.

Derfor føltes det utrolig bittert da AAFK kontra inn et mål etter 83 minutter. Dette var den andre avslutninga deres på mål, og tankene gikk til kampen på Nadderud tidligere i år.

Heldigvis skulle Kjetil Wæhlers hodestøt rett før full tid føre til en viss retferdighet, selv om 3 poeng til Vålerenga hadde vært det klart mest rettferdige resultatet, spill og sjanser tatt i betraktning.

Aslak Falch – 4 Satt ut av spill på 1-0-målet, og kan ikke klandres for verken det eller mål nummer to. Men han har heller ingen redninger. Kunne godt ha sparket ballen istedenfor å plukke den opp i situasjonen som førte til indirekte frispark i første omgang.

Robert Lundström – 6 Mye med offensivt, og leverer fine innlegg. Særlig i andre omgang er han mye involvert. Målgivende på 2-2-målet.

Jonatan Tollås Nation – 5 Flere skumle balltap i første omgang. Lite å gjøre i store deler av kampen.

Kjetil Wæhler – 5 Berg og dalbane av en kamp. Forårsaker frisparket før 1-0, og setter Falch ut av spill med en berøring. Takler ballen rett i beina på Gyasi før 2-1. Men svarer rett etterpå ved å score 2-2-målet. Duellsterk og vinner det meste av hodedueller foran eget mål.

Simon Larsen – 5 Usynlig fram til 1-1-målet. Der er han til gjengjeld meget sterk med en frekk flikk og en herlig vending.

Sander Berge – 5 Som alltid god til å føre ball forbi ledd, men vil alltid ha et ekstra touch når han har muligheten til å skyte.

Christian Grindheim – 4 Lite involvert i første omgang. Mer med i andre, men for upresise gjennombruddspasninger. En av få som tør å avslutte fra utenfor sekstenmeteren, men det hjelper lite når han ikke treffer mål.

Herman Stengel – 6 BB Mobil og sterk ballvinner på midtbanen, viser dette særlig på 1-1-målet hvor han kjemper ballen heroisk fram til Larsen.

Ghayas Zahid – 4 Brenner kjempesjanse etter tre min, og sklir alene med keeper etter 80 miutter. Svak på 1-0 målet. Men han er mye involvert, og viser fine detaljer i oppbyggingsfasen

Deshorn Brown – 5 Får ikke spille på sine styrker når Vålerenga møter et lag som ligger såpass lavt som AAFK gjorde i kveld, og blir ganske usynlig fram til 1-1. Kommer til en gedigen sjanse på 1-1, men setter ballen tverrliggeren.

Elías Már Ómarsson – 4 Varierer mellom å trekke innover i banen og avslutte, og å slå innlegg. Men både innleggene og avslutningene er av veldig varierende kvalitet. AAFKs danske back Kirkeskov har god kontroll på ham i andre omgang. Men han er på rett sted til rett tid for en tap in-utlikning.