Engamorgen 25/2-15: Ibba blir kompis med Kjartansson

Vidar Örn Kjartansson kan få besøk av "Ibba" i Kina. Foto: grydis.no
Vidar Örn Kjartansson kan få besøk av “Ibba” i Kina. Foto: grydis.no

Det ble arrangert “Rekeaften” på Bohemen i går, men bortsett fra det er det lite nytt i vålerengaverdenen. Referat fra seansen i går kommer i løpet av formiddagen. Her bruker vi heller tida på gamle “helter” som Amin Nouri, Lars Iver Strand og “Ibba” Laajab.

Det er tøft å være fotballspiller uten snev av virkelighetsfølelse, men med ekstremt høye ambisjoner. Se bare på Amin Nouri. Backen har 99 tippeligakamper for Start og Vålerenga, og tenkte at det ville være kult å spille i utlandet nå som kontrakten med Start gikk ut. Som bosmanspiller kan man jo stikke hele overgangssummen i egen lomme! Snart to måneder inn i det nye året har det internasjonale overgangsvinduet kommet og gått uten at noen bet på kroken. Siden han sa nei til ny kontrakt i Start har sørlendingene innsett at de ikke har penger, og har måtte kutte voldsomt. Dermed er broen brent for den godeste Amir med tanke på et comeback der.

– Det er en kjip situasjon, og jeg trodde dette skulle ordne seg før. Men jeg håper og tror det skal bli en klubb på meg, sier Nouri til VG.

En annen spiller som står uten jobb er Aalesunds Fredrik Ulvestad. Både Vålerenga og Rosenborg har signalisert at de ønsker midtbanespilleren, men selv vil han til utlandet. Et treningsopphold i Burnley ble avsluttet uten jobbtilbud. Hvor lenge tør han vente? For han vil ikke være alene som arbeidsløs ifølge fotballagent Mike Kjølø.

– Jeg vil anslå at økningen i antall spillere, i Skandinavia, som tar kontakt med meg for å hjelpe dem til jobb, er på fire hundre prosent siden sesongslutt i fjor. Før dreide det seg kanskje om fire-fem spillere. I vinter har jeg allerede hatt henvendelser fra 15 til 20 spillere, sier Kjølø – som har vært i bransjen siden 2009.

Vi håper Ulvestad tar det rette valget og velger oss i denne omgang, for så å forsvinne til utlandet for 40 millioner om et par år.


En som får seg jobb er “Ibba”. Du husker kanskje han? Jævlig god i five-a-side og ble henta fordi han var kompis med så mange tidligere Skeid-okser som nå befant seg i Vålerenga. Han fikk noen sjanser på A-laget, men presterte ikke i det hele tatt. Selv på rekruttlaget var han som regel helt borte – selv om han glimtet til nå og da. Så meldte Bodø/Glimt sin interesse, og Vålerenga kunne ikke si ja fort nok. Problemet var at “Ibba” selv ikke ville reise så langt unna Oslo hvor familien og vennene holdt til. Så var det en smartass i klubben som satte seg ned med “Ibba” og sa noe som “I Bodø har dem jævla fine damer! Og ikke bare det, dem elsker gutter fra Oslo og legger seg på rygg for dem med en gang!”. Det var det som skulle til. “Ibba” forsvant nordover og klarte på merkverdig vis å bli toppscorer der oppe også.

Nå er han på vei til kinesisk fotball (kilde).

Ja, “Ibba” er klar for samme liga som vår egen Vidar Örn Kjartansson skal spille i.

Det er en syk, syk verden.


Lars Iver Strand har slitt med skader. Det prater han om i Altaposten. Trist.

 

 

 

Èn kommentar på “Engamorgen 25/2-15: Ibba blir kompis med Kjartansson

  • 25. februar 2015 i 10:33
    Permalink

    En viss forskjell på Ibbas og Kjartanssons klubb:
    Hebei (Ibba) var i fjor nær å rykke ned fra nivå 2 i kinesisk proffotball, mens Jiangsu (Vidar) de siste 6 åra har blitt fra nr 2 til nr 13 på øverste nivå.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *