Engamorgen torsdag 23. juni: Nye Jordal er vedtatt

Nye Jordal Amfi. Illustrasjon: Hille-Melbye Arkitekter (http://hille-melbye.no/news)
Nye Jordal Amfi. Illustrasjon: Hille-Melbye Arkitekter (http://hille-melbye.no/news)

I går var en slags skjebnedag for prosjektet Nye Jordal, da revidert budsjett skulle vedtas i bystyret. Som forventa blei det beslutta en kostnadsramme på 553 millioner til prosjektet, men til manges store skuffelse ble det ikke vedtatt at hallen skulle få en størrelse på 14.000 kvadratmeter.

Dermed ligger vi an til å få en hall på rundt 11.500 kvadrat. Det kan bli noen justeringer i detaljprosjekteringa, men som Andreas Halse (Ap) skrev på Twitter i går er det ikke noe poeng i å håpe på voldsomme økninger i areal.


Så hva betyr dette vedtaket for klubben og for hallen?

For det første mener Aperopet at gårsdagen i utgangspunktet var en festdag av dimensjoner. Det er endelig vedtatt at Vålerenga får en flunkende ny hall på Jordal! I all misnøyen og det politiske spillet knytta til antall kvadratmeter er det viktig å ikke miste det av syne. Det ville ha vært en fornærmelse mot alle høl i Norge å kalle dagens Jordal for et høl. Klubben har holdt til i ei råtten rønne i en mannsalder, og kan i løpet av et par år flytte inn i et flunkende nytt anlegg.

Det vil bli en ny verden for både spillere, ansatte og tilskuere. Det er det verdt å være fornøyd med.

 

Så kan man spørre seg hva det betyr for hallen at det ikke er satt av ekstra midler til å øke størrelsen med 2500 kvadratmeter. Og for det første: hvor kommer tallet 2500 kvadratmeter fra?

Etter hva vi kan se er det basert på klubbens innspill til KID (Kultur- og idrettsbygg) om hva man mener mangler i de foreløpige planskissene.

Skjermdump fra Tv2.no
Skjermdump fra Tv2.no

 

Når det gjelder Vålerengas innspill til nødvendige endringer på plan 1 har tidligere nevnte Halse svart for hvordan han mener de fleste kravene er ivaretatt, og så gjenstår det å se hva som kommer ut av møtene mellom KID og klubben før vi kan si noe om detaljene. Vi regner med at det går an å finne gode løsninger på de fleste problemene klubben har beskrevet, og håper at det er rom for mindre utvidelser der det eventuelt er nødvendig.

Innspillene for plan 2-4 må nok klubben innse at blir vanskeligere å få til, da de primært handler om vrimleområder. Det er kjipt at klubben med det mister muligheten til å booste kiosksalget maksimalt på kampdag, særlig med tanke på at penga fra kiosksalget går til bredden. Men selv om klubben håpa på det, så kan vi ikke forvente at kommunen skal legge til rette for økte dugnadsinntekter til breddehockeyen i Vålerenga.

Klubben har kjempa en kamp for å sikre sine interesser, og har vår fulle støtte i det, men de må være varsomme så de ikke framstår som sutrete i media. Når kommunen bygger en ny hall til deg for en halv milliard kan det framstå som umusikalsk å kalle det en skandale. Vi håper klubben er bevisst på å framstå mer offensivt i tida fram mot ferdigstillelse av Nye Jordal. “Får vi ikke store vrimlearealer? Greit, da setter vi opp mindre midlertidige kiosker og tar med popcorn og pølser som vi kan selge langs seteradene.”

 

Det blir spennende å følge detaljprosjekteringa, og se hvordan de endelige plantegningene blir seende ut. Alt blir åpenbart ikke akkurat som klubben ønsker seg, men jeg tror det er dumt å krisemaksimere i dag. 2500 kvadratmeter fra eller til er ikke det som bestemmer Vålerengas framtid, men forskjellen mellom å bli værende i gamle Jordal og flytte til en ny hall kan gjøre det.

 


Vålerenga fotball har tatt turen til Helsingør i Danmark for å spille treningskamper mot Helsingborg og Helsingør. Gutta er nå vel installert hos de glade dansker, og møter Helsingborg i ettermiddag klokka 17.00.

Vif-fotball.no melder om at Wæhler, Fredheim Holm og Grindheim ikke er kampklare, så troppen ser slik ut:

Aslak Falch, Marcus Sandberg, Robert Lundstrøm, Jesper Arvidsson, Simon Larsen, Anders Nedrebø, Rasmus Lindkvist, Jonatan Tollås Nation, Herman Stengel, Sander Berge, Vajebah Sakor, Samuel Fridjonsson, Ghayas Zahid, Elias Mar Omarsson, Simen Juklerød, Deshorn Brown, Mohammed Abdellaoue, Rino Falk Larsen, Niklas Castro

 

Dessverre blir kampen ikke streamet.


 

I kveld klokka 22.15 viser TV 2 dokumentaren Frifinnelsen om den såkalte overgangssaken. Mest sannsynlig kommer det ikke fram så veldig mye nytt for oss som har fulgt Gunnarsson/Stengel-saken tett helt siden starten i 2011, men Aperopet skal se dokumentaren og komme med sin oppsummering i morgen.

Èn kommentar på “Engamorgen torsdag 23. juni: Nye Jordal er vedtatt

  • 23. juni 2016 i 12:18
    Permalink

    Godt å se at noen er konstruktive når det gjelder Nye Jordal. Begreper som ruinpark som En Annen Blogg™ bruker får meg nesten til å undres om det egentlig var så ille der fra før.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *