Engamorgen fredag 24. juni: Overgangssaken ruller videre

VPG i aksjon for Vålerenga høsten 2011. Foto: Grydis.no
VPG i aksjon for Vålerenga høsten 2011. Foto: Grydis.no

I 2013 falt dommen i den såkalte overgangssaken. Vi var mange som i vår naivitet trodde at saken med det hadde fått sitt endelige punktum, men det hadde den absolutt ikke. Og i går kom den foreløpig siste utviklinga i saken, i form av TV 2-dokumentaren Frifinnelsen.

Både TV 2 og Josimar fortjener skryt for å gå denne saken etter i sømmene, og prøve å tegne opp et oversiktlig bilde over hva som faktisk skjedde sommeren 2011. Selv om Stabæk prøver å avskrive dokumentaren som spekulativ så framstår dette som meget god journalistikk om et kaotisk sakskompleks.

Hvis man har lest januarnummeret til Josimar, eller har fulgt nøye med på saken i media for øvrig, så var det ikke veldig mye nytt som kom fram i dokumentaren. Men det tegnes opp noen tidslinjer som gjør saken mer oversiktlig, og som ikke akkurat styrker de involverte partenes forklaringer. For å si det rett ut så framstår det i dokumentaren som om hele overgangssaken stinker lureri, og det er ekstremt ubehagelig å tenke på at Vålerenga var tungt involvert. SMSene TV 2 kan vise fram gjør det veldig vanskelig å tro på de involvertes historie om at Stengel-opsjonen og VPG-overgangen var to helt separate avtaler, og det gjør vondt å se Inge-André Olsen prøve å vri seg unna TV 2-journalistenes spørsmål.

Det som imidlertid framkommer av nye opplysninger er hvordan advokat Erik Flågan kom med dårlig skjulte trusler til blant annet idrettsblogger Andreas Selliaas etter at han skrev en kommentar om Josimars januarnummer. I tillegg dokumenterer TV 2 hvordan Jim Solbakkens forklaring i retten ikke stemmer overens med virkeligheten, noe som møtes med det som må være norgeshistoriens pinligste forsøk på bortforklaring fra Solbakkens advokat Jon Christian Elden.

De to nevnte nye opplysningene beviser selvfølgelig ingen ting, men de er betegnende for det som i dokumentaren synes å være en forretningskultur i fotballnorge som kunne vært henta rett ut fra Sopranos.

 

Som vi skreiv etter at Josimars januarnummer kom ut så er det omtrent umulig å skjønne at de involverte ble frifunnet, sånn saken fremstilles i TV 2-dokumentaren. Så gjenstår det å se om denne dokumentaren setter det endelige punktumet for saken.

Jeg har mine tvil.


Vålerenga spilte treningskamp borte mot Helsingborgs IF i går ettermiddag. Dessverre var det ingen stream fra kampen, noe som var uvant for oss som er blitt godt vant med KWRs gode sendinger fra kampene til rekrutt- og damelaget.

Vif-fotball.no kan imidlertid melde om en kamp med få sjanser, men hvor Simen Juklerød scoret kampens eneste mål i første omgang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *