Engamorgen tirsdag 28. juni: Farvel til Arvidsson

Jesper Arvidsson vender hjem. Foto: Dif.se.
Jesper Arvidsson vender hjem. Foto: Dif.se.

Det er merkelige dager i fotballens verden for tida. Verdens beste spiller er blitt hele Argentinas syndebukk, og legger opp som landslagsspiller. De regjerende europamesterne fra Spania har gått helt opp i liminga, og er fullt fortjent ute av EM. Fotballstormakten England er blitt ydmyket av en nasjon med en befolkning som er halvparten så stor som Oslos. Og her i byen går folk mann av huse for å se en gjeng med middelaldrende gubber trille ball.

Men først tar vi med oss det aller siste om Vålerengas spillerlogistikk.

Vålerenga og Jesper Arvidsson har blitt enige om å avslutte samarbeidet, kan klubben fortelle på sine hjemmesider. Svensken kom til Vålerenga før årets sesong, og fikk åtte tippeligakamper på sine sju måneder i klubben. Han reiser nå hjem til Sverige på grunn av familiære årsaker.

Vi ønsker Arvidsson lykke til videre, og håper han finner en klubb nærmere familien. Samtidig ser vi at Rasmus Lindkvist har levert varene på venstre backplass, og vi burde derfor være godt forspent i den posisjonen.


TV 2 ble i dag felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU) for å ha lekket upubliserte opptak av samtaler med Jim Solbakken til Josimar. Solbakken klaget den danskeide TV-kanalen inn til PFU etter at samtalene med TV 2 ble gjengitt av Josimar i deres januarnummer, som i sin helhet var viet til den såkalte overgangssaken. Ifølge Journalisten.no ble TV 2 felt for å ha brutt Vær varsom-plakaten (VVP) punkt 3.6: “Av hensyn til kildene og pressens uavhengighet skal upublisert materiale som hovedregel ikke utleveres til utenforstående.”

 


 

I kveld klokka 18.30 feirer Lyn sine første 120 år, og inviterer til en gjenoppliving av det klassiske “best i byen”-oppgjøret. Gamle helter fra begge sider av elva møtes til dyst på Bislet stadion.

Blant de utvalgte spillerne finner vi for Vålerenga Øyvind Bolthof, Magne Hoseth, Ronny Døhli, David Brocken, David Hanssen, Fredrik Thorsen, Jonas Krogstad og Andrè Muri.

Mens Lyn stiller med Keijo Huusko, Pål Rustadstuen, Henrik Dahl, Paul Obiefule, Christian Brink, Kristian Onstad, Jonny Hanssen, Mads Dahm, Endre Fotland Knudsen, Bjarne Kortgaard Ingebretsen og Kim Holmen.

Her lukter det prolaps og podagra lang vei. Men det kan bli morsomt med en oppfrisking av gammelt fiendeskap.

I anledning kampen har forresten Aftenposten laga en ganske kul video om Oslo generelt og Oslo-fotballen og de gamle byderbyene spesielt. Verdt å bruke tre minutter på!


 

Gårsdagens EM-kamper viser hvorfor fotball er noe av det aller vakreste her i verden. Det er så kult å først se Italia gå videre ved å være kontrollerte og kyniske, og fullstendig ta luven av et Spania som vanligvis er ekstremt sprudlende og kreative, for så å se Island gå videre på rein og skjær entusiasme. Samtidig som det for både Italia og Island ligger innsats og oppofrelse i forsvarsspillet til grunn.

Og hvor morsomt er det ikke at bitte lille Island stikker kjepper i hjulene på “selveste” England? Dette EMet kom litt skeivt ut av hoppkanten med både tribunebråk og en del halvkjedelige kamper. Men kampene i går veide opp for det meste.

Og fortsatt er det nesten to uker igjen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *