Engamorgen fredag 1. juli: Stadionvorspiel før fotballen ruller igjen

Vif vs odd

Nå har vi mast i flere måneder om nytt Jordal Amfi. Da passer det bra å få en oppdatering på noe vi har kjempet for enda lenger enn Amfin, nemlig Vålerenga Stadion. Klanen tar grep og driver inkluderingsarbeid og vi minner deg på at det er kamp i helga.

Hvordan går det med Vålerenga Stadion?

Igår avholdt Vålerenga Kultur og Idrettspark (fra nå VKIP) informasjonsmøte om stadionbygginga. Vi fikk vite om hvordan det ligger an, som strengt tatt er det viktigste. Vi ligger visstnok ikke så dårlig an tidsmessig, men noen skår i gleden er det selvfølgelig.

Under stadionmøtet i går fikk vi vite at Vålerenga går mot en sprekk på 50 millioner på stadion. Sånt setter en støkk i noen og enhver, men det er ikke så ille som det høres ut. Det er ikke resultat av dårlig planlegging eller “oops, vi glemte å bestille tak”.

Når du graver i Oslo, og særlig et sted som har vært mer eller mindre brakkland i alle år, så kommer du til å finne mye rart. Og det har de funnet i form av blant annet bilvrak, gamle hvitevarer og annet skrot folk har dumpet fra seg i årtier, som da inneholder miljøgifter.

Tenk over det før du hiver ting i naturen, en vakker dag må noen andre fjerne det – til enorm kostnad – ca 40 millioner.

I tillegg er det en del andre kostnader som påløper i forbindelse med skøytebanen og andre offentlige pålegg, som gjør at man ryker på ca 50 millioner.

Takk og pris har man flere exit-strategier.

For det første medfølger tomta som ligger i hjørnet Grenseveien/Innspurten i tomtegaven. Dette er grusplassen på hjørnet det nå står masse parkerte biler på, på venstrehånd når du svinger inn Innspurten. Den kan omreguleres og selges, og kan da gå for en antatt verdi på alt fra 40-80 millioner.

For det andre er Vålerenga pålagt å utbedre selve Grenseveien i dette prosjektet. Hvorfor er det ingen som helt vet, med tanke på at det blir typ 58 parkeringsplasser og noen Food Trucks. Biltrafikkøkningen blir minimal. Uansett er det utsatt fordi man må vente til Brynstunellen er ferdig åpnet, og det er ikke før langt inn på 2017. I tillegg vil antagelig Grenseveien måtte utbedres enda mer ettersom tusenvis av nye boliger bygges i området. Vålerenga ønsker derfor å slippe dette.

Det er politisk velvilje for å få til dette, så alt i alt bekymrer ikke dette så fryktelig.

Dette er forøvrig et veldig godt poeng å ta med seg, neste gang du møter en av de som er negativ til at klubben fikk kjøpe tomta for 1 krone. En av kravene til salget var at klubben tok alle kostnader for bygginga. Å finne trøbbel for 50 millioner er vanligvis grunnlag for å kontakte forbrukerombudet.

Bare som en digresjon. Jeg kan ikke være den eneste som ser ironien i at vi mest sannsynlig må fjerne parkeringsplasser for å kunne håndtere noen veldig feilparkerte biler.

 

Ellers fikk vi bekreftet at Klanen vil “eie” en god del av utearealet på plassen foran tribune Sør, som igjen vil være direkte tilknyttet ny Sjappa og ny pub. Barnehageproblematikken hadde ingen klar plan, men man er sikre på å finne en løsning. Stig-Ove hørtes langt mer oppriktig ut om dette, enn når Trump sier han skal fikse noe.

Blå vegg og andre konsepter

Til slutt gikk et meget kjent fjes, for oss i Aperopet, frem og snakket om tribunekonseptene. Dette konkurrerte høyt med å være det mest interessante segmentet, ved siden av hvor langt bygginga har kommet. For oss stående supportere vil det altså bli satt opp rail seats i svingen. Noe som vil gi 2 992 sitteplasser, mens det i de aller fleste tilfeller vil det være plass til 4 488 stående, syngende supportere. Vi har altså potensialet til å lage en unik “Blå vegg”.

Siden klubben endelig kan nyte godt av kiosksalget. Det vil bli gode kioskmuligheter, der utvalget skal visst kunne tilpasses til “ikke bare pølse i lompe”.

 

For deg som kanskje ikke er så aktiv lenger og gjerne vil se kampen best mulig, men samtidig ønsker å bidra med litt synging innimellom, vil det opprettes aktivt sittefelt på det midtre området av tribune Øst. Den med ryggen mot Strømsveien altså.

Til slutt skryter vi av klubbens Folke-VIP konsept. Dette er de beste sitteplassene på stadion, plassert i feltet over innbytterboksene på hovedtribunen (tribune Vest). Her kommer alle inn og, imotsetning til idag, vil du her ha tilgang til et område hvor du kan ta deg en øl.

Du må ikke lenger ha losjeplass for å kunne bli behandlet som en voksen person, som kan ta egne valg.

Så da er det vel bare å vente på sesongkortinfo.


 

Vinn vinn i svingen

Ny stadion krever forandringer og forberedelser. Klanen presenterte dermed sine planer om å flytte til Gaza-svingen neste sesong og der vil de ta med seg alle stående syngende supportere. Kanskje ikke veldig overraskende, da stående, syngende supportere blir plassert i svingen på nytt stadion, for å lage den blå veggen.

Nå gjelder altså dette ikke bare Klanens medlemmer. Nok en gang lever Klanen opp til sitt eget navn og viser sin inkluderende side. Her adresserer man de som idag står utenfor, mer eller mindre frivillig. Vi siterer dem på om man kan være fornøyd med dagens situasjon:

Det er ikke vi! Og vi synes heller ikke DU skal la deg stoppe hvis du ønsker å bidra på en samla supportertribune. Derfor ønsker vi å komme i kontakt med så mange av dere som mulig, få et realistisk bilde på omfanget og en mulighet til å kommunisere med dere. Så kan vi finne ut hvordan vi ordner dette på beste vis.

Dette er et glimrende grep fra Klansstyret. Det idag er mange alternative som har blitt berørt av andres dårlige avgjørelser, som kunne bidratt til bedre liv på vår tribune. Jeg kan ikke svare på hvorfor noen ønsker å stå utenfor Klanen, men med tvilen til gode har de sikkert sine grunner. Med dette får de muligheten til å fortsatt kunne stå utenfor og likevel være med på moroa.

Eposten samlatribune2017@gmail.com er opprettet. Trykk på linken til Klansida og les hele saken, så kan du ta stilling til det selv. 


 

Husk kampstart søndag kl.15:30

Ja, vi må jo ikke glemme kampen. Det er nå høstjakta begynner.

Grindheim (hofteproblemer) og Jääger (ute resten av sesongen) er dessverre ute.

Heldigvis er både Moa og Fredheim kampklare. I tillegg er Juklerød skikkelig på gang, hvis vi stoler på klubbens kilder.

Det skal visstnok også bli forandringer selve arrangementet rundt kampen. Alt har jeg ikke oversikt over, men spillerne har visst fått langt mer innflytelse over musikken som spilles under oppvarminga. Resten av forandringene… ja, kan vi ikke bare kalle dem overraskelser.

Så da må jeg spørre. Har du billetten klar?

Èn kommentar på “Engamorgen fredag 1. juli: Stadionvorspiel før fotballen ruller igjen

  • 1. juli 2016 i 15:43
    Permalink

    Forbausende få som kom på info møte. Det blir kanskje ikke offisiell baneåpning 29/7 men det viktigste er at 1/8 er bygget klar til overlevering og skolen kan starte opp i 2017. Bra info fra Franko og Erling. Det burde vært sjekket tomtas historie? Det ligger mye rart begravet rundt omkring. Nå er mesteparten av bufferten på 50 millioner brukt og det må kuttes på andre ting i prosjektet. Uansett ser vi nå konturene av ny stadion vokse frem dag for dag!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *