Engamorgen lørdag 9. juli: Deshorn Brown klar for Shenzhen F.C.

 Foto: grydis.no
Neste stopp: Kina. Foto: grydis.no

Deshorn Brown har spilt sin siste kamp for Vålerenga. Neste stopp er Schenzhen F.C.

Da er det klart. Etter ett år i Enga forlater Deshorn Brown oss. Han er allerede på plass i Kina.

Overgangssummen skal ligge på omkring 10 millioner, altså ca det dobbelte av det Vålerenga betalte Colorado Rapids for ett år siden. I tillegg ligger det en bonus dersom Shenzhen rykker opp, og en videresalgsavtale.

Etter det Aperopet forstår vil noe av pengene gå til å dekke inn underskudd, slik at Trøim ikke trenger å bidra med fullt så mye akkurat der i nær fremtid. Samtidig åpner det seg selvsagt muligheter for nye folk inn. Og med mindre underskudd å dekke inn, kanskje Trøim bidrar der i stedet. Dette henger selvsagt sammen.

Brown kom uansett til Vålerenga etter de nye reglene for eierskap av spillere trådde i kraft, så overgangspengene går direkte til Vålerenga.

Vålerenga doblet investeringen på ett år på denne spilleren. Ikke dårlig for en spiller mange av Vålerenga-supporterne avskiltet fra dag én og aldri aksepterte. Personlig hadde jeg sansen for Brown. Ja, han sløste mye sjanser, men han kom også til ganske mange igjennom hard jobbing og fighting. Han skapte også mye rom for andre spillere. Dessverre syntes jeg han ble for alene inne i boksen. Det er lagkameratene og trenernes ansvar.

Nå får Deshorn sannsynligvis en ganske god mulighet til å sikre familien økonomisk resten av livet med en lukrativ toårsavtale, og vi får oss litt mer økonomisk pusterom mens vi venter på at den nye stadion skal redde oss alle..

Schenzhen F.C. ligger midt på tabellen på 2. nivå i Kina, men har kun seks poeng opp til direkte opprykk. Klubben satser åpenbart hardt på det, og har nettopp ansatt Clarence Seedorf som trener. Klubben snitter 11.000 tilskuere i en by med ti millioner innbyggere, i en provins med 100 millioner innbyggere. Markedsavdelinga har en jobb å gjøre.

Uansett ønsker vi Deshorn Brown takk og lykke til videre!


 

Mens Deshorn er i Kina og lukter på skikkelig luftforurensing er våre fotballspillere et enda verre sted: Bergen.

Her er troppen som møter Brann i kveld:

Aslak Falch, Marcus Sandberg, Robert Lundstrøm, Jonatan Tollås Nation, Simon Larsen, Rasmus Lindkvist, Herman Stengel, Sander Berge, Rino Falk Larsen, Niklas Castro, Ghayas Zahid, Mohammed Abdellaoue, Christian Grindheim, Elias Mar Omarsson, Simen Juklerød, Anders Nedrebø, Daniel Fredheim Holm.

 

Dette blir en vanskelig bortekamp mot et Brann-lag som har levert over evne. Noe av grunnen er at de spiller en primitiv fotball, men for en gangs skyld virker de også ganske jordnære der borte.

Vanskelig? Skal ikke vi hamle opp med Brann borte? Joa. Men: Brann er 6-1-0 hjemme i Tippeligaen, og står med seks strake seire. De har 6-0 i målforskjell på de kampa. Med andre ord scorer de ikke mye, men de er ekstremt gjerrige.

På pluss-siden så er de seks strake seirene over Bodø/Glimt, Sogndal, Start, Stabæk og Haugesund.

Forrige serierunde tapte de 0-1 for Sarpsborg borte.

Dette blir ikke lett, men det er bare å brette opp erma, gutter. Gi juling!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *