Engamorgen søndag 10. juli: Hva nå, Vålerenga?

Visstnok Engas 12. mann. Foto: Eivind Hauger.
Det er glissent på tribunen når Vålerenga spiller. Foto: Eivind Hauger.

Det brygger opp til skjebnekamp for noen og enhver mot Sogndal til fredag. Og en gammel sjøulk vurderer å kaste loss.

 

Å si at man har fått dette kjipe tapet på avstand er kanskje å ta i. Det er tungt å tenke på at man ga bort ledelsen og kollapsa totalt i Bergen i går. At sosiale medier er fult av bergensere som igjen prater om byen og klubben som om de skulle vært en verdens fotballhovedstad er så. Offisielt var det over 10.000 inne på Brann Stadion i går, i virkeligheten var det vel kanskje 5-6000. Dette for å se et nyopprykka lag som langt overgår forventningene i år.

Fakta er at de eneste som ikke sliter med dette nå er Rosenborg. Kanskje ikke så rart, det er ikke så vanskelig å bygge entusiasme når du ikke har opplevd motgang på 25 år.

Men nok om det, hva med oss sjøl og ståa klubben er i?

Kjetil Flygind er inne på det i Aftenposten. Vålerenga er reddet, men bare økonomisk. Med Deshorn-salget har vi fått litt mer til å dekke inn klubbens løpende drift (underskudd). Samtidig trenger klubben en redningsmann, og Knut Espen Svegaarden i VG mener det bør være Ronny Deila.

Han har unektelig et poeng. Deila er den mest spennende treneren som er ledig på markedet nå. Han gjorde underverker i Godset, riktignok trengte han flere sesonger i en klubb som fremstår som ekstremt veldrevet før han lærte seg faget. Men i Celtic har han nok også lært ett og annet.

Tor Ole Skullerud blir også nevnt, men der er jeg litt mer skeptisk. Ja, han vant seriegull med Molde i 2014. Men det kunne en katt gjort også. Og han bestemte seg for å reise hjem til Bærum før jobben var fullt utført.

Men dette står og faller på to menn: Rekdal og Trøim. De to neste kampene vil nok bestemme Rekdals skjebne. Kanskje bare den første.

Personlig mener jeg vi må se et helt annet lag mot Sogndal, et lag som kjemper hele veien og vinner overbevisende. Hvis ikke må det forandringer til.

Se også Rekdals intervju på TV 2


 

En gammel sjøulk kaster loss

Davy Wathne lar seg intervjue i Dagsavisen. Der tenker den gamle journalisten på å “kaste loss”. Han er åpenbart skuffet og overrasket over å ha blitt utelatt fra TV 2s EM-satsning, og ikke skal han være i fotballextra heller. Han blir nå en “vanlig” nyhetsjournalist i redaksjonen, noe som er ganske overraskende. Davy Wathne ER TV2 Sporten.

Samtidig lufter han sin bekymring om hvordan medieverden har blitt. Bladpressen sliter voldsomt, men også i en TV-kanal som tjener greit med penger henger profittmotivet høyest. Han mener nyhetssendingene ligner mer og mer på propagandasendinger. Det er en kjent sak at både TV og avismedier svært sjelden kritiserer egne annonsører. Det er jo ganske logisk, man biter ikke hånda som forer seg. Det betyr også at profittmotivet har gjort at pressen må bryte med sin egen etikk hver eneste dag.

Det høres kanskje uskyldig ut nok, men hvis man for eksempel er et kontroversielt oljeselskap, eller en bank som har hjulpet folk med å stikke unna penger – ville man ikke blåst noen skarve millioner på å ha et godt forhold til landets største aviser og TV-kanaler? Tenk over det neste gang du er sur fordi du må betale lisens for NRK.

Wathne beklager også at sportsredaksjonen er alt for selektive. Ingen gir deg det hele nyhetsbildet lenger, fordi man overfokuserer på sportene man selv har rettighetene til. Vålerenga-Lillestrøm bygges opp voldsomt ikke fordi man skal drive journalistikk, men fordi man skal ha folk til å kjøpe Sumo til 400kr i måneden, eller tune inn kampen på TV og se på reklamen nevnt ovenfor.

Davy har unektelig et poeng, og som en journalist av den gamle skolen har han sikkert slitt veldig med dette. For meg personlig har ikke TV 2 Sporten hatt kredibilitet når det gjelder fotball siden Davy satt og pusha Brann-aksjer på direkten under fotballsendingene når klubben hadde emisjon.

Dette hjalp heller ikke spesielt mye:

https://www.youtube.com/watch?v=6ue76OJCLg0

 

Èn kommentar på “Engamorgen søndag 10. juli: Hva nå, Vålerenga?

  • 10. juli 2016 i 20:27
    Permalink

    Det var trist og trøstesløst på Brann Stadion i går. Nå er vi på direkte nedrykk og der kommer vi til å være ved sesongslutt. Om ikke gutta ville eller ikke evnet å kjempe i går aner jeg ikke. Jeg er vanligvis en evig optimist men nå frykter jeg at det blir Obos neste år.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *