Engamorgen mandag 11. juli: Preget Rekdal under press

Foto: Grydis.no.
Foto: Grydis.no.

Rekdal svarer på kritiske spørsmål fra media, mens damelaget tok en storseier – vi har kampreferat.

 

Kjetil Rekdal var på VGTV i går kveld for å dekke EM-finalen. Der fikk han naturlig nok spørsmål om ståa i klubben, og hva som skjer fremover. Å si han så preget ut ville være et understatement. Ok, han sier jo de rette tinga som man kan forvente at han sier, men for å være brutalt ærlig så han dypt deprimert ut.

Det er ganske skremmende, og det blir nok enda tøffere utover uka når mediehaukene flokker over Valle på treningene. Tidligere var det bare bullshit når de dukka opp i mars/april og pratet om avganger, nedrykk og krise. Det er ingen som er i krise i mars. Nå er det juli, halvspilt serie, og med Stabæks seier på Åråsen i går ligger vi på direkte nedrykk. 11 poeng på 15 kamper og 15-24 i målforskjell. 24 baklengs på 15 kamper, altså.

Til Dagsavisen sier han at han fortsetter. Han mener problemet er skader på etablerte spillere, og at vi ikke kan forvente at de unge skal klare alt alene. Han forteller videre at han er enig med Trøim om å hente inn nye spillere når overgangsvinduet åpner.

 

I følge Rekdal har gutta nå skjønt alvoret. Kanskje på tide. Samtidig går alle ideer om spillerutvikling og spillestil ut vinduet, nå skal vi bli kyniske. Men hvordan kom vi til dette punktet, at man må kaste alt av planer ut vinduet og gå tilbake til basics? Det er en falitterklæring i seg sjøl.

Forøvrig, jeg vet jeg ikke var den eneste som ble provosert over å se Vålerenga-spillere gå rundt og glise og le på gressmatta mens de prata med tidligere lagkompiser etter det tapet. Du gliser ikke etter det, og det forteller meg at spillerne ikke har forstått alvoret – selv om Rekdal sier det motsatte.

Sogndal-kampen på fredag blir en test på ikke bare trenerapparatet, men også mentaliteten til gutta. Eksamen.

Og det er ikke bare jeg som sier det:

I tillegg står vi nå i fare for å få det laveste tilskuertallet til Vålerenga noensinne i Tippeligaen da Sogndal gjester Ullevaal Stadion på en fredag midt i fellesferien. Entusiasmen rundt klubben er under null. Det snur ikke selv med storseier over Sogndal, men akkurat nå føler jeg at det er det eneste som kan redde det sittende regimet.


 

Seier til damelaget

Når gutta svikter er det hyggelig at damelaget tok en storseier i siste kamp før sommerpausen. Det ble 3-0 over Arna-Bjørnar i Vallhall, og leseren “Jerusalem” har vært så elskverdig å sende oss et referat!

Etter det som føles som en uendelig lang serie av kjipe Vålerenga-uker var det endelig damelaget som skulle få noen fra bergenskanten til å sette skarre-r-en fast i halsen. I de fleste kampene i år har jentene hengt godt med i banespillet, men slitt med å finne riktig side av stengene og vinne duellene på dødball. I dag virket det som David Brocken hadde trykt på riktig sted på ketchup-flaska. Enga tok tidlig tak i kampen, først og fremst med knallhard innsats om hver eneste ball og vilje til å vinne ballen høyt i banen. Det var også foranledningen til det første målet. Målskårer Tine Schryvers startet selv angrepet med energisk gjenvinning. Etter et lekent trekantspill med Johanne Fridlund og Anne Lise Olsen og ei frekk finte hamret vår belgiske landslagsspiss ballen i nettet etter en halvtime.

Den neste halvtimen stod kampen og vippet. Begge lag kom til flere store sjanser. To av de endte i aluminiumen, men Vålerenga var det beste laget. Igjen var det viljen til å vinne hver eneste ball som skulle avgjøre kampen i vår favør. Innbytter Kristin Haugstad kriger med seg en tilsynelatende håpløs ball og kjemper seg til et hjørnespark. Med god serve fra Silje Blakstad og gode bevegelser kunne Jennie Nordin stupe inn 2-0. Åtte minutter senere var det reprise med de samme aktørene fra motsatt hjørneflagg og vår svenske stopper løp inn sluttresultatet. Knallhard innsats, duellkraft og gode gjenvinninger la grunnlaget for en av de beste damekampene jeg har sett i Vallhall.

Kampfakta:

Vålerenga – Arna-Bjørnar 3-0 (1-0)

Tilskuere: 74

1-0   Tine Schryvers (Anne Lise Olsen) (31)

2-0   Jennie Nordin (Silje Blakstad) (69)

3-0   Jennie Nordin (Silje Blakstad) (77)

Se video på klubbsidene


 

 

Totland reiser hjem

Mattias Totland reiser hjem til Fana. Han kom til Vålerenga for to år siden, og har fullført videregående på Wang Toppidrett mens han har spilt for Vålerenga 2. Han prøvde seg litt på A-laget i treningskamper, men er nå tilbake i Fana.


 

Je Suis Messi?

Etter Lionel Messi ble dømt til 21 måneders betinget fengsel og millionbot for å svindle den spanske staten for rundt 40 millioner kroner i skatt, har FC Barcelona startet en støttekampanje for spilleren. #WeAreAllLeoMessi er hashtaggen som viser enten 1) sosiale medier-ansvarlig som har absolutt null gangsyn, eller 2) en klubb som er så maktarrogant at de er villige til å akseptere hva som helst.

 

Noen vil sikkert påstå at Real-spillere som er nærmere makta i Madrid aldri ville blitt straffet, men hva slags straff er det å få betinget fengsel for å snyte 40 millioner på skatten? At han ikke må sone er sjokkerende.

Se noen av responsene på twitter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *