Engamorgen tirsdag 12. juli: Nå skjer det ting

Graham (One final Ronny Roar) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons
Foto: Graham (One final Ronny Roar) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons
Vi har tidligere hørt at Trøim nå er ute etter å styrke klubben med nye folk på sportslig og administrativ side. Det er et grep jeg har ønsket i lang tid, da det er åpenbart at det ikke går an å drive en fotballklubb med suksess hvis man skal drive med brannslukking hele tida. Vel, nå skjer det noe, skal vi tro VG:

 

I går kveld publiserte VG en sak om Strømsgodsets daglige leder Erik Espeseth, som har sagt opp jobben. Morten Stokstad “kjenner til” at han skal til Vålerenga. Han har vært daglig leder i Godset siden 2010, en klubb som i den tiden vel har fremstått som kanskje norges mest veldrevne. Han har tidligere vært kommersiell direktør i Rosenborg.

Skal man tro VG er dette omtrent en done deal.

Mer det stopper ikke der: Det spekuleres i om Ronny Deila følger med. Stokstad skisserer en løsning hvor Rekdal tar jobb som sportsdirektør, mens Deila blir hovedtrener. Deila gikk av som Celtic-sjef etter sesongen sluttet i Skottland i år med to seriemesterskap og masse kjeft etter å ha nærmest blitt brukt som en slags vaktmestermanager inntil Rangers kom opp igjen. Klubben feilet i Europa, mye takket være at han ikke fikk erstatte stjernene som ble solgt med noe annet enn brukbare spillere fra skotsk toppserie.

Dermed høres Vålerenga ut som en perfekt jobb for en tidligere Celtic-trener. I likhet med Celtic vil han her også jobbe med enorme krav tross skral økonomi og en lettere hysterisk fanbase som i synergi med tabloidpressen raser mot klubben regelmessig.

Som en bonus for Vålerenga-fans: Dersom Rekdal blir som sportssjef kan dere fortsatt skylde på han om det går dårlig!


 

Oppdatert:

TV 2 har nå fått snusen i dette og melder at Ronny Deila blir Vålerenga-trener fra 1. januar 2017.

Les saken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *