Engamorgen onsdag 13. juli: Rekdal og Deila

Vålerengas nye sportsdirektør?. Foto: Grydis.no.
Vålerengas nye sportsdirektør?. Foto: Grydis.no.

Endelig koker det rundt Vålerenga igjen! Etter en lang periode med mediefokus på mager poengfangst, dårlige prestasjoner og en og annen intern konflikt, ser det endelig ut til at fokus nå flyttes over på spennende ansettelser, investeringer og framtidsvyer.

Det første nye tilskuddet i Vålerenga kom offisielt på plass i går. Erik Espeseth, fotballnorges kanskje mest ettertraktede navn, har signert med Vålerenga og tiltrer som klubbens nye daglige leder i løpet av høsten.

Dette er mannen NFF sikla på som erstatter for Kjetil Siem, mannen som har leda Norges mest veldrevne klubb. Den kompetansen Espeseth tar med seg inn i Vålerenga er helt uvurderlig, og kommer på et perfekt tidspunkt med tanke på åpninga av den nye leikegrinda vår om et års tid.

En annen ansettelse som det har svirra rykter om en stund allerede er Ronny Deila. Deilas navn har gått fra å være et tynt håp hos enkelte supportere for et par uker sida, via å være et navn sportskommentatorene trakk fram som en mulig ny trener, til nå å være så godt som en done deal. Den tidligere Celtic-manageren snakka med Varden i går (bak betalingsmur, gjengitt i Nettavisen) og kunne der fortelle at en beslutning er nært forestående. – Jeg må ta en avgjørelse ganske raskt, sier han. Kanskje allerede denne uken. Mye tyder altså på at Ronny offentliggjøres som ny Vålerenga-trener i løpet av kort tid. Kanskje allerede på Ullevaal på fredag?

 

En mann som også er tiltenkt en rolle i det sportslige apparatet videre er dagens hovedtrener Kjetil Rekdal. Som vi nevnte i går ligger han an til å innta en rolle som sportsdirektør.

Jeg må innrømme at min umiddelbare reaksjon første gang jeg hørte ryktet om kombinasjonen Deila/Rekdal var at det aldri kom til å skje. Både Rekdal og Deila er for sterke personligheter, tenkte jeg. Hvorfor skal klubbyggeren Ronny Deila ha et ønske om å gå inn i en rolle hvor alt skal gjøres på Rekdals premisser?

Etter å ha tenkt meg litt om har jeg imidlertid snudd. Jeg tror kombinasjonen Rekdal/Deila kan bli meget bra. Hvis Deila signerer for oss i løpet av kort tid, og tar over ansvaret fra januar, må det bety at han og Rekdal allerede har en dialog om hvilken retning klubben skal gå. Vi veit at det er spillere på vei inn etter salget av Brown, og det sier seg selv at Deila er involvert i arbeidet med å velge ut de rette kandidatene. Deila ville aldri ha signert en avtale med Vålerenga hvis han visste at klubben skulle føres i en annen retning enn den han ønsker de siste seks månedene før han tiltrer. Dessuten ville ingen spillere i verden være interessert i å signere med et regime som er på vei ut av en klubb.

Dialogen mellom Rekdal og Deila må altså åpenbart være god, og samarbeidet mellom den framtidige treneren og den framtidige sportsdirektøren er allerede i gang.

Videre er det mange som kritiserer Rekdal for ikke å være sterk nok når det kommer til spillerlogistikk. Sist ut var Jesper Mathisen som mente at det å hente og selge spillere er Rekdals svakeste side.

Og ja, det har vært en del spillere inn og ut på Valle, men husk at Rekdal også har truffet meget godt når han først har truffet. Kjartansson og Brown er investeringer som har mangedoblet seg for klubben. Berge og Ómarsson kan kjapt havne i samme kategori. Og ikke glem den største signeringen Rekdal har skaffa klubben: Ronny Deila. Helt talentløs kan han åpenbart ikke være.

 

Det er ingen tvil om at Rekdal virkelig bryr seg om Vålerenga, og jeg er helt sikker på at han kommer til å sette klubben foran seg selv 10 av 10 ganger. Han veit at media er interessert når han har noe å melde, og vil kunne fungere som en perfekt lynavleder hvis det stormer rundt klubben. Rekdal tar støyten når det kladder, Ronny tar æra når det glir godt.

Jeg tror firkløveret Espeseth, Trøim, Rekdal og Deila kan være kombinasjonen som gjør Vålerenga til en maktfaktor i norsk fotball igjen, og gleder meg ekstremt mye til januar 2017.

Forhåpentligvis vil spillerne bruke høstsesongen på å vise seg fram for Ronny, sånn at vi fortsatt spiller i Tippeligaen på det tidspunktet.


 

Sesongkortene til den siste sesongen i Jordal Amfi er lagt ut for salg, og kan kjøpes i Sjappa, melder Vif-hockey.no.

Dette blir altså avskjedssesongen til den falleferdige men ærverdige rønna fra 1952, og selv om det blir bra med en ny hall er det også noe trist med å takke av den gamle før vi flytter midlertidig til Furuset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *