Engamorgen torsdag 14. juli: Framtida er lys – kjøp solbriller

Foto: Aperopet
Foto: Aperopet

Så da er det klart. Ronny Deila har signert en fireårskontrakt som starter 1. oktober 2016. Han trer inn i jobben som hovedtrener 1. januar, men vil være en sparringpartner til Rekdal utover høsten. Rekdal tar da over som sportsdirektør.

Her er noen ting vi lærte på pressekonferansen:

Det kanskje mest dramatiske som ble sagt, som mange ikke bet seg merke i, er at Rekdal fortalte at han og Trøim hadde diskutert flere ganger i kuttperioden klubben har vært igjennom om de skulle “gi seg”. Dette ville isåfall bety at Trøim trakk seg fra et Vålerenga uten evne til å betale regningene. Med andre ord: Vi ville tatt en Lyn. Bare Rekdal og Trøim vet hvor nær klubben faktisk var på å ende opp med konkurs for A-laget, men det har vært tema. Så kan man lure på hvordan den praten ville gått om vi ikke hadde fått den tomtegaven som muliggjorde nytt stadion.

I følge Dagsavisen i dag morges var det fryktelig nære inntil de kontaktet Ronny Deila.

Men: Trøim og Rekdal bestemte seg for å gå All In. Målet nå er å bygge et solid fundament – en klubb med en profesjonell og ryddig administrasjon som kan stå på egne ben og kapitalisere på at vi endelig eier et eget stadion.

Der er allerede Erik Espeseth en viktig brikke. En annen er Ronny Deila.

Rekdal og Trøim kom sammen og fant ut at de skulle ansette en hovedtrener, rett og slett fordi Vålerenga-jobben er for krevende for én mann. Rekdal har måttet gjøre mye, mye mer enn å bare trene og jobbe med spillerne. Det sier seg sjøl at det har gått utover kvaliteten på ting.

Rekdal ville da ha Ronny Deila, og fikk grønt lys fra Trøim. Etter lange samtaler ledet det opp til dette. Skal vi tro Dagsavisen bestemte han seg sist fredag, etter lange samtaler med Trøim og Rekdal.

Deila er klar på at han ikke har kommet til Vålerenga for å ta et seriegull, brenne masse penger, også stikke. Han vil bygge opp noe som varer, et skikkelig fundament som kan gjøre Vålerenga til en stabil toppklubb i fremtiden – en klubb som står på egne ben.

Halleluja, sier jeg! Dette er noe jeg, og sikkert mange andre, har ønsket i mange, mange år. Ikke hør på folka som hele tida maser om en ny spiss, eller å bare sparke trener’n fordi “Se på Stabæk” eller noe sånt. Nei! Ikke se på Stabæk. Se på Rosenborg og Strømsgodset. Klubber med et solid fundament som fungerer bra selv om personellet skiftes ut. Det får du KUN med en profesjonell, velorganisert klubb hvor alle har klart definerte arbeidsoppgaver på sportslig og administrativ side – og mange nok folk til å drive effektivt.

I Vålerenga har man i alt for lang tid flydd rundt og brannslukket både her og der mens man har hatt periodevis satsninger på sport uten å bygge opp fra bånn.

Se hele pressekonferansen hos TV 2.


 

De som ikke tar ting helt med fatning er Godset-fansen. Selv to år etter han forlot dem så fikser de ikke tanken på at han trener en norsk klubb. De tror åpenbart at de skulle være BFFs4Ever. Deila understreket på pressekonferansen at han ikke skulle forlate Godset for noen annen norsk klubb, og det gjorde han heller ikke. Det står det respekt av.

Vi har kjørt twitterkavalkade med en del butthurte drammensere, som nå plutselig har fått det for seg at Vålerenga er en stor rival til Strømsgodset. Hæ? Personlig anser jeg Strømsgodset som en like spennende klubb som Odd – bare litt kortere kjørevei. At de sladret til Kongsvinger for å starte Kuvicek-saken (i stedet for å si ifra til oss) er både nedrig og patetisk, men det er ikke noe jeg orker å dvele ved. Fakta er at de har vært fryktelig flinke de siste åra. Så da signerer vi folka dems.

Bitre reaksjoner finner vi forøvrig i både Dagbla og VG.


 

Sogndal på fredag

Så framtida er så lys at vi trenger solbriller. Det er bare å komme seg over denne kneika som heter Tippeligaen 2016 først. Den kan bli tøff, og for å være ærlig er jeg litt redd for hva som kan skje dersom vi faktisk skulle åke ned. Jeg håper og tror at det kan komme en positiv effekt av dette allerede nå, men uansett er det spillerne som må gå i seg sjøl og gjøre en solid figur de to neste kampene.

Vi SKAL ha seks poeng, og vi starter i morra mot Sogndal på det sjelløse shoppingsenteret som heter Ullevaal Stadion.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *