Engamorgen mandag 18. juli: Dritthelg i bunnen!

Tabellens nedre halvdel.
Tabellens nedre halvdel.

Den store forskjellen på å være topplag, midt-på-treet-lag og bunnlag er hvordan man leser fotballhelga og tippeligatabellen hver mandag. I dagens Engamorgen leser vi den på bunnlagmåten. I tillegg tapte andrelaget i helga.

Morten Langli tvitret et skremmende scenario i går, men som etter helga og lagenes form ikke er helt utenkelig.

Nedre halvdel av tabellen viser et Sogndal som har en luke til resten, og det er blant de nederste sju vi finner nedrykksstriden. Bodø/Glimt tok et stort steg oppover tabellen med å slå Odd på hjemmebane i går. Lillestrøm sauset seg inn i nedrykksstriden med å tape mot Sarpsborg. Tromsø tapte mot Strømsgodset. Stabæk spilte uavgjort mot Brann, Aalesund hentet et heldig poeng fra Rosenborg på overtid lørdag, mens Start lenge så ut til å slå Molde i Molde, men endte opp med ett poeng.

Det snakkes altfor ofte om kamper man må vinne. Søndagens oppgjør i Kristiansand er imidlertid et slik oppgjør på ordentlig for Vålerenga.

For det første vil en slik seier for oss gjøre at vi har en reell kontakt med alle andre lag i bunnstriden. For det andre vil det være den endelige spikeren i kista for Starts ønske og ambisjon om å overleve i landets øverste divisjon. For det tredje kan det bidra til at å re-etablere trua på at Vålerenga kan vinne kamper, både blant spillere, supportere og i hele klubben. Noe som synes viktig utover høsten.

Kaptein Christian Grindheim var inne på det i Dagsavisen i helga:

– Jeg vil heller karakterisere det som angst for å ikke vinne mer enn angst for å tape, sier VIF-kapteinen.

– Hva skal til for å få snudd dette fenomenet?

– Jeg tror mye vil endres mentalt hvis vi får en seier.

Det blir ei spennende uke, og på torsdag åpner overgangsvinduet, uten at det er ting som tyder på at vi skal kjøpe oss til direkte suksess.

 


Deila om rivalisering

I en annen sak i samme avis lørdag, ble Ronny Deila intervjuet.

Her har han blant annet et langsiktig mål om at Vålerenga skal slå Rangers i Champions League, og snakker endel om rivalisering i fotballen.

 


Tap igjen for rekruttene

Klubbens hjemmesider melder at rekruttene tapte 1-4 i Egersund i går.

Henrik Udahl scoret Vålerenga 2s mål på straffe rett før pause, men Egersund var det klart beste laget kampen gjennom.

Vålerenga 2 ligger på 8. plass i PostNord-ligaen avdeling 3, poenget bak Lørenskog på 7. plass. På grunn av restrukturering av seriesystemet rykker halvparten av lagene ned, og Vålerenga 2 ligger på første nedrykksplass.

Neste kamp for rekruttene er neste mandag borte mot Vard i Haugesund.

 


Eks-Vålerenga-stopper til Liverpool

I en overraskende Vålerenga-sak går vår estiske tidligere midtstopper Ragnar Klavan fra Augsburg i Bundesliga til Liverpool og Premier League.

Klavan fikk en håndfull kamper for Vålerenga i sølvsesongen 2004 og gullsesongen 2005. Ogt har siden gått sin seiersgang i europeisk fotball. Han er i dag landslagskaptein for Estland. Overgangen koster Liverpool £4.2 millioner, eller cirka 47 millioner kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *