Engamorgen tirsdag 19. juli: Rekdal merker Deila-effekten

Deila og Rekdal har funnet tonen Foto: Aperopet
Deila og Rekdal har funnet tonen Foto: Aperopet

Det er flotte dager i Oslo for tida, og siste nytt fra Valle er at også skyene rundt topplokket til Kjetil Rekdal er i ferd med å forsvinne.

Ronny Deilas inntreden begynner å merkes.

At Kjetil Rekdal er en av Norges mest erfarne fotballtrenere burde det være liten tvil om. Han har opplevd det meste du kan være med på innen fotballen, både som spiller og trener. Men nå forteller han til Dagsavisen at kaoset som har prega Vålerenga den siste tida har gjort at han har satt spørsmålstegn ved sin egen fotballkompetanse, og begynte å lure på om hans tanker og ideer var helt på jordet.

Heldigvis for Rekdal opplevde han å få fjerna tvilen gjennom å diskutere måten Vålerenga spiller fotball på med Ronny Deila.

– Ronny Deila og jeg fant tonen med en gang. Vi ser ekstremt likt på ting. Til nå er vi enige om alt. Deila har overbevist meg om at jeg ikke er blitt en komplett idiot fotballfaglig sett, sier Rekdal til Dagsavisen.

Det er jo flott for I, for det høres kjipt ut å gå rundt å tenke at man er ræva i jobben sin. Men også for Vålerenga ligger det noen gode poenger i sitatet fra Rekdal.

For det første sier det noe om effekten Deila har på de rundt seg. Han er utdanna pedagog, og har en god track record med å bygge opp spillere som er blitt avskilta i andre klubber. Det første han får utretta i Vålerenga er å gi en erfaren trener som er i ferd med å avskilte seg selv ny tro på sine egne kunnskaper og sitt eget prosjekt. Ingen ubetydelig prestasjon.

For det andre lover det godt for samarbeidet mellom Rekdal og Deila at de er så samstemte. Når jeg leser kommentaren fra Rekdal tenker jeg at dommedagsprofetiene til hylekoret, om at Rekdal og Deila aldri ville fungere sammen, får seg et solid skudd for baugen.

Vi noterer oss også at Rekdal nok en gang nevner den planlagte aktiviteten i det kommende overgangsvinduet:

– Det jeg kan si, er at Deila og jeg bruker våre nettverk, og at vi ser etter forsterkninger. Det er eventuelt snakk om spillere som kan gå inn og heve laget fra første stund.

Gjennomgangsteamet er altså at det skal handles, og det skal handles kvalitet.


 

Ikke bare har Dagsavisen prata med Rekdal, de har også slått av en prat med Sander Berge.

Intervjuet er verdt å lese, og Berge framstår som en balansert og fokusert type som ikke lar seg vippe av pinnen.

 


 

Som vi kunne fortelle på søndag har det versert rykter om en skade på Vålerengas islandske nyervervelse Samúel Kari Fridjónsson. I går gikk klubben ut og bekreftet at ryktene stemmer.

20-åringen satte foten fast i gresset og falt rett før den rolige fredagsøkta var ferdig, og alt tyder nå på at han er ute resten av sesongen.

Vi ønsker Samúel god bedring, og lykke til med å jobbe seg tilbake.

 


Vålerengas tidligere spisser gjør det skarpt om dagen.

Deshorn Brown som nylig ble solgt til kinesisk fotball markerte seg fra første stund i sin nye klubb, og i sin første kamp for Shenzhen FC scoret Brown hat-trick, og sørget for at laget hans vant 4-2 over Shanghai Shenxin.

Samtidig ryktes det ifølge Aftenposten at Vidar Ørn Kjartansson er på vei fra Malmö FF til den engelske Championship-klubben Brighton.

Her er det bare å glede seg til videresalgsprosentene renner inn!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *