Engamorgen torsdag 21. juli: Sinne i Drammen

Vålerenga møter Start på søndag. Men i forkant av kampen er det rolige dager. Foto: Grydis.no
Vålerenga møter Start på søndag. Men i forkant av kampen er det rolige dager. Foto: Grydis.no

Noen dager føles det som om verden står helt stille, og i dag er virkelig en sånn dag. Det er musestille rundt Vålerenga, agurktid i media, og på toppen av det hele har hele datasystemet på jobben tatt kvelden.

Det mest spennende som skjer i dag er derfor at det blir Pokemon Go-samling på et av kontorene som ligger innenfor rekkevidde av en pokestop. Nå skal lure-modulene få kjørt seg!

Men i Drammen merker man ikke noe til rolige sommerdager. Der koker blodet i sinne.

Enkelte drammensere mener nemlig å ha en slags enerett på gode fotballedere i Norge. I et leserinnlegg i Drammens Tidende forteller nemlig en Godset-supporter at Espeseths overgang fra Godset til Enga er utilgivelig fordi han tar med seg all sin kunnskap om Godset til jobben i Vålerenga. Det snakkes om at Espeseth gjør alt for penger, og at kjærligheten hans til Strømsgodset ikke stikker dypt nok.

Men at han gikk rett fra Rosenborg til Godset i sin tid, se det var tydeligvis helt greit.

Og selvfølgelig får også Deila det glatte lag. Ikke bare var det feil av ham å gå til Celtic, men det at han nå velger å ta seg jobb i Vålerenga når han ønsker å flytte hjem til Norge er helt uakseptabelt.

For ikke å glemme at begge disse ansettelsene kom nesten samtidig. Forfatteren av leserinnlegget stiller det retoriske spørsmålet om VIF kan ha trukket i trådene i prosessen rundt dette?

Vel, siden det er Vålerenga som har ansatt Espeseth og Deila så kan man nok være ganske sikker på at Vålerenga har trukket i trådene! Jeg tviler sterkt på at Nydal og Rekdal møtte de to eksdrammenserne tilfeldig på en kafe, og ved et uhell kom de begge til å signere hver sin kontrakt.

 

Vi har tidligere skrevet om hvordan Godset-supporterne i kjølvannet av Deila- og Espeseth-ansettelsene har prøvd å skape et bilde av et rivalforhold mellom Oslo Øst og Drammen. Det har alltid vært helt på jordet, og det blir ikke riktigere selv om de gjentar fabelen igjen og igjen. Men kjære drammensere: dere kan innbille dere at det er et hatforhold mellom oss hvis det gjør dere lykkelige. Vi er vant til det. Halvparten av alle bygdene i Norge tror at Vålerenga ser på deres ubetydelighet av et fotballag som sin hovedfiende.

Men en ting skal denne vonbrotne Godset-supporteren ha pluss i margen for. Et par steder skriver han at Vålerenga er en stor konkurrent for Strømsgodset, før han retter seg selv til å si at vi burde være det.

Der har han helt rett, og det er smertefullt å lese.

Men gi superduoen Deila og Espeseth litt tid, så skal vi se om vi ikke får gjort noe med det og!


Husk skjerf i Syden

Aperopets skjerfkart har alltid plass til flere bidrag, og nå som det er ferietid er det garantert mange Vålerenga-supportere på reisefot. Derfor: Pakk skjerfet, ta et bilde på et kult sted, og send det til oss. Enten på post ætt aperopet dått no, eller som en melding til Facebook-siden vår.

Bare pass på at du ikke overdriver når du viser farger på ferie, sånn som denne tyske lurifaksen som la ferien til Svalbard.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *