Engamorgen lørdag 23. juli: Ny spiss!

 

Henrik Kjelsrud Johansen er klar for Vålerenga. Foto: vif-fotball.no
Henrik Kjelsrud Johansen er klar for Vålerenga. Foto: vif-fotball.no

Henrik Kjelsrud Johansen er klar for Vålerenga. Visstnok jakter vi Magnus Lekven. Ronny Deila deltar aktivt i klubben. Og Geir Myhre har forlatt oss. Dessuten er det en viktig kamp i morgen. Det er hva Engamorgen byr på før Oslo-dagen bader oss i sol.

Vålerenga har knyttet til seg Henrik Kjelsrud Johansen fra Odd.

– Vi har sett etter en hardtarbeidende og hodesterk spiss i en alder som tilsier at han kan være med en stund framover. Henrik legger sjela si i det å være spiss, og er en virkelig boks-spiller. Han er en annen spilletype enn de spissene vi har nå, sier Kjetil Rekdal til klubbens sider.

– Vi har hatt han i kikkerten i lang tid, men har ikke hatt behov så lenge Deshorn Brown har vært her. Vi har stor tro på at vi kan utvikle han videre, sier en fornøyd Rekdal.

Henrik trener med Vålerenga i dag, og blir med i troppen til morgendagens kamp mot Start.

Henrik Kjelsrud Johansen (23 år) har ifølge VGs Eliteguiden 115 minutter på banen for Odd i Eliteserien så langt denne sesongen, fordelt på 8 kamper, kun en av disse fra start. Hans eneste Tippeligamål kom for Haugesund mot Sandnes/Ulf i september 2012. Men han var i 2015-sesongen utlånt til Fredrikstad der han ble lagets toppscorer med 11 mål. I år har han i hovedsak fått tillit i cuper for Odd, og har hatt masse spilletid og scoringer i NM og i kvalifiseringen til Europa-ligaen.

Selv om han kommer til oss fra Odd, er han pussig nok ikke telemarking, selv om konkurrentene om plassen selvsagt er det Olivier Occean (Canada, Telemark) og nyinnkjøøpte Riku Riski (Finland, Telemark).

Kjelsrud Johansen er fra Gjøvik, med Vålerengas 2015-cupnemesis Gjøvik/Lyn som moderklubb. Deretter har han vært i Raufoss (med et låneopphold i Lillestrøm), Haugesund og Odd før han nå går til Vålerenga.

Telemarksavisa Varden melder at spissen har signert en treårsavtale med Vålerenga, og spekulerer i at overgangssummen skal ligge et sted mellom 500.000 og én million kroner. De hevder videre at VIF tidligere har fått avvist et bud.

– Vålerenga er jo i en situasjon som gjør at jeg kastes rett inn til ulvene. Men jeg gleder meg til den viktige kampen mot Start, sier Kjelsrud Johansen til Varden.

 

Vålerenga jakter Magnus Lekven

Varden melder også at Vålerenga og Odd jakter den tidligere Odd-spilleren, Magnus Lekven (28) som er på vei bort fra Esbjerg. Mange spillere ønsker å forlate Danmark nå etter at den artistskatt for fotballspillere er i ferd med å begrenses kraftig. Agent Stig Lillejord sier til avisa at han og Lekven først og fremst er opptatt av utlandet.

Varden har snakket med Ronny Deila, som ikke ville kommentere VIFs interesse for Lekven.

 


Deila med til Kristiansand, aktiv i overganger

Dagsavisen bekreftes det at Rekdal leder treningene, men at Ronny Deila observerer og deltar aktivt i prosessen med å hente inn nye spillere.

– Her skjer det ting. Vi har forhåpentligvis konkrete navn til uka, sier Rekdal.

– Vi jobber med spillere som vi kan leie ut denne sesongen, med opsjon på varig overgang. Og med spillere som kan kjøpes inn med tanke på langsiktig satsing. Vi er i dialog med konkrete spillere, mer sier jeg ikke.

Dagsavisen forteller også at både Niklas Gunnarsson og Vajebah Sakor spiller mot Start i morgen. Her forteller også Ronny Deila at han blir med til Start-kampen.

– Jeg blir med gjengen ned til Kristiansand. Jeg driver en bli-kjent-med-klubben-greie nå. Og ser på spillerlogistikk sammen med Rekdal. Men ta alle de greiene der med han, sier Deila til Dagsavisen.

 

 


Moa om den harde tida, eksklusivt i Dagbladet.

Bak betalingsmur, selvsagt. Men vi har fått med oss såpass som at Moa ikke snakker fotball hjemme, ikke engang med broren Mos. Kanskje ikke så rart etter å ha sett Aalesund få grundig bank på Brann stadion i går.

 


Kampen begge må vinne

Før morgendagens kamp mellom Start og Vålerenga på Sør Arena har Vålerenga fotball et intervju med Simon Larsen om viktigheten av å vinne kampen,

mens NRK Sørlandet har intervjuet Start-trener Steinar Pedersen og NRK-ekspert og tidligere Start-trener Tom Nordlie om at det er et must å vinne kampen.

 


Geir Myhre har gått bort

Tidligere Vålerenga Hockey-spiller og -trener Geir Myhre har gått bort under et opphold i Spania. Han ble 62 år gammel. Myhre var Grüner-gutt som også spilte i Hasle-Løren, Sparta og TIK. En norsk hockey-legende har forlatt oss.

 

 


Noen er dårligere

Og til slutt: Uansett hvor vanskelig man har det, det er alltid noen som kan prestere enda dårligere. Aperopet har ikke fått bekreftet at videoen er hentet fra Tippeligaen.

2 kommentars på “Engamorgen lørdag 23. juli: Ny spiss!

 • 23. juli 2016 i 11:53
  Permalink

  “…stor tro på at vi kan utvikle han videre.. ”

  Hva skjedde med at det som gjelder nå var “…spillere som går rett inn og forsterker laget.”, tabellsituasjonen tatt i betraktning?

  Håper ikke Brown-penga skal spres på en haug med spillere av middels kaliber.

  Det sagt: håper sjølsagt han blir en knallsuksess ☺

  Svar
 • 23. juli 2016 i 18:37
  Permalink

  Trist å høre om Geir Myhres plutselige bortgang!

  Det blir spennende med samarbeidet Kjetil og Ronny og som nevnt andre plasser det kommer flere spillere. Kampen for å overleve Tippeligaen 2016 har startet!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *