Arbeidseier med glimt av hjertebank og underholdning

download_20160724_202841

Før kampen ble de tilreisende supporterne fra Oslo nedkjølt av lokale vannslanger. Kalddusj var vel også det vi var redd for på banen, men dette var dagen da gutta endelig hadde riktig tenning.

Start fikk avsparket og hadde ballen klart mest de første ti minuttene, men gutta virka som de hadde god kontroll. Vi jaget ballen med minst to spillere høyt på banen og de få gangene Start kom seg i nærheten av vår 16-meter, vant Sander Berge og stopperne våre ballen enkelt. Mest trøbbel skapte vi egentlig selv, da Sandberg etter 2,5 minutter sendte en ball rett i huet på en Startspiller.

10 minutters inn i kampen fikk Moa et tvilsomt gult kort, etter en duell rundt midtbanen. Dette skulle markere tidspunktet vi tok over kampen. Vi fortsatte å stoppe Start og skape overgangene som stadig ble mer presise. Zahid involverte i nesten alt og satt opp det ene etter det andre angrepet, med god hjelp fra vingene.

Etter 22 minutter får vi frispark litt inn på venstresida av Starts banehalvdel. Grindheim slår presist inn i boksen, dog noe svakt. Derfor var det litt overraskende da Tollås Nation kom seg fri og fikk headet i kassa, via stolpa. 1-0 ut av intet og Klanen begynte å synge “Rykker ned”.

Tre minutter senere møter Moa et presist innlegg fra Robert Lundstrøm med en knallhard heading, som dessverre går like utenfor.

Robert Lundstrøm får hard medfart under kampens gang. Tidlig i kampen møter han et lavt slått innlegg inne i boksen og burde nok fått straffe da Espen Hoff feier inn i beina hans, etter skuddet. Senere finner en annen Startspiller ut at han skal teste sin indre ninja på Robert med et “fly-kick”. Dette blir heller ikke straffet ytterligere av dommer Svein Oddvar Moen. Robert fikk likevel sin hevn, da Espen Hoff var førstemann til å bytte ut for Start, i det noenogtjuende minutt, da han ble skadet av taklinga si. Tre minutter etter ninja-forestillingen, kunne Robert gå stolt ut av en duell (som luktet hevn lang vei), i mens ninjaen pleiet sine nye sår. Vi rir av resten av omgangen.

Start gjorde sitt andre bytte i pausen da de tok ut den nysignerte, tidligere VIF-junioren, Jibril Bojang. Start viste seg nå langt mer angrepsvillige og Sandberg fikk flere ganger vist hvorfor han er førstekeeper, bl.a. ved en viktig inngripen i det 50. minutt, da Start åpnet opp forsvaret vårt med litt klikk-klakk fotball. Det var like før Start virkelig overtok matchen, da Fredheim Holm vant ballen inne på egen banehalvdel, slo ballen videre til en bedre plassert Sander Berge som vendte opp ballen, spilte den presist oppover høyresida til en stormende Robert Lundstrøm. Robert fikk kjapt kontroll på ballen og sendte den hardt og lavt inn i lomma foran Starts 16-meter, der Zahid timet løpet perfekt og satte ballen i kassa. Kampuret viste 53 minutter.

Start var oppe på en farlig visitt minuttet etter, men takket være Sandberg og litt flaks holdt vi fortsatt nullen. Start gjorde dagens tredje bytte i det 60. minutt. Vi gjorde vårt første bytte i det 73. minutt da dagens bestemann, Zahid, gikk av til fordel for Simen Juklerød. Litt senere gikk dagens nestbeste, Sakor, ut for Herman Stengel. Om byttene er grunnen er det vanskelig å vurdere, men to minutter etter det siste byttet ble Fredheim Holm lurt av egen offsidefelle og glapp mannen sin. 1-2.

Uret viste 79 minutter og Daniel ble byttet ut med vår nye spiss, Henrik Kjeldsrud Johansen. Det neste som skjer er at Moa kontrollerer ballen i samme område der Zahid satte 0-2 scoringa, sender ballen videre til Juklerød som ikke nøler et sekund med å sende ballen videre til Grindheim i full fart inn i feltet. Plutselig er Grindheim alene med keeper, drar ham av og setter ballen sikkert i nettet fra skrå vinkel. 1-3 etter 80 min.

Hvor lenge var Adam i paradiset? Start sender opp en litt kronglete langball, det nok er best å heade ut. Tollås Nation vurderer istedet ballen som keepermat og prøver å heade den baklengs, trygt inn i boksen, uten tanke for Startspilleren som gjemmer seg bak ryggen hans. 3-2 i det 83. minutt.

Da var det på tide at debutanten viste seg frem. En god Simen Juklerød får med seg ballen langs dødlinja og spiller den hardt inn i feltet. Ballen treffer en Startspiller og fortsetter forbi en utspilt keeper og fortsetter mot bakre stolpe, der Henrik Kjeldsrud Johansen stuper frem og får tåa ballen inn i nettet, på beste Kjartansson/Berre vis. Uten å ha registrert at han har vært i nærheten av ballen før dette, på står jeg herved at dette var hans første spark på ballen. 4-2 i det 87. minutt og endelig kunne analtoget slippes løs på tribunen.

Arbeidseier der ikke alt var perfekt, men mye var bra. Vi er ikke oppe av sumpa, men dette var et godt skritt i riktig retning.

Marcus Sandberg – 6 – Lite å jobbe med i første omgang. Største prøvelse satt han seg egentlig i selv. I andre omgang viser han hvorfor han er vår førstekeeper. Kan ikke klandres for målene imot, men begge målene var noe like situasjoner. Bidrar til “kjyla” i forsvaret.

Robert Lundstrøm – 5 – Sterkt involvert i begge ender av banen. Mange gode innlegg og viser duellstyrke. Ble satt mest på prøve av backene våre.

Simon Larsen – 6 – Stødig defensivt og ryddet unna det meste Start kom med. Så lenge han forholder seg til det enkle, er han kanskje klubbens beste defensivt, men roter seg bort ved anledninger. Generelt god kontroll.

Jonatan Tollås Nation – 5 – Scorer mål og har generelt god kontroll. Veldig synd at han gir bort det andre Start-målet.

Rasmus Lindkvist – 6 – Lite satt på prøve defensivt. Eksepsjonell offensivt både i boksen og på vingen. Med god hjelp av resten av laget, bidrar Rasmus som hurtigtog.

Sander Berge – 7 – Først virket han usynlig, men gjorde en manns jobb i ankerposisjonen. Hovedgrunnen til at Start aldri fikk satt noe press på oss i første omgang. Duellsterk og prøvde seg kun på finessene når resten av laget er i balanse.

Vajebah Sakor – 7 – Velkommen tilbake. Viste seg frem med en gang som ballvinner av rang og konstant irritasjonsmoment for Start. Meget god kamp ispedd noen FIFA-juksekoder, til vår fornøyelse.

Christian Grindheim – 6 – Velkommen tilbake ønskes også kapteinen. Startet relativt svakt, men etterhvert begynte pasningsfoten å vise seg frem. Målgivende på vår første scoring og rolig foran kassa, da han scorer på dagens flotteste angrep.

Daniel Fredheim Holm – 4 – For det meste usynlig og litt for duellsvak. God i perioden før vårt andre mål og vinner blant annet ballen vi snur til angrep og mål. Litt unna toppform fortsatt.

Ghayas Zahid – BB 7 – Instrumental i de aller fleste angrep. Åpner opp for Moa, god makker til Sakor og spiller opp vingene våre. Kjemper til seg ballen høyt oppe på banen og konstant uromoment for Start. Godt løp før scoringa.

Mohammed Abdelloue – 6 – Nærmer seg god form. Manglet bare scoringa. God kontroll på kula i feltet foran Starts 16-meter, som blant annet var viktig foran 3-1 målet.

Innbytterne:

Simen Juklerød (73. min) – For kort tid. Inn for Zahid. Burde fortjene poeng, da to målgivende på 17. min lar seg høre.

Herman Stengel (76. min) – For kort tid. Inn for Sakor.

Henrik Kjeldsrud Johansen (79. min) – For kort tid. Inn for Fredheim Holm. Scoring i debuten.

Èn kommentar på “Arbeidseier med glimt av hjertebank og underholdning

• 24. juli 2016 i 21:59
    Permalink

Godt oppsummert. Vil bare påpeke at debutant KJ faktisk hadde en god involvering på 3-1-scoringa da han – som han er hentet for – tok ned et langt oppspill som satt opp angrepet videre. Målet var altså ikke første touch, men hans første touch var viktig!