Engamorgen mandag 25. juli: Forløsning og sesongstart

Foto: Anders Grydeland (grydis.no)
Foto: Anders Grydeland (grydis.no)

Sånn skal det gjøres. Med Ronny Deila, Kjetil Wæhler og et imponerende antall blåkledde på tribunen kunne vi endelig innkassere årets første trepoenger på bortebane. 

Igår fikk vi se et lekent Vålerenga som prøvde seg på ting vi ikke har prøvd så mye på tidligere denne sesongen. La gå at ikke alt gikk, da tre av fire mål kom som direkte følge av at vi prøvde. Vi vant ballen dypt på banen og slo kjapt i lengderetningen. Vi hadde ro nok til å holde på ballen nær kassa og sendte pasningene presist da vi fosset frem. Når vi fosset frem, kastet vi oss inn og håpet på det beste. La gå at vi slapp inn to rævva mål. Når vi først prøver, scorer vi flere enn bønda.

Apropos mål imot. Nok en gang blir forsvaret straffet for å gjøre dumme feil. Så og si full kontroll hele kampen og en meget god Marcus Sandberg i kassa. Som normalt opplevde vi den typiske kollapsperioden vår på slutten av kampen. Kvarteret før slutt tok Rekdal ut gårsdagens bestemann, Ghayas Zahid,og jeg mistenker at vi tok ham ut så han ikke skulle være med på kollapsen. Godt for Zahid å endelig gå av banen som en konge.

Med det byttet i tankene er det virkelig på sin plass å hylle mannen som kom inn for Zahid. Vi har hørt mye om at Simen Juklerød var på gang denne sommern og to målgivende i løpet av de 17 minuttene han var på banen, står det virkelig respekt av.

Faktisk var alle innbyttene våre viktige for å sikre seieren igår. Stengels innhopp i det 76. minutt var med på fyre opp Grindheim og Berge ytterligere. Morsomt var det også hvordan Henrik Kjeldsrud Johansen tok tak i kampen de ti minuttene han var på banen. Riktignok hevder jeg i gårsdagen kampreferat at scoringen hans var han første touch på ballen (og det står jeg ved av ytterst teite grunner), men han var også mannen som vant ballen Moa fikk kontroll på og satte opp vårt tredje mål.

Det er fortsatt masse å rette på og vi er ikke helt ute av sumpa enna, selv om vi er på trygg grunn akkurat nå. Likevel vil jeg nyte at superinnbyttene, I er sjef og “Coaching i verdensklasse” var tilbake for en stakket stund.

 

Vålerenga 2 møter i kveld Vard-Haugesund på bortebane

Det har vært mager poengfangst i det siste for rekruttgutta. Forhåpentligvis vil gårsdagen Tippeligaseier fungere som inspirasjon og hjelpe oss over nedrykkstreken.

Det er foreløpig ikke kommet info om noen stream til kampen, men følg med på Aperopet.no så kan vi informere deg om dette forandrer seg.


 

Idag går gutta på is

Jepp. Idag kl.16 starter hockeysesongen for Vålerenga, når gutta går på isen i Ungdomshallen. Vi regner med at gutta er dritt lei de legendarisk harde barmarksøktene til Roy Johansen og gleder seg til å endelig snøre på seg skøytene igjen.

Treninga er åpen for alle som vil se på. Det lover til god underholdning da sommerferien gjerne gir ellers skøytevante spillere litt Bambi på isen tendenser. I tillegg har man de berømte strippestraffene. Hvem kommer dårligst ut i år?

Første istrening 2016

Det blir garantert ikke Anders Hilt Jørgensen. Vålerenga-veteranen har bestemt seg for å legge skøytene på hylla.

Aperopet benytter anledningen til å takke for lang og tro tjeneste. Vi håper å se deg på tribunen fremover.


 

Nå er det bare å nyte dagen. Sesongen for begge Vålerengas flaggskip er endelig igang.

Vålerenga Molde promo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *