Robin Grov: Tidenes kvartfinaler!

Jeg har sett noen sluttspill. Par kamper på Jordal. Likevel har det aldri knyttet seg så stor spenning rundt fire kvartfinaleserier. Og med tidenes dekning fra TV 2 kan dette bli et sluttspill som får overskrifter i historiebokene. Iskrigerne, HockeyXtra, kamper på gratiskanalen og jevne kvartfinaler vil sørge for masse folk på tribunene. Seriemester Stavanger Oilers valgte – ikke overraskende – Stjernen som virkelig har fått et løft siste tiden. Sterke borteseiere på Jordal og i Askerhallen samt en kanonmatch hjemme mot Lørenskog. Avhengige av en Haukeland i form om man skal presse dette til 5-6 matcher. Maskineriet Oilers vil male på. Jeg spår 4-1 i kamper favør Siddisene.

Storhamar – Lillehammer. Mjøsderby er alltid interessant. Serietoer Storhamar har faktisk tapt 3 av 5 kamper mot rivalene sine denne sesongen. Lillehammer må finne tilbake til sitt defensive og solide jeg. Tor Nilsen-hockey med stor H. Foster må stenge kassa. Kommer til å bli skikkelig trykk rundt disse kampene, men Storhamar gjør jobben til slutt. Har rett og slett for mye kvalitet fremover. Larrivee, Berglund og Moffatt er knallgode. Johnsen og Skadsdammen med all verdens rutine. 4-2 i kamper.

Sparta – Lørenskog. Kjøpelaget ovenfor Metro er i sin verste form etter opprykket i 2008. Åtte strake tap med det mannskapet skal ikke gå an. Udisiplinerte spillere som A.Plante, H.Ødegaard og en rødhåret mann med antydning til hårsvikt ute med karantene rett før playoff hjelper heller ikke på. Sparta er tunge. Fire rekker som dundrer på. Et voksent seniorlag. Spillere som Roest og Malmström må levere. Lørenskog kommer ikke til å få noe gratis i en bra besøkt Sparta Amfi – med svææært entusiastiske hjemmesupportere. Dette kampen blir avgjort i syvende og avgjørende kvartfinale. Og der ryker et stjernegalleri uten ryggrad og vinnermentalitet. Sparta til semi!

Foto: Grydis.no
Foto: Grydis.no

Så rosinen i pølsa. Frisk/Asker mot Vålerenga Hockey. Sune Bergman har fått mye ut av lite. Sikrer en 4.plass, men mister bronsen da det gjelder så mest. Dette er ikke et merittert sluttspillslag. 3-4 mann som drar mye av lasset i Castonguay, Kearney, Goggin og Matczak. Skal heller ikke glemme en meget solid sisteskanse i Dahlberg. Kun Oilers har sluppet inn færre mål. En litt uvanlig og utradisjonell 1-3-1 formasjon og et ungt lag med pågangsmot og selvtillit krydret med giftige enkeltspillere sørger for det. Et godt lag, men med kamper annenhver dag tror jeg slitasjen blir for stor og at Vålerenga tar dette tilslutt. Enga har en større bredde på løpersiden, eldre stall, spillere som har vært med på dette før, stigende formkurve og landets desidert beste overtallsspill. 9 seiere på siste 11 inkludert en knallsterk seier i Stavangers egen storstue gjør nok godt på selvtilliten. Det blir rett og slett semifinale. Vålerenga avgjør dette på Jordal i kamp 6 og Sune Bergman kan dra på seg sin sombrero med god samvittighet. God sommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *