Engamorgen søndag 7. august: Du kan nesten ikke stole på andre

Foto: Anders Grydeland, grydis.no
Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Vi må virkelig gjøre alt på egenhånd, men det blir rimelig stappa når vi skal gjøre det i dag. Det er på tide med første pause fra Rio og nå veit vi hvilket lag som er det største tegneserielaget i Get-ligaen.

 

Før Molde-kampen, forrige serierunde, så vi at ingen av de andre kampene gikk vår vei, sånn i utgangspunktet. Det virket som det fortsatte i samme duren denne helga. Først vinner Aalesund en vanskelig bortekamp i Tromsø, så ryker nesten “Hele Norges RBK” mot det andre drittlaget på rad som kunne gjort klatringsmulighetene våre dårligere (Vi forventer at UEFA blir kontaktet snarest om Lillestrøms forferdelige oppførsel).

Ikke at det nødvendigvis er så negativt. Vi har nå to sterke seiere på rad og er det noe de siste minuttene mot Molde beviste, er det at selvtilliten er tilbake. Samtidig vet gutta at det på ingen måte er over. Vi er ikke redda ennå. Ikke bare er det verdifull erfaring for våre yngre spillere. Det er svært viktig for lagmoralen og er det noe vi trenger i dag er det god lagmoral. Det er to formsterke lag som møter hverandre i kveld. Sarpsborg mer formsterke enn oss. Med andre ord blir dette vår første ordentlige prøve i høstjakta.

 

Om sex og lidelse 

Er det to ting vi vet er det at ingenting selger som sex og krise i Vålerenga. Vi mistenker at noen mer enn gjerne blander disse to, da mange fortsatt ikke klarer å komme forbi gårsdagens rykter om at Niklas Gunnarson og Eliás Mar Omarsson er på vei ut (sistemann sannsynligvis på lån). Spørsmålene som stilles går mot det konspiratoriske. Hva har Kjetil Rekdal imot våre favorittspillere?

Jeg skjønner ikke denne tankegangen. Hvordan klarer man å ikke nyte den positive energien som er rundt klubben vår nå. Nyte at vi endelig spiller bra igjen og at vi har spillere andre klubber er interessert i? Det er greit at man lider med klubben, men det får være grenser. Vi er fotballsupportere, ikke katolikker. Jeg utelukker ikke at det bare er jeg som er den evige optimist, men fortsetter vi på denne måten vil jeg anbefale Sjappa å begynne å selge lakk og lær.

Selv er jeg mer spent på om Magnus Lekven starter sin første kamp, eller om Ghayas Zahid fortsetter storspillet? Det er mye å glede seg over akkurat nå og situasjonen til klubben gjør at nytelse har mer for seg enn kritisk vinkling.

Forøvrig er både Eliás og Niklas med i kveldens tropp, på tross av flere sterke kandidater.

 

 

Foto: Anders Grydeland, grydis.no
Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Positiv energi på tribunen

“Alle” i Sarpsborg skal visst på kamp i kveld. Dette er et resultat av gode sportslige resultater og at det er 1 000 år og en uke siden mannen som avsluttet Vikingtida, Olav Haraldsson, tok med seg det kristne sverdet sitt til en foss i Østfold.

De besøkende på borteseksjonen bryr seg nok mindre om disse faktorene. De kommer for å slå egen årsbeste på bortebane, som var forrige bortekamp mot Start. Bortesvingen har heldigvis blitt mye bedre, siden første gang jeg besøkte stadion, men forholdene er fortsatt ikke de beste så regn med å kjempe litt ekstra for den gode stemninga.

Sånn som gutta har spilt i det siste er det plutselig vi som sliter med å holde tempo.


 

Her er Ylven på vei hjem fra styrketrening
Her er Ylven på vei hjem fra styrketrening. Bildekilde: wikia.com

Iron Man – Winter is coming

For å klargjøre. Når vi skriver Iron Man mener vi ikke superhelten fra Marvel-universet, Tony Stark, som igjen ikke må blandes med Stark-familien, i Game of Thrones. Du veit, de som har en forkjærlighet til Jokkes “Her kommer vintern”… eller noe sånt. Nok nerding.

Vi snakker om den årlige tradisjonen der hockeyspillerne i Get-ligaen samles, etter måneder med hard barmarkstrening, for å finne ut hvem som er sterkest. For de som har sett ham, vil det nok ikke komme som noen overraskelse at Vålerengas Martin Laumann Ylven vant. Sammenlagt kom Vålerenga på en andreplass, som er svært imponerende med tanke på den unge troppen vi har.

Hele resultat lista finner du her.


 

Da håper jeg vi sees i Sarpsborg.

Siste: Det er ca. 100 billetter igjen til borteseksjonen. Disse selges ved døra.

Er du en av de uheldige som ikke fikk billett, kan du like gjerne sikre deg din billett til kampen mot Brann kommende lørdag, før du finner nærmeste vannhull som viser kampen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *