Eksklusivt intervju med Brian Ihnacak

Via moderne hjelpemidler og sosiale medier har vi tatt en prat med Get-ligaens poengkonge og Vålerengas stjerneforward Brian Ihnacak. Ikke bare svarte han bra og utfyllende, han gjorde det også samme kveld han mottok spørsmålene. Han er like rask til å gjøre hjemmelekser som han er til å legge ferdiscora pasninger. Intervjuet er naturligvis oversatt fra engelsk til norsk:

 

Aperopet: Først og fremst, gratulerer med toppscorertittelen. 77 poeng på 44 kamper!

Brian: Tusen takk, det setter jeg virkelig pris på. Det betyr veldig mye!

Aperopet: Stereotypen med barn i Canada er at de alle vokser opp i en rink hockeygale fedre bygde i hagen. Din far og din onkel spilte faktisk for Toronto Maple Leafs. Du må ha vært den kuleste gutten på skolen?

Brian: Hehe, det er kanskje ikke så langt fra sannheten. I Toronto er det en utendørs rink på hvert gatehjørne og i hver park, så vi trengte ikke bygge vår egen. Men jeg mente i alle fall at jeg var kul ;)

Det er veldig vanskelig å forklare hva hockey, og særlig Maple Leafs, betyr i Toronto. Når det var sluttspillkamper trengte vi ikke gå på skolen den dagen. Hockey er det eneste folk snakker om og bryr seg om. Desverre går de igjennom en tøff tid nå. At familien vår har vært direkte involvert med Maple Leafs er en sann ære og noe jeg er veldig stolt av.

Aperopet: Hvor mye har faren og onkelen din hatt å si for din karriere?

Brian: Begge har hatt mye å si. Jeg trente med faren min hver vår og sommer til jeg var rundt 18 år. Han var alltid veldig kritisk og pushet meg til å bli bedre hele tiden. Jeg fikk også trene med en av onklene mine når han var på slutten av karrieren, og vi spilte i samme rekke under en treningsleir. Han var også treneren min i Slovakia i 2007 (MHK Kezmarok, red. anm.)

fra Ihnacak på Instagram
Far og sønn Ihnacak / Instagram

Aperopet: Faren din jobber nå som scout for Maple Leafs. Har du sagt i fra at vi har en fotballspiller som kan score hockeymål?

Brian: haha, jeg har ikke snakket med han om det enda, men jeg skal huske å si ifra.

Aperopet: Du spilte collegehockey på Brown University, en prestisjetung Ivy League-skole. Tok du en grad der?

Brian: Ja, jeg var heldig nok til å få en gratis utdannelse på en Ivy League-skole. Jeg studerte amerikansk historie og økonomi.

Aperopet: Er du fornøyd med livet i Oslo? Hva gjør du på fridager? Har du sett noen severdigheter?

Brian: Ja, jeg trives veldig godt her. I oktober og november var det litt vanskelig på grunn av de mørke, triste, regnfulle dagene, men bortsett fra det har det vært gøy.

Mine dager er ganske like. Noen ganger står jeg opp tidlig og drar til rinken for å trene på ting jeg vil bli bedre på. Så pleier jeg å spise lunsj hos Ragge, reiser hjem og slapper av før jeg drar tilbake på trening. Jeg tilbringer mye tid med hunden min, Benson. Vi gjør nesten alt sammen, og å få han med ut av huset er høyt prioritert.

Andre dager drar jeg til byen for å drikke kaffe, som regel med Bröms. Titter rundt og så videre. Jeg gjorde mesteparten av turistgreiene i oktober og november. Jeg har sett nesten alt som er å se og kommer meg rundt overalt. Det eneste jeg har igjen er noen museer, men det har jeg fortsatt tid til.

Aperopet: Har du noen hobbyer eller interesser bortsett fra hockey? 

Brian: Ja, bikkja!

Aperopet: Nå filmes det sesong to av “Iskrigerne”. Hvordan er det å ha med kamerafolk overalt? 

Brian: Det føltes ganske rart i starten, men kamerafolkene er topp. Etter en stund blir de som en del av gjengen. Nå for tiden merker jeg ikke mye til det. Det er hyggelig å snakke med dem. Å ha dem hjemme hos meg og å gjøre forskjellige ting med dem har vært kjempegøy.

Aperopet: Hvordan endte du opp med å spille for Italia? 

Brian: Bestefaren min var italiensk, og etter to sesonger i Italia fikk jeg muligheten til å spille for landslaget.

Aperopet: Skal du spille for Italia i det kommende 1.divisjons-VM? Hva slags sjanser har dere? 

Foto: Grydis.no
Foto: Grydis.no

Brian: Ja, det skal jeg. Jeg håper virkelig vi klarer å rykke opp igjen, slik vi har gjort tidligere. Det er vanskelig å si, for det er mange konkurransedyktige lag der.

Aperopet: Alt i alt har det vært en sesong godt under forventingene, som endte med en femteplass. Hva tenker du om sesongen generelt?

Brian: Jeg er enig med deg, men samtidig synes jeg vi virkelig har kommet sammen som et lag. Vi har begynt å vinne noen veldig viktige kamper og stått løpet ut med noen gode lag. Siden desember har vi vel vært et av de beste lagene i ligaen.

Aperopet: Nå blir det Frisk-Asker i kvartfinalene. Hva tenker du om det? 

Brian: Jeg tror vi har en god sjanse. Vi har vært gode mot dem tidligere i år og enda bedre nå. De går på færre spillere, og det kan vi bruke til vår fordel.

Aperopet: Du har flyttet mye rundt i karrieren din. Blir du å se i blå/hvitt kommende sesong også? 

Brian: Ja jeg har det, og jeg har nytt hvert minutt av det. Jeg elsker nye erfaringer, men samtidig er det viktig å sette pris på det en har. Jeg må ta en tenkepause etter sesongen for å se hvordan ting blir. Jeg har hatt en fantastisk tid her, så vi får se hva som skjer.

Aperopet: Fansen er i alle fall veldig fornøyde med hvordan du spiller, og jeg vet at vi snakker for alle når vi sier at vi håper du blir i mange år fremover! 

Brian: Tusen takk, det setter jeg stor pris på. Og, en vet aldri!

2 kommentars på “Eksklusivt intervju med Brian Ihnacak

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *