Engamorgen mandag 22. august: Fagermo fråder

Thomas Elsebutangen valgte Vålerenga. Foto: vif-fotball.no
Thomas Elsebutangen valgte Vålerenga. Foto: vif-fotball.no

På overgangsvinduets siste dag gikk Vålerenga som kjent bananas, og handla inn fire nye unggutter. Blant dem den lynraske og fysisk sterke spissen Thomas Elsebutangen fra Pors Grenland. Men hvorfor ender et så stort talent fra Porsgrunn opp i Vålerenga, når Odd med trener Dag-Eilev Fagermo i spissen alltid har fremstilt seg selv som et lag bestående av talenter fra Telemark? Burde det ikke da være naturlig at Elsebutangen går fra Pors til Odd?

Ifølge sjefsredaktør i Porsgrunn Dagblad, Erik Enger, har Odd sovet i timen når det gjelder Elsebutangen. De har kun sett ham i to b-kamper, og har ingen idé om hva slags kvaliteter Elsebutangen besitter, forteller Enger i en kommentar (bak betalingsmur).

Allikevel har Fagermo vært ute i Varden og fortalt at han ikke henta Elsebutangen fordi han mangler teknikk og spillerforståelse. Vi snakker altså om en 18-åring her. En 18-åring som Odd-apparatet knapt har sett spille.

For meg er det tydelig at Fagermos uttalelser om Elsebutangen handler om at han er skuffa over at ikke alle talentene i Telemark kommer løpende til Odd. Du skal heller ikke se bort ifra at det også har sammenheng med at Magnus Lekven heller ville til Vålerenga enn til gamleklubben Odd tidligere i sommer. Husk bare hvordan Fagermo gikk i strupen på Fredrik Semb Berge da han valgte å melde overgang fra Esbjerg til daværende regjerende seriemester Molde.

Fagermo er altså åpenbart en fyr som takler dårlig å ikke få det akkurat som han vil, og når han nå ser at Vålerenga har skaffa seg et kjempetalent fra naboklubben til Odd, da blir han furt og går ut og avskilter unggutten i media.

Heldigvis har Vålerenga alle muligheter til å strø litt ekstra salt i såret på søndag kveld. Da møter vi Odd i Skien, og et par scoringer fra både Lekven, Kjelsrud Johansen og Elsebutangen hadde ikke vært å forakte!


Intervju med nykommere

Og apropos Thomas Elsebutangen! Klubben har lagt ut et riktig så trivelig intervju med ham og Kristoffer Hay på sine nettsider.

Gutta forteller om møtet med Tippeliga-hverdagen, studieplaner ved siden av fotballen, og hvordan det var å motta publikums hyllest på Ullevaal før Glimt-kampen.


Berres re-debut

Morten Berre spilte den første kampen i sin “nye” karriere i går, da Skeid slo Alta 5-3 på Nordre Åsen. Berre starta kampen, pådro seg et gult kort, og blei bytta ut etter en time. Det vites ikke om Per-Mathias Høgmo var til stede for å finsikte Berre inn mot kampene mot Tyskland, Aserbajdsjan og San Marino, men vi går selvfølgelig ut ifra det.

Èn kommentar på “Engamorgen mandag 22. august: Fagermo fråder

  • 22. august 2016 i 20:48
    Permalink

    Thomas hadde et par kontante scoringer på treninga i dag! Juniorene møter Sarpsborg 08 i kvartfinalen i Vallhall 18/9 kl 14.00, møt opp og støtt morgendagens menn !

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *