Engamorgen tirsdag 23. august: Et landslag til besvær

Sander Berge. Foto: Anders Grydeland, grydis.no
Sander Berge. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Hvor lenge er det egentlig siden det norske fotballandslaget var relevant? Hvor lenge siden et det du virkelig brydde deg om landslaget? Utelukk den lille hypen som dukket opp foran EM-kvalifiseringen mot Ungarn. Den hypen drepte vår landslagsjef, Per-Mathias Høgmo, svært effektivt ved å finne opp en helt ny måte å spille fotball på. Greit at Drillo ga oss Drillo-fotballen, men han spilte i hvertfall med spiss.

Jeg tror ikke jeg har brydd meg om landslaget siden Nils Johan Semb safet oss ut av EM i 2000 og viste alle oppegående fotballsynsere hvorfor han ikke burde ha noe å gjøre med fotball lenger. Siden har landslaget betydd fotballferie for meg. Når du følger et lag like intensivt som mange av oss gjør, så trenger man gjerne en pust i bakken en gang i blant.

Landslags-hypen holdt på å gjøre et comeback, grunnet ren nostalgi, da man ansatte Drillo igjen. Det holdt frem til fotballforbundet ansatte Per-Mathias Høgmo, uten å fortelle Drillo om det og avslørte endelig for resten av Fotball-Norge at ikke alt er rosenrødt på kontorene i Ullevaal Stadion.

Nå et det i hvertfall på tide med ny VM-kvalik igjen. Våre beste menn skal ut i strid igjen og når både Sander Berge og Ghayas Zahid er i strålende form, ja da er selvfølgelig ingen av dem tatt ut. Har virkelig Norge 24 fotballspillere som er bedre enn begge disse gutta akkurat nå? Med unntak av tre Rosenborg-spillere, består troppen utelukkende av utenlandsproffer. Jeg kan godt kjøpe at spillere som spiller fast på gode internasjonale lag kommer foran hjemlige spillere i køen, men hvor ofte er dette egentlig tilfellet? Og hvor ofte har vi ikke sett spillere gå fra norsk serie til utlandet, for så å gå rett inn på Høgmos landslag?

Per-Mathias Høgmo, foto: Kjetil Ree, Wikimedia Commons
Per-Mathias Høgmo, foto: Kjetil Ree, Wikimedia Commons.

Bare så det et sagt. Jeg er fullt klar over at Aperopet har et hovedsakelig subjektivt blikk på Vålerenga, men det virker som Høgmo jobber aktivt for å unngå Vålerenga-spillere i troppene sine. Da Moa ble skadet ble han likevel tatt ut, så lenge han var i Tyskland. Wæhler hadde en relativt fast plass i troppen frem til han kom hjem. Ghayas Zahid har fortsatt til gode å bli tatt ut, til tross for at han var eksepsjonell både i 2014, begynnelsen av 2015 og nå i sommer. Forklar meg hvordan Høgmo har klart å overse Morten Berre i alle disse årene?

Det var en god del krefter som prøvde å hente Høgmo til Vålerenga før 2013. Ikke at jeg er en av de som ønsket ham hit, men med tanke på hans manglende vilje til å bruke Vålerenga-spillere er det svært positivt at Per-Mathias ikke kom.

Vi hadde jo tapt alt på walk-over. 


 

Zahid og Berge på U21-landslaget

Heldigvis skjønner trenerteamet i U21 hvilke talenter vi faktisk sitter på. Ghayas Zahid er nok en gang tatt ut og Sander Berge ligger an til å få sin debut. Dette er også strålende nyheter for Kjetil Rekdal (og fotballforbundet), som slipper å se guttens talent kastet bort på guttekamper med U18. U18-troppen Sander i utgangspunktet tatt ut på spiller de planlagte kampene omtrent samtidig.


 

Vålerenga Fotball/ Hockey vs Heming 

Det blir nok en del Vålerenga-spillere i aksjon i dag, når Heming skal feire sin 100 årsdag. Hemingbanen fylles opp med alt fra barnelag til A-lag, i både fotball og hockey.

Alle skal spille fotball, så hockeygutta får trent litt til vinterens Vålerenga mot Vålerenga. Kanskje greit å sjekke talentet til de nye gutta; Espen Salo (f), Henric Nordin (b), Marius Johansen (b), Andreas Øksnes (b), Anders Braavold (b) og siste tilskudd, Rasmus Ahlholm (f).

Arrangementet begynner kl. 17:30.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *