Engamorgen torsdag 25. august: I am Odd and my wife is Randi

Bilde: odd.no
Bilde: odd.no

På Valle forbereder man seg godt til søndagens oppgjør i Telemark. I Skien er de mest opptatt av å protestere.

Bakgrunnen er altså forrige helgs oppgjør på Røkkeløkka. Stillingen er 2-2 da en Molde-spiller og en Odd-spiller går opp i hodeduell og begge lander med blodet fossende ut av hodet. I scenen som utspiller seg ligner de mer på skuespillere i en Tarantino-film, enn de gjør fotballspillere. Klare hodesaker og dommeren bør stoppe kampen. Det gjør han dessverre ikke og med Molde-legen løpende inn på banen, forsvinner alle tanker om sportslighet i Molde-spillernes hoder. De setter like greit i gang et angrep og klarer å score ledermålet 3-2. Odd-spillerne står måpende igjen, i mens Molde-spillerne feirer som de har vunnet cupfinalen.

Som man kanskje skjønner så sympatiserer jeg med Odd i denne saken. Det er utrolig kjedelig når fotballkamper avgjøres av andre faktorer. Jeg skrev selv en rant forrige dagen om straffene vi aldri fikk. Dommeren skulle stoppet kampen og da han ikke gjorde det, så har Molde en plikt å spille ut ballen. Herregud, det var også en av deres egne som lå nede. Etter kampen var også Ole Gunnar Solskjær svært klar på at det målet skulle ikke ha blitt godkjent.

Så blir det litt flaut. Flauere enn Fagermos mattekunnskap. Odd har levert inn protest og vil spille kampen på nytt. Ikke en full Kongsvinger, men ikke langt unna. (Helt ærlig er det nok en Vålerenga Hockey).

Odd har vist forferdelig form siden de vant mot oss i begynnelsen av juni og er inne i en liten sportslig krise etter å ha blitt hektet av i gullkampen og røket ut av europaeventyret allerede før det begynte. Hvor smart er det da å fokusere mest på det som har vært, i stedet for det som kommer? Man kan si at dette skal ikke spillerne bry seg om, men tiden har vist gang på gang at fotballspillere er mennesker som faktisk får med seg verden rundt dem.

Ikke at det er negativt for oss. Våre spillere har vist god mental balanse denne sommeren. Siden både Kjetil Wæhler og Simon Larsen må stå over kampen, gjør det ingen verdens ting at resten av troppen vår har et mentalt overtak på motstanderen.

For hvis Odd faktisk skjerper seg, har de flere gode spillere som kan lage livet vårt surt.


 

Apropos karantene

Marcus Pedersen dro ned rullgardina på tampen forrige helgs bortekamp mot Sarpsborg, og fikk korrekt direkte rødt kort. Nå er det avgjort at den gjelder for to kamper så når Strømsgodset kommer på besøk etter landslagspausen, blir nok Marcus hjemme.

Apropos Odds forrige kamp

Sluttresultatet ble 4-2 da en gammel bekjent, Harmeet Singh, satte Moldes fjerde mål. Ikke noe galt med det målet, men det klarte å føre meg til Singhs Wikipedia-side.

Den er rett og slett fantastisk lesning.  La det være sagt at står det på Wikipedia, ja da må det være sant.


 

Vålerenga Hockey på leting etter pølse og vaffel

Eller snarere, gutta spiller treningskamp idag kl.18:30 borte mot Stjernen, i Stjernehallen.

Stjernen skal nok få kjenne det på kroppen etter at Iskrigerne gikk av fotballbanen målløse med to i rævva, mot Heming.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *