Engamorgen onsdag 31. august: Simon Larsen takker av

Simon Larsen flytter sørover Foto: Anders Grydeland, grydis.no
Simon Larsen flytter sørover Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Etter kampen mot Brann for noen uker siden spekulerte vi i om Simon Larsen ville bli Vålerengas nye forsvarskonge. Han hadde gjort en god figur mot bergenserne, og også levert varene tidligere i sesongen, og vi håpa at han ville ta ytterligere steg i 2017 siden Kjetil Wæhler hadde annonsert at karrièren er over etter årets sesong.

Sånn skulle det dessverre ikke gå.

I går kom nemlig nyheten om at Simon Larsen blir Start-spiller fra første nyttårsdag 2017.

– Jeg har takket nei til flere tippeligaklubber. Denne vurderingen er veldig sammensatt, hvor alle aspekter av valgmulighetene mine ble nøye vurdert. Pakken med Start er veldig attraktiv av mange grunner, sier Larsen til vif-fotball.no. Siden Simon og kona venter barn nummer to på nyåret så ønsker de seg nærmere familien på Sørlandet, og dermed er det en naturlig løsning å gå til Start.

Men jeg må innrømme at det er litt vanskelig å forstå hva Simon mener når han sier at han har stor tro på prosjektet som Steinar Pedersen er i gang med. Ni poeng på 22 kamper, og null seire på et drøyt år? Jaja, er man fra Sørlandet så er man jo ofte sterk i troen!

Det hører med til historien at Vålerenga ønsket å ha med Larsen videre, men at Start kunne tilby en lenger kontrakt i tillegg til arbeidsoppgaver i administrasjonen som er relevante for utdannelsen hans. Dermed ble det en totalpakke han ikke kunne si nei til.

 

Jeg har stor sans for den personlighetstypen som Simon Larsen representerer. Han stikker seg ikke fram, men framstår som ydmyk og hardtarbeidende. Det var lett å legge merke til spilloppmakeren Steffen Iversen i gullsesongen 2005, for eksempel, men jobben som Tom Henning Hovi gjorde i det stille var vel så viktig.

Det samme tenker jeg om Simon Larsen. Han har gjort en glimrende jobb for klubben de fem årene han har vært her, og det har ikke vært noe utenomsportslig tull. Til og med når enkelte på tribunen har valgt ham som hoggestabbe når det har gått trått for laget, har han stått på og levert varene.

Vi i Aperopet ønsker Simon lykke til videre i karrieren!

For Vålerengas del betyr dette at vi fra januar 2017 er tynnsatte i de bakre rekker. Med Wæhler og Larsen ute av klubben står vi igjen med Nakkim, Hay og Tollås som reine stoppere i A-stallen, mens Nedrebø kan vikariere på stopperplass hvis det er krise.

Jeg kan ikke forstå annet enn at vi må ha inn minst én erstatter, og jeg tipper at Ronny og Reka har flere navn på blokka allerede.


 

Treningskamp mot Raufoss

Tippeligaen tar landslagspause denne helga, men Vålerenga hviler aldri. På fredag klokka 17.30 blir det derfor treningskamp mot Raufoss på NAMMO Stadion på Toten.

 

Èn kommentar på “Engamorgen onsdag 31. august: Simon Larsen takker av

  • 31. august 2016 i 17:48
    Permalink

    Sier ikke takk og lykke til videre til Simon før sesongen er slutt! Er sikker på han vil fullføre med stil!
    Ser ikke bort i fra at Enar Jæger sine muligheter til å få kontrakt neste år stiger nå. Han er på Valle for å trene seg opp etter operasjonen

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *