Engamorgen mandag 5. september: Sterkt og svakt engasjement

Steffen Søberg. Solid kamp mot Frisk. Foto: Grydis.no
Steffen Søberg. Ubenyttet i OL-kvalifiseringen. Foto: Anders Grydeland, Grydis.no

Landslaget ble fem nummer for små og landslaget gjorde jobben. Det er beholdningen etter en søndag uten, tilsynelatende, Vålerenga-relevans.

2:29

Det var tiden som sto igjen på klokka, da Norges hockeylandslag fikk krangla inn den avgjørende pucken mot Frankrike. Et ordentlig møljemål der en franskmann endte over egen keeper og tre-fire norske spillere spilte whack-a-mole med keeper, puck og mål. Dommerne hadde allerede underkjent Norges 2-1 scoring i andre periode, så selv turte jeg ikke å juble før spillet var igang igjen.

Med dette har Norge kvalifisert seg til sitt tredje OL på rad. Ikke verst for en miniputt-nasjon med like mange ishaller som en liten canadisk forstad. Det ble også et verdig farvel for landslaget med gode, gamle Jordal Amfi. Det er ikke siste kamp på amfin i denne omgang. Den spilles lørdag 7. januar, mot Frisk, og jeg tipper at i den kampen blir det rimelig stappa på tribunen. Bare la oss håpe vi slipper altfor mange spilte tårer den dagen. Ikke fordi det ikke skal være et vemodig farvel, men fordi det vil være en god del mennesker inne i hallen. Hvis alle disse later vann fra øynene samtidig, er jeg ganske sikker på at betongen ikke tåler det.

OL-billetten er altså sikret. Synd ikke landslaget får spilt inne i Nye Jordal Amfi, som skal stå klar til sesongen 2018/19. Tror det ville bidratt til godfølelse før gutta drar til Phenc… Pencyo… Sør-Korea. 


 

Godfølelsen ja

Eller mangel på sådan. Jeg drista meg til å titte på TV-skjermen, hjemme hos svigermor i går kveld, for å se den utrolige forestillingen fotballandslaget ga oss mot Tyskland. Utrolig i den grad at jeg ikke så en norsk spiller smile en eneste gang.

Er ikke det et kjempeproblem? Glem det faktum at jeg ikke regnet med å vinne mot den regjerende verdensmesteren og sølvmedaljevinneren, Tyskland. Poenget ligger i at underdogs vanligvis elsker å spille mot de største. Den såkalte pedagogen som leder landslaget hadde halve jobben gjort med å motivere gutta. I stedet virker det som man fjernet all vilje og glede, for å følge en slags taktisk plan.

Hvis man ønsker et landslag som engasjerer, må man forvente at de viser engasjement. 


 

Magnus Grødem på scoringslista

Etter den sterke 2-1 seieren mot Danmark på fredag, møtte Norges U18 landslag overmakta i svenskene i går. Magnus Grødem scoret Norges andre mål i 6-2 tapet. Thomas Elsebutangen spilte første omgang og Madhusan Sandrakumar kom inn i det 69. minutt.

Norge U16 vant Syrenka Cup i Polen

I mål sto vårt unge stjerneskudd Kristoffer Klaesson og holdt nullen, i en kamp som endte 1-0 mot Romania.

Vi så ikke kampene, men tipper at gutta var stolte av å representere Norge og viste engasjement på banen. 


 

På tide at du viser ditt engasjement

Løp og fiks billett til lørdagens kamp hjemme mot Strømsgodset, eller book bussbillett til sesongstarten i hockey som spilles samme dag.

Denne aperopern kom til skade for å beskylde hockeyforbundet for å flytte seriestarten til en dag det ville bli interessekonflikt for Vålerenga-supportere. Jeg beklager dette, for det er selvfølgelig TV som har skylda for dette.

Vi gratulerer altså TV med strålende dømmekraft. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *