Engamorgen onsdag 7. september: skittent spill i UEFA

Kjetil Siem har trukket i tråder, ifølge Josimar. Foto: fotball.no
Kjetil Siem har trukket i tråder, ifølge Josimar. Foto: fotball.no

Den store fotballsaken denne uka er påstandene om skittent spill i toppsjiktet hos UEFA, hvor FIFA-pamp og tidligere Vålerenga-leder Kjetil Siem framstår som en av de store skurkene.

Om en uke skal det avholdes valg av UEFA-president i Athen, og den store favoritten til å sikre seg jobben er sloveneren Aleksander Ceferin. Hans kandidatur fikk en flying start ved at de nordiske forbundene gikk ut og støttet ham, til tross for at de andre kandidatene ikke var kjent ennå. Noe som jo unektelig høres jævla rart ut.

Ifølge Josimar skyldes den tilsynelatende premature støtten en lovnad fra Ceferin om at Sverige sikres en plass i UEFA-styret, og vervet som visepresident, samtidig som Norge, Sverige, Finland og Danmark er sikret EM i 2024 eller 2028.

Hvis dette holder vann har altså Ceferin kjøpt seg de nordiske forbundenes stemmer, noe som ikke akkurat rimer med bildet som tegnes av Ceferin som en kandidat som står tydelig for demokratiske verdier.

 

Kjetil Siems rolle i det hele har ifølge Josimar (via VG) vært helt sentral. Han dukket opp på et møte de nordiske forbundene hadde den 28. mai (etter at han hadde fått toppjobben som FIFA-presidentens strategiske rådgiver, men før han tiltrådte), og snakket varmt om Ceferin. Ceferin er kjent som FIFA-presidentens favoritt til UEFA-jobben, og det er lett å tenke seg at Siem har fått noen beskjeder fra sin kommende sjef før møtet.

Og FIFAs president har selvfølgelig ingen ting med å påvirke presidentvalget i UEFA.

 

Siem bedyrer selvfølgelig sin uskyld, og forsikrer at han var der som generalsekretær i NFF, ikke som FIFA-topp.

– Jeg var invitert inn i det møtet for å ta farvel og fortelle om min nye jobb. Jeg var der som generalsekretær i NFF, sier Siem til TV 2.

Da er det rart at han brukte møtet til å støtte Infantinos presidentfavoritt.

Siste ord er neppe sagt i denne saken, men den hjelper ikke akkurat til med å bygge tillit til fotballens toppsjikt.

Hørte vi noen si “nådeløs åpenhet”?


 

Ett sted i norsk fotball var det imidlertid nådeløs åpenhet i går, og det var foran målet til det norske U21-landslaget. Unggutta tapte 6-1 for England, i en kamp hvor Sander Berge spilte 90 minutter. Ghayas Zahid kom inn etter en times tid, og scoret Norges ene mål.


 

Hockeygutta spilte før-sesongens siste treningskamp i går, og vant 5-4 over Stjernen i sudden. Det vil si, vi tror at de gjorde det fordi vi stoler på Robin Grov på Twitter.

Sjekker du vif-hockey.no finner du nemlig ingen info om resultater i noen av årets treningskamper. Her er det forbedringspotensial, VIF Hockey!

 

 

2 kommentars på “Engamorgen onsdag 7. september: skittent spill i UEFA

  • 7. september 2016 i 10:41
    Permalink

    VIF Hockeys administrasjon er litt for opptatt med å danse om dagen, derfor lite hyppige oppdateringer ;-) Neida, det er bare det at det er sosiale medier folk bruker i 2016 og er det som oppdateres, ikke en tunggrodd nettside….

    Svar
  • 7. september 2016 i 20:48
    Permalink

    Trist å se hva som har skjedd med Kjetil Siem de siste årene. Han sto fram i VG og fortalte at Yngve Hallen var hans beste venn etter han ble Generalsekretær i NFF. Hvordan de to drev skittent spill for å sparke Drillo, og den klønete måten å si opp en medarbeider (Dilling) som kostet NFF et par millioner kroner. Være uttalt Blatter venn og nå fått seg jobb i FIFA, hva blir det neste?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *