Engamorgen torsdag 8. september: Rekdal, fyr og flamme… til fotballens beste

Skjermdump: vif-fotball.no
Skjermdump: vif-fotball.no

I er sjef og Norge bør lytte når han snakker. Det kan vi snart tenne bluss for

Norsk fotball er svært misfornøyd med tingenes tilstand. Med norsk fotball menes altså alle vi som ikke sitter med millionlønn på Ullevaal Stadion og oppfører oss som gutteklubben Grei. Skittent spill i forkant av det kommende UEFA-valget og uetiske prosesser rundt den etiske komite. De aller fleste er enige at noe virker råttent, men kunne sikkert tilgitt mye hvis vi klarte å levere gode sportlige resultater. Til tross for tidenes budsjett rundt landslaget, lukter det like råttent av det sportslige. Den delen har Kjetil Rekdal fokusert på og vi i Aperopet kan ikke være dårligere enn sjefen sjøl.

Jeg er ganske sikker på at hvis du putter en femmer på Kjetil, kan han snakke om fotball til tippoldefaren hans blir hes. Når media stikker en mikrofon opp i ansiktet hans, etter en svært svak innledning på VM-kvaliken og massakren av U21-laget i kampen mot England, da ender man en del lesestoff.

La oss oppsummere Kjetils tre hovedpunkter, som har gått igjen i “alle” publikasjoner:

  1. Toppfotball bør spilles på nsturgress. Kunstgress har gitt norske spillere mindre egnet fysikk. Støtteordninger for kunstgressbaner har nesten utryddet naturgressbaner på toppnivå. Du vet, det underlaget de aller fleste lag Norge og norske lag i Europa møter spiller på til vanlig. 
  2. Eliteserien bør kuttes til 12 lag. Det er ikke bra når 10-11 av lagene i serien kun baserer spillet sitt på å parkere bussen og håpe på overganger.
  3. Alderskrav på nest høyeste nivå. 1. divisjonslagene burde ha krav om å spille med minst fem spillere under 25 år. Dette vil sørge for en bedre utviklingsarena for de talentene som trenger litt mer tid. Per i dag er snittalderen i OBOS-ligaen rundt 28 år.

Siste krav hadde vært helt strålende å fått til. Først og fremst fordi Kjetil har et godt poeng. For de aller fleste unge talenter er ikke Eliteserien en god utviklingsarena og blir man matchet for tidlig, kan man rett og slett miste gnisten. Et annet poeng er at det ville økt interessen for 1. divisjon. Fotballinteresserte ville av ren nysgjerrighet tatt turen for å se de større talentene hos nærliggende lag. Det eneste jeg ser, som kan bli en utfordring. Hva med et eldre Eliteserie-lag rykker ned til OBOS?

Å kutte lag i Eliteserien har jeg vært klar for i mange år. Altfor mye kokos romstrerer rundt i toppen og spiller en misforstått Drillo-fotball. Kan vi si  noen av klubblagene har gjort det spesielt skarpt i Europa de siste årene, med unntak av Molde i vinter? Nils Johan Semb, og alle de andre forståsegpåernes, pleier jo å si at det beste for norsk fotball er at Rosenborg spiller Champions League. Hvis så, burde ikke da norsk fotball sørge for at Rosenborg møter best mulig motstand i serien, sånn at de er best mulig rustet til å møte god motstand på kontinentet?

Nå får ikke 12 lag-serie den største støtten. Aller minst, fra kokoslagene og de ansvarlige på Ullevaal. Det som er verre er at noen har begynt å hviske om 18 lag i Eliteserien. 

Det er dessverre et problem med Rekdals kunstgress-poeng. Når Vålerenga Stadion står klar neste år, så vil den være installert med en flinkende ny kunstgressbane. Stein i glasshus? Tja, det er jo et krav om at stadion får kunstgressbane, med tanke på brukerne fra breddeavdelingen og skolen. Vi snakker altså om at gutta, damene, rekruttene og sikkert en god del flere lag, kommer til å spille der nesten ukentlig. Rent økonomisk gir det mening.

Nå har flere trenere uttalt seg og støtter Kjetils kunstgress-uttalelser. Bl.a. Solskjær som regjerer over kunstgresset på Røkkeløkka.

Siste ord er nok ikke sagt om dette. For vår egen del. Hvis forbundet krever at alle Eliteseriebaner er naturgressbaner, så kan vel skolen leie Vallhall istedet.


 

Blussing er på vei tilbake

Det ble blussa heftig på vei til Valle. Foto: Aperopet.no
Nå kan vi snart se disse scenene igjen. Her på vei til Valle 29. juli 2015. Foto: Aperopet.no

Før sesongen fikk drømmen til en god del unge menn og piker seg en støkk, da brannvesenet i Oslo og Bærum la ned forbud om bruk av bluss på stadion. Brannmenn, som vanligvis har et rykte på seg å være svært og sexy, gjorde seg svært usexy da de i et lite grep klarte å destruere alt arbeid NSA, Klanen og alle de andre nærliggende supporterklubber hadde gjort for å få bluss godtatt på tribunen.

Grunnen: Fordi vi brukte nødbluss og nødbluss skal ikke misbrukes. 

Nå har altså NSA opprettet egen import av bluss og fyrverkeri, som ikke er nødbluss. Ikke nødbluss, da er det greit, sa brannmann og figurerte igjen i drømmene til de som liker sånt.

Med andre ord. Nå kan norske supportere kjøpe godkjente bluss og røykbomber gjennom NSA. Jeg tipper vi får se litt av et inferno de siste åtte serierundene. Det er nok fare for at Vålerenga-Lillestrøm blir utsatt noen minutter grunnet røykteppe.

Obs: Dette betyr ikke at det er fritt frem for pyro. Man må fortsatt søke på forhånd, men nå har vi et lovlig alternativ. 

Èn kommentar på “Engamorgen torsdag 8. september: Rekdal, fyr og flamme… til fotballens beste

  • 8. september 2016 i 17:48
    Permalink

    Er vel sånn at det ikke innvilges tillatelse til blussing i de siste to rundene. Ser ikke bort fra at VIF-LSK kan bli et inferno uansett.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *