Engamorgen fredag 9. september: Fullpakka Enga-helg i vente

Roy Johansen er klar for sin første tellende kamp Foto: vif-hockey.no.
Roy Johansen er klar for sin første tellende kamp Foto: vif-hockey.no.

Etter det som føles som en førti år lang ørkenvandring, men som i realiteten var en ukes landslagspause, er det endelig tid for en skikkelig Vålerenga-helg igjen. Ikke bare skal Tippeligaens formlag ta imot et kraftig vaklende Strømsgodset på Ullevaal, men “Iskrigerne” vender også nesa mot Hamar for å starte sesongen i morgen!

Kampen på Hamar blir Roy Johansens første tellende kamp som hovedtrener for klubben i denne perioden, og når man tenker tilbake på hvordan det gikk sist Roy var hos oss, er det lett å skru opp forventningene før sesongen. I perioden 1997 til 2001 vant nemlig Vålerenga serien to ganger og bøtta tre ganger. Kun i 2000 klarte Storhamar å fravriste oss bøtta.

Så det er utvilsomt en seiersvant Vålerenga-trener vi har fått på laget.

Men i Aftenposten går både Roy og Shampo ut og heller kaldt vann i blodet på de som forventer en voldsom sportslig opptur etter “Tåkas” ankomst:

– Jeg tipper vi vil ende opp på midten av tabellen. Noen får sikkert for høye ambisjoner fordi Roy har kommet. Men slik er ikke idretten. Vi har ikke mannskap til å slåss om titler, forklarer Shampo.

Og grunnen til at vi ikke har godt nok mannskap er at vi ikke har god nok økonomi:

– Et lønnsbudsjett på fire millioner, som skal fordeles på 25 spillere, sier alt. Slik er idretten. Spillerne går etter penger.

Men det er lyspunkter: Roy Johansen trekker fram Søberg som ligaens beste keeper, i tillegg til at klubbens nye fysiske trener Jon Aase har fått spillerne i sitt livs form.

Så om vi ikke vinner ligaen kan vi i hvert fall vinne på Hamar i morgen, med ligaens beste keeper, toppfysikk og knallhard innsats.


Og apropos innsats. Dagbladet har gjort et intervju med Birgitte Reitan, en dressurrytter fra Bærum som nå er i Rio for å konkurrere under Paralympics. Birgitte viser en innsatsvilje som mange andre idrettsutøvere sikkert kunne lært noe av, og ofrer mye for å lykkes i idretten sin. Hun har blant annet satt utdanninga på pause, og flytta hjem igjen til foreldrene for å få tid og råd til å satse.

Men det største offeret hun har måttet gjøre ifølge henne selv: Å gå glipp av Vålerengas kamper på grunn av sine egne stevner og konkurranser. Hun sier at det gjorde vondt i sjela å gå glipp av kampen på Åråsen i fjor, fordi hun var på et stevne i Tyskland.

Birgitte har fulgt Vålerenga siden hun var 11 år, og hvis du reiser på mye bortekamper har du garantert sett henne.

Vi i Aperopet ønsker henne masse lykke til i Rio!


Tidligere i sesongen fikk Vålerenga ny matris, etter at Pål Engebretsen takka for seg etter en årrekke i klubben. Inn kom den tidligere Sogndal-spilleren Bjørge Fedje.

Nå har klubben gjort et langt intervju med Fedje, som du kan se i vinduet under.

Han framstår som en utrolig proff type, som har strenge rutiner på alle arbeidsoppgaver. Så da får vi heller unnskylde ham den rare dialekten, særlig når det ryktes at han alltid har elska Vålerenga. Til og med da han spilte for Sogndal.

2 kommentars på “Engamorgen fredag 9. september: Fullpakka Enga-helg i vente

  • 9. september 2016 i 12:49
    Permalink

    Til tross for dialekten er det ikke tvil om hvor hjerte er, har vært og vil være hos Bjørge! Personlig målsetting : å være den matrissen med lengst ansettelse i klubben !

    Svar
  • 9. september 2016 i 16:14
    Permalink

    Full pott denne helga!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *