Engamorgen tirsdag 13. september: Zahid moden for A-landslaget?

Ghayas Zahid spilte en god kamp mot Godset. Er han klar for spill med flagget på brystet? Foto: Grydis.no
Ghayas Zahid spilte nok en god kamp mot Godset. Er han klar for spill med flagget på brystet? Foto: Grydis.no

Kampen på lørdag var ikke sesongens mest velspilte i Tippeligaen, men noen gode enkeltprestasjoner fikk vi være vitne til. Marcus Sandberg, som vi kåra til banens beste, hadde noen herlige redninger, og et par “stupe inn med tenna først foran skotuppene til motstandern”-øyeblikk som fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på publikum, i skrekkblanda fryd. Men kampens virkelig store prestasjon var det Ghayas Zahid som sto for.

I forkant av 1-1-målet passerer han en mann, holder ballen på riktig side av dødlinja med minste mulige margin, før han slår en målgivende pasning som får tre Godset-spillere ut av balanse. Briljant.

Nå skal det ikke mye til før det argumenteres for at man skal inn på landslaget i dette landet, og én god enkeltprestasjon i én kamp er selvfølgelig ikke nok til at Høgmo må rydde plass på midtbanen sin. Men når Dagsavisen nå argumenterer for at tiden er moden for å se Zahid på A-landslaget, så er prestasjonen mot Godset bare prikken over i-en.

For Zahid har vært meget sterk i flere sesonger nå.

Han har selvfølgelig variert i prestasjonene, og hatt enkelte svakere perioder, men det har alle fotballspillere. Alt i alt har Zahid vært meget god og meget viktig de siste sesongene. Tida burde så absolutt være inne for en A-landslagsdebut.

Hovedpersonen selv ser imidlertid ikke ut til å la seg stresse. Til Dagsavisen sier han at han synes han har gjort seg fortjent til en telefon fra Høgmo, men at han trives godt å U21 også.

– Egentlig så påvirker det meg ikke så veldig at jeg ikke blir tatt ut. Men det er kjipt at hver gang jeg er i form, så skjer det aldri. Hvorfor det er sånn vet jeg ikke. Personlig mener jeg at jeg er i mye bedre form enn flere på a-landslaget. De som styrer må jo selv bestemme når de mener jeg er klar, men hvem vil vel ikke spille for a-landslaget? Jeg er uansett like fornøyd med å spille for U21-landslaget og koser meg veldig der, forteller han.


Vålerengas utleide islending Elías Már Ómarsson var på banen for IFK Göteborg da de møtte Malmö FF på bortebane i går.

Elías spilte hele kampen for IFK, men tegnet seg ikke på scoringslisten i en kamp Malmö FF vant 3-1.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *