Årets vanskeligste bortekamp?

download_20160916_213331

Vålerenga møtte det best organiserte laget vi har møtt denne sesongen. Vi spilte ikke dårlig, men Haugesund kombinerte høyt press, bussparkering og kontringspill som Bodø/Glimt blir misunnelige av. Det ble både frustrerende og vanskelig, men på et punkt kan man ikke ta denne høstens Vålerenga-lag på.

Vi taper aldri.

Kampen starter med et massivt press fra hjemmelaget og det blir tidlig en stor sjanse, da Simon Larsen glipper mannen sin i bakrommet. Heldigvis er Sandberg godt plassert, så ballen sniker seg utenfor. Presset varer i fem minutter, før Herman Stengel får med seg resten av gutta opp i angrep og skaper vår første sjanse. Fra da skulle det bli mye Vålerenga.

Første omgangs store spiller var Simen Juklerød. Det virket som hver gang han var i nærheten av ballen, startet han et angrep. Eneste måten Haugesund klarte å stoppe ham på, var ved ulovlige midler.

Vålerenga begynte noe rotete og ballen endte ofte i beina på Sander Berge, som var tryggheten selv denne kampen. Etterhvert fikk vi bedre kontroll på kula og vi dominerte banespillet stort. Selvfølgelig betyr det at Haugesund kontret inn kampens første mål, etter 31 minutter. Helt mot spillets gang, som det heter seg.

Simon Larsen byttes ut til fordel for Robert Lundstrøm ved pause. Litt mer offensivt, men Juklerød reagerte tydeligvis dårlig på det og var nesten anonym i andre omgang. Ghayas Zahid veide heldigvis opp for dette og tok langt mer plass i denne omgangen.

Haugesund parkerte bussen og satset på kontringer og feil hos de, for anledningen, sorte og rosa gjestene. Vi prøvde å lokke dem ut av stilen og ga med det bort noen sjanser, slik at Marcus Sandberg fikk vist seg frem.

Etter å ha stanget mot i 75 minutter, kom endelig målet vårt på typisk Vålerenga-vis. Sander Berge vinner kula på midtbanen, ser Rasmus Lindkvist sitt løp oppover venstre sida og sender en perfekt løpeball inn i bakrommet der Rasmus får kjapt kontroll. Han holder på kula og venter på det perfekte løpet inn i boksen. Ghayas skjærer inn, får kula perfekt og setter den utagbart i kassa.

Haugesund begynte å bli slitne og Vålerenga hadde initiativet resten av kampen. Med litt mer presisjon, hadde alle poenga blitt med hjem til Valle.

Likevel føles 1-1 helt greit. Vålerenga nekter å tape og nå står vi med 9 kamper uten tap.

Ikke bare det. Nå har vi de viktige 30 poengene som burde være nok til å sikre plassen..

Spillerbørs:

Marcus Sandberg – 7 – Trygg og sikker bak midtstopperne. Plasseringsterk og gode reaksjonsredninger. Kan ikke lastes for målet.

Simon Larsen – 5 – Kjemper og sliter på backplassen. Noe bra, men også noen svake involveringer. Ut etter første omgang.

Kjetil Wæhler – 5 – Ryddemann. Treig med ballen, når vi burde kontret.

Markus Nakkim – 6 – Ryddegutt. Fantastisk imitasjon av Erland Johnsen.

Rasmus Lindkvist – 6 – Litt upresis i første, men mer med i andre omgang. Godt løp og presist innlegg på målet.

Christian Grindheim – 6 – Duellsterk og redder oss flere ganger. Gjør en god kapteinsjobb.

Sander Berge – 8 BB – Tryggheten selv på midtbanen. Nok en forløsende pasning fra midten som gir oss dagens mål.

Simen Juklerød – 7 – Gjør noe med ballen hver gang han er i nærheten av den i første omgang. Detter dessverre mer av i andre.

Herman Stengel – 5 – Litt med på notene offensivt, men ikke komfortabel mot dagens tette forsvar. Ut etter 61 minutter

Ghayas Zahid – 7 – Får lite rom å spille på i første omgang, men finner åpningene for det. Tar hovedrollen i det offensive i andre omgang og scorer målet.

Mohammed Abdellaoue – 6 – Mye gjenvinningsarbeid høyt på banen, men lite målfarlig. Ut etter 70 min.