Engamorgen søndag 18. September: Håpet lever, tross tap

Daniel Fredheim Holm scoret Vålerengas første mål mot Vidar. Foto: Grydis.no

Rekruttene har vært inne i en god stim i det siste, og før gårsdagens kamp hadde de kun ett tap på de ti siste kampene. I den ekstremt tøffe og viktige kampen for å overleve på tredje nivå er hvert poeng potensielt livsviktig, så den gode rekka har vært helt krem for Vålerenga 2, som før gårsdagens kamp lå på en fjerdeplass, med seks poeng ned til direkte nedrykk.

Dessverre valgte Vålerenga 2 bare å spille en omgang i bortekampen mot Vidar i går ettermiddag. Vidar leda hele 3-0 til pause, og selv om Vålerenga 2 reduserte to ganger i andre omgang, ved Daniel Fredheim Holm og Ernest Agyiri, så var det altså hjemmelaget som stakk av med alle poengene. Dermed er Vidar á poeng med oss, istedenfor at vi har skaffa oss en luke på seks poeng, som vi ville gjort med en seier i går.

Det som imidlertid er et lite plaster på såret er at også våre motstandere i kampen om å unngå nedrykk Fana, Lysekloster og Vard Haugesund, på henholdsvis sjette, sjuende og åttende plass, også gikk på tap i går. Dermed ligger vi fremdeles på fjerdeplass, med seks poeng ned til direkte nedrykk.

De to neste kampene går mot henholdsvis andre og førsteplassen på tabellen, Nest Sotra og Florø, så dette kan bli en meget spennende høst for rekruttlaget.

I ettermiddag, klokka 17.00 spiller Vålerengas juniorlag kvartfinale i cupen mot Sarpsborg 08. Kampen går av stabelen i Vallhall, og sesongkort til Ullevaal gir gratis adgang. Alle under 16 kommer også inn uten å betale de hundre kronene som billetten koster.

Dersom du ikke har mulighet til å møte opp i Vallhall sender Klanens Webradio kampen direkte, og du kan se sendinga i dette videovinduet:

Hvis du foretrekker puck kan du ta turen til Asker i ettermiddag, for samtidig som kampen starter i Vallhall droppes pucken til ”Iskrigernes” tredje kamp for sesongen i Askerhallen. Billetter kan du kjøpe her.

Hockeygutta har fått en solid start på sesongen med fire poeng på to kamper, og det er tydelig at gutta trives med underdog-stempelet sitt. Her skal man slå nedenfra, og det ser ut til å funke som faen.

Til slutt tar vi med oss at LSK nok en gang tapte en kamp på overtid i går. Det betyr at to av to kamper har endt med overtidstap etter at Erik Solér kom inn som mental trener. Sammenhengen er åpenbar, spør du meg.

Aalesund og Stabæk møter henholdsvis Godset hjemme og Odd borte, så med seier til tangotrøyene og bæringene kommer vi til å se LSK på direkte nedrykk når kveldens runde er unnagjort.

Tidligere i sesongen blei det snakka om et scenario hvor VIF – LSK i nest siste serierunde kunne være en kamp hvor vinnerne overlevde i Tippeligaen, mens taperne rykka ned. Nå ligger det an til en enda mer fantastisk kveld, hvor Vålerenga kan sende LSK ned, men hvor trusselen om et VIF-nedrykk er borte.