Engamorgen tirsdag 27. september: En høst på ustø grunn

Får vi se nok en god kamp av Castro i kveld? Foto: Grydis.no
Niklas Castro scoret Vålerenga 2s mål i gårsdagens tap mot Nest Sotra. Foto: Grydis.no

Vålerenga 2 tapte mot et bedre lag i Vallhall i går ettermiddag. I neste serierunde møter både A-laget og rekruttene serielederen på bortebane, noe som gjør at høsten ikke kan sies å være på trygg grunn for noen av lagene. Ellers virker Vajebah Sakors skade å være mindre alvorlig enn fryktet. Og dommeroppsettet for A-lagets neste runde er klart.

Vålerenga 2-Nest Sotra er i utgangspunktet en kamp som vil være vanskelig. Før sesongen var det nylig nedrykkede vestlandslaget favoritter til å stikke av med opprykksplassen, mens Vålerenga 2 er et ganske rent rekruttlag, der kun et par av spillerne er overårige (keeper Aslak Falck, Anders Nedrebø). Den av spillerne på laget som har fått mest eliteserietillit i år er lagets toppscorer fra i fjor, Niklas Castro, som ikke har spilt mye i eliteserien på denne siden av sommeren. Altså litt “gutter mot menn”-kamp.

Og sånn så det ut fra start. I førsteomgang hadde Nest Sotra størstedelen av banespillet, men uten å komme til de aller største sjansene. De vant duellene, og unguttene til VIF ble løpende mellom.

Likevel var det nok utvilsomt fortjent da strilene tok ledelsen etter drøyt halvspilt omgang.

Innlegget kom fra venstre, Kasper Højvig-Nissen fikk gå opp alene, og headet ganske enkelt ballen i mål.

Etter dette fikk Vålerenga 2 kniven på strupen, og kom typisk nok litt mer med i kampen. Gutta hevet spillet og fant hverandre vesentlig lettere.

Niklas Castro hadde først en kjempesjanse etter et innlegg fra venstre, men dundret ballen over.

Noen sekunder før omgangen var ferdigspilt fikk han igjen ballen, denne gang lenger ut i banen, på et par-og-tjue meter. Keeper sto på tre meter, og skuddet fra Castro gikk i en fantastisk bue, limte seg under tverrliggeren. 1-1 og pause!

Selv om Vålerenga hadde hatt den største sjansen som ikke medførte mål, føltes det litt heldig.

De første minuttene av andreomgang var Vålerenga spillemessig i førersetet, men Nest Sotra snudde det ganske fort, og fra 55 minutter handlet det egentlig aller mest om vestlendingene.

Kristoffer Zachariassen presset Magnus Restsius Grødem til å heade ballen i eget nett etter 70 minutter, mens Jonny Furdal fastsatte sluttresultatet til 1-3 i det 79.

Vålerenga 2 skulte til målforskjellen, og valgte ikke å sende alle mann i angrep mot slutten.

4 runder før slutt ligger rekruttene på en femteplass med 33 poeng og 6 plussmål, med Fana (31 p +4), Vard Haugesund (30 p +6) på de neste sikre plassene. På nedrykk ligger Lysekloster øverst (30 p -14), og denne målforskjellen kan bli viktig. Videre nedover ligger Lørenskog og Fyllingsdalen noe lenger bak.

 


Sakor ute i minst tre uker

VG fulgte i går opp skrekktaklingen Vajebah Sakor ble utsatt for i søndagens kamp og kan fortelle at askergutten er ute i minst tre uker. Det er egentlig fantastiske nyheter for de av oss som på Ullevaal søndag fryktet at fotballkarrieren kunne være over.

Til VG forteller Sakor at han var redd for å bli satt ut i lang tid fremover.

– Det er ikke konstatert brudd. Det var en veldig, veldig positiv beskjed å få, sier Eirik Bjærke, medisinsk koordinator i Vålerenga, til VG.

 


To dommere ute i neste uke

Rundens to mest kontroversielle dommere – Svein-Erik Edvartsen som kaller Lillestrøm late og kyniske og Ken Henry Johnsen som ikke klarer å se røde kort eller vet at selvmål ikke er offside – er ikke satt opp til å dømme nye Tippeliga-kamper den kommende runden.

TV2s Jesper Mathiesen er ikke imponert over NFFs argument om at det kun ligger normal rullering bak beslutningen.

– Den begrunnelsen er bare tåkeprat fra NFF sin side. Vi vet alle hvorfor de ikke dømmer denne runden. Det er vanlig prosedyre, sier Mathisen til TV 2.

Til søndagens kamp på Lerkendal mellom Rosenborg og Vålerenga er det Svein Oddvar Moen som skal dømme.

Så da er vel alt i trygge hender?

 


Breddefotball

Ellers registrerer vi at Lyn er sikret seriemesterskapet i tredje divisjon avdeling 2, og dermed en plass på samme nivå neste år. Seriemesterskapet ble sikret etter en 5-3-seier over Skeids andrelag på Bislett i går.

4 kommentars på “Engamorgen tirsdag 27. september: En høst på ustø grunn

 • 27. september 2016 i 10:10
  Permalink

  Du skriver at lyn vinner sin avdeling i 3 divisjon og sikrer seg derved en plass i neste års 4 divisjon! De vil vel minimum sikre seg plass i neste års 3 divisjon hvis det er slik at de ikke rykker opp i den nye 2 divisjon?

  Svar
  • 27. september 2016 i 10:29
   Permalink

   Du har helt rett. Lyn er sikret plass i 3. divisjon… som er fjerde divisjon (fra toppen). Jeg har tatt på meg ansvaret å tolke hva forfatteren mente ☺

   Svar
 • 27. september 2016 i 10:33
  Permalink

  Det så rart og uforståelig ut, så jeg rettet det opp nå. For de kan ikke rykke opp på grunn av serieomleggingen som skjer denne sesongen.

  Svar
 • 28. september 2016 i 07:42
  Permalink

  Vi må huske på at det er LSK som kan sende oss ned også. Ingen klare 3 poeng kamper for vår del heller.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *