Engamorgen onsdag 28. september: På tide å reise seg

Vi vil ha Safe Standing! Foto: wikiwand.com.
Godt plassert i bunnstriden, men nå er det på tide å reise seg. Foto: wikiwand.com.

Kampen for å overleve i Tippeligaen spisses til og intet mindre enn sju lag er involvert, når bare fem runder gjenstår. Hvordan skal Vålerenga overleve? 

Vi har kommet til punktet der mange bare ønsker at sesongen bare er over, så vi kan slikke sårene og begynne å forberede oss på sesongen 2017. Dessverre, eller heldigvis, er sesongen langt ifra over for vår del. Vi er kanskje best plassert, men vi er fortsatt et av de sju involverte lagene i bunnstriden.

La oss prøve oss gå bunnstriden litt mer i sømmene før de siste fem rundene, som vil gi oss intet mindre enn åtte oppgjør der to av de sju nederste lagene spiller mot hverandre. Åtte kamper der 16 til 24 poeng garantert blir delt ut i bunnstriden. De resterende 19 oppgjørene kan tilføre bunnstriden 57 poeng.

Forvirra ennå? La oss liste opp flere tall og fakta:

  • Hvert lag i bunnstriden kan ta 15 poeng resten av sesongen, men det er maksimalt tre lag som kan klare det.
  • Stabæk og Bodø/Glimt mangler kun et poeng hver seg, for å sikre Starts nedrykk.
  • Aalesund og Bodø/Glimt er de to eneste lagene som kun har en bunnstridskamp i de siste fem rundene. Den spilles mellom dem den 15. oktober.
  • Tromsø har to, imens de resterende fire lagene (Vålerenga, Lillestrøm, Stabæk og Start) har tre bunnstridsoppgjør igjen.
  • Vålerenga har en målforskjell på -1, Tromsø -6, Aalesund -10, Stabæk -5, Bodø/Glimt -6, Lillestrøm -8 og Start -31.
  • Ved tap mot Rosenborg til helga, vil Vålerenga havne på kvalik hvis Aalesund vinner, Bodø/Glimt og Stabæk vinner og utlikner målforskjellen og Tromsø må ta poeng mot Molde.
  • Dersom Lillestrøm vinner borte mot Stabæk til helga, vil de fortsatt ligge på direkte nedrykk.

Så hva med hver av lagene.

Start vant for første gang denne sesongen i forrige runde. De står nå med fantastiske 12 poeng. Til helga møter de Viking borte i en kamp som ikke vil ha noen innvirkning på bunnstriden p.t. En horribel målstatistikk gir de maksimalt sjansen på kvalik, men sjansen er nesten ikke eksisterende. De er avhengig av at Stabæk og Bodø/Glimt slutter å ta poeng nå. Med kamper mot Tromsø, Lillestrøm og Stabæk igjen, er de en viktig faktor i hele bunnstriden.

Lillestrøm har 23 poeng og kniven på strupen. I de siste fem møter de Stabæk, Start og, ikke minst, oss i nest siste serierunde. Arne Erlandsen har kommet inn for å redde stumpene med kynisk spill. Preges veldig av utenomsportslig tull og har fått dommer Edvartsen til å virke som en reflektert mann. Kommende helgs kamp, som forøvrig er eneste bunnoppgjør denne runden, er borte mot…

Stabæk. Bærums middelmådighet står med 27 poeng har vist sterk vinnervilje i det siste og vil nok trygge plassen i år igjen. Sterke på hjemmebane og har tre hjemmekamper igjen, der to er mot andre dumpekandidater.

Bodø/Glimt. Går også under beskrivelsen “Tippeligaens kjedeligste lag” og innehar kvalikplassen med 27 poeng. Har kun et bunnoppgjør de siste fem kampene og med tanke på motstanderne og spillestil, vil de sannsynligvis inneha kvalifiseringsplassen når serien er ferdig. Har også cupen å tenke på, som sikkert vil gi ytterligere slitasje.

Aalesund har 29 poeng og kun et bunnoppgjør mot Bodø/Glimt igjen. Har ellers et svært tøft program igjen og vil nok være Bodø/Glimts største “konkurrent” til kvalikplassen.

Tromsø har 30 poeng og ligger kun bak oss pga dårligere målforskjell. Nå som vintern er rundt hjørnet, vil de nok ha en fordel på Alfheim, der de møter både oss og Start. Det blir nok gjensyn med byen som har den svært dårlige beskrivelsen, Nordens Paris, også neste sesong.

Til slutt har man Oslos Stolthet. Vålerenga har samlet 30 poeng og har vist fantastisk spill i noen kamper etter fotballferien, men ikke så mye de siste kampene. Et ganske tøft program gjenstår. På søndag venter Rosenborg på Lerkendal, så har vi tre bunnoppgjør før serien rundes av på Viking Stadion.

Det er her den evige optimisten i meg våkner. Kampene i sommer vi virkelig var gode var de vi spilte mot lag som skal være bedre enn oss. Rosenborgkampen har en mulighet til å gi oss en god følelse, uansett utfall. Så får vi muligheten til å avgjøre alt på egen hånd. Hjemme mot Stabæk er en kamp vi pleier å være gode i. Turen til Tromsø blir nok ikke lett, men dette er en stadion vi har begynt å plukke poeng på de siste sesongene. Rosinen i pølsa, i nest siste serierunde på Ullevaal mot bøfla, bør gi gutta det lille ekstra i motivasjon. Tør jeg minne om at vi tapte kampen i våres. Det bør være flere enn meg som er revansjelystne.

Etter disse fire kampene, bør Viking kampen bare være en hyggelig affære. Jeg spår at vi tar fem poeng før den kampen. Det burde være nok til en plass i Eliteserien 2017.

Ingenting er avgjort. Kanskje det kan bringe flere inn på tribunen.


 

Billettene til Rosenborgkampen

De ligger nå til salgs i Sjappa, kan klubbens sider melde. 

Alt du vil vite om turen finner du faktisk i linken, så det maser jeg ikke noe met om.

Jeg ber deg bare legge merke til klubbens skryt av Klanens støtte på bortebane i år. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *